Jak vybrat kočárek? (prvorodička)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
27
6.4.20 09:53

Jak vybrat kočárek? (prvorodička)

Zdravím dámy,

mám dotaz jak jste vy- při prvním mimi vybírali kočárek a jestli mi popř. poradíte? Vůbec netuším od čeho se „odpíchnout“
Má představa co by měl kočárek splňovat: velká korba, dobré odpružení a vhodný do terénu (tím myslím příroda apod. bydlíme s přítelem na vesnici, ve městě se pohybujeme málo) a samozřejmě v rozumné cenové kategorii v rámci možností. :-) Ocením každou radu a doporučení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1804
6.4.20 09:55

Já jsem vybírala podle aktivit. Protože hodně chodíme do přírody a zároveň sportovat, vybírala jsem kočár, který oboje pohodlně zvládne. Priorita byla manipulace a velká kola tedy, laicky řečeno. Pokud bych chodila pouze do města, beru jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
6.4.20 10:10

Podruhé bych nekupovala dvojkombinaci, jen čistě hluboký kočár. Korbu jsem měla velkou, dítě se mi narodilo na konci léta a vozila jsem ho v tom kočáru celou zimu až někdy do března a úplně v pohodě.
Jsem malá, ale kočár jsem měla vysokej a bylo to super, nemusela jsem hnout zádama o jedinej centimetr. Kolikrát vídám dvoumetrový chlapy, kterým kočár sahá sotva ke kolenům :mrgreen: S nadsázkou řečeno. To nechápu :nevim:
Pokud budeš tahat kočár do schodů, tak by bylo super, aby byl lehkej. Já jsem měla kočár 16kg a byl to teda maras vytáhnout ho do patra. Hrůůůza.
Kola za mě výhradně nafukovací. To je fajn jak do terénu, tak na chodník. Nikdy se mi nevyfoukly, a to ten kočár zažil dost. Odpružení je samozřejmost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
6.4.20 10:13

Pro mě byla důležitá kola - sháněla jsem kočár s gelovými kolečky, taky jezdíme dost do přírody a nechtěla jsem nikde muset řešit píchlé kolo…
Pak co jsem podcenila je to že u mého kočáru nešla stahovat dostatečně dolů ta stříška, aby to miminko v létě lépe stínilo, takže na to bych si teď dala pozor.
A pokud kupuješ kombinaci tak určitě pořádně odzkoušet i sporťák, zkusit si s ním manipulaci, dát do lehu atd., to jde třeba u mého kočáru fakt ztuha, vždycky když na tom potřebuju něco upravit, jsem z toho akorát na nervy…
Pak by se mi asi hodilo kdyby šel potah celý nějak stáhnout a vyprat, syn v kočáře normálně jí a kočár podle toho vypadá a když to šmudlám jen v ruce není to ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
6.4.20 10:13

Tvoje požadavky naprosto splňují roan marita a emma. Velký houpací kočárky, skvěle odpružený, projedou i zoraný pole. Na vesnici nepořuzuj kočárky s otočnýma kolama. Ty jsou tak do města, v terénu je to tragedie. Já měla Maritu, odjezdila jsem s ní bez závady dvě děti a byla jsem nax spokojená. Koupila bych ji znova.

• Citovat
  • Upravit
3907
6.4.20 10:15

@candy.lady Je třeba vybírat podle vlastních potřeb a preferencí. Kde jezdíte, co chcete aby kočár zvládnul za terén a pod. Důležité je taky kolik peněz do něj chcete investovat - to může celkem podstatně omezit váš výběr.
Hlavně bych vám doporučila nekupovat trojkombinaci. Pro představu: slušné dvojkombinace vycházejí na 15 tisíc. Trojkombinace na 20, tzn zhruba 5 tisíc za vajíčko, které není ani moc kvalitní (ani testované) a často pouze do 9 kilo, takže pokud budete mít větší dítko, za půl roku budete kupovat nové.
Navíc jsou trojkombinace (a často i dvojkombinace) docela malé. Korby kočárků se drží kolem těch 76-80cm.
Odpozorovala jsem tady, že je daleko lepší si koupit kočárek s korbou zvlášť - třeba z bazárku. A raději pak později investovat do kvalitního sporťáku, protože ten budete používat podstatně déle než korbu.
Ale záleží na vás. Já mám doma dvojkombinaci, kde jsem si pořídila kvalitní vajíčko a adaptéry na podvozek a zatím jsem maximálně spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
6.4.20 10:18

Teď, podruhé, bych pořídila nějaký velký houpací kočár s nafukovacími koly, vím, ze děla takové Roan. Klidně z druhé ruky, na těch par měsíců. Pak bych investovala do pořádného sporťáku - velké sezení, pozice do úplného lehu, gel nebo nafuk kola, nejspíš Thule Urban glide, nebo Britax go big.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50
6.4.20 10:18

Já měla několik požadavků. Musí být dobře odpružený, nejlépe s gelovými koly, s velkou korbičkou, s možností přidělat autosedačku, dvojkombinace (korbička+sporťák). Aby se dala korbička i sporťák nasadit z obou stran. Sporťák aby se dal položit do úplného lehu a byl dost velký. Barva aby se hned nevyšisoval na sluníčku. Nakonec jsme vybrali Tudore Forester Mystic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
6.4.20 10:33

Moc všem děkuji za rady, budu z nich čerpat :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
6.4.20 10:42

Já mám Junamu.
Držadlo se dá polohovat, je pohodlné i pro dvoumetrové chlapy v rodině. Korbička by mohla být delší, ale nečekala jsem, že malá bude v 6.měsících mít míry jako její bratranci v roce. I tak má pořád rezervu, sice maličkou ale má.
Sporťák jde do uplného lehu, stříška jde stáhnout hodně. Jde i odepnout na síťku, takže v létě může větrat, není tam daný žádný igelit. Korbička i sporťák jdou po i proti směru. Kočár má odpružení, kolečka se otáčí, takže se s ním člověk otočí opravdu na místě, ale jdou stopnout(zaaretovat?).
Výhodou jsou gelová kola, jak jsem o víkendu poznala. Vrátili jsme se totiž s hřebíkem v kole. Mít nafukovací, tak to poznám hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1351
6.4.20 10:50

Možná holky se mnou nebudou souhlasit, ale vzala bych kočár se světlou korbou. Obzvlášť pokud budeš vozit přes léto malé mimi, tak aby se ve tmavým kočáře neuvařilo. Jinak pokud nechcete utrácet, koupila bych klidně z druhé ruky někde na bazaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
6.4.20 10:57
@candy.lady píše:
Zdravím dámy,mám dotaz jak jste vy- při prvním mimi vybírali kočárek a jestli mi popř. poradíte? Vůbec netuším od čeho se „odpíchnout“
Má představa co by měl kočárek splňovat: velká korba, dobré odpružení a vhodný do terénu (tím myslím příroda apod. bydlíme s přítelem na vesnici, ve městě se pohybujeme málo) a samozřejmě v rozumné cenové kategorii v rámci možností. :-) Ocením každou radu a doporučení

Mam DorJan s velikymi koly. Korba obrovská, kola paradni a houpe se jak loď 😁 ani moc nestojí, pokud nejsi náročná.
Jinak ti ho můžu vyfotit, az půjdu ven. Na netu vidim samé s jinym podvozkem. Ale mam ho už pet let, vozim v něm druhé, tak nevím jak se ted prodává.

Příspěvek upraven 06.04.20 v 11:01

• Citovat
  • Upravit
9374
6.4.20 10:59

Přesně jak píšou holky, je to o preferencích. Např. já chtěla velkou korbu, vysoký, aby se do úložného prostoru vlezl třeba nákup nebo nějaká taška, houpací a stabilní, ale nelíbily se mi velká kola, ani ty otočné, jak jsou přední kolečka menší. Mám Navington caravel s menšími koly, jsem hrozně moc spokojená, má natáčecí nápravu, v pohodě s ním jdeme na procházku po mírném terénu (polňačka, lesní cesta…). Do vyloženě příkrých kopců bych nedoporučila, to se projeví jeho váha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
6.4.20 16:18

Mě nejvíc pomohlo zeptat se v okolí těch kamarádek, které mají děti a podobné potřeby (u mě něco do města i do přírody) a vyzkoušet si jejich kočárky (jak se s nimi manipuluje).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3731
7.4.20 18:18

Přesně jak píší holky. Já zas ve městě, všude schody, mhd a za ruku batole, potřebovala jsem co nejlehčí kočár, měla jsem Valco Snap a bylo to super. Určitě není do terénu, ale tady na chodnících byl úžasný, otočíte se na místě, lehoučký, úzký - projede všema dveřma, krásně se vlezl do našeho pidivýtahu. Hluboký kočár jsem podědila Bebe confort, hezky odpružený, mobilní, ale nafukovací kola (párkrát jsem píchla a kdybych nebyla s manželem, tak se ani nedostanu domu), těžký, abych ho s miminem někam vynesla bylo scifi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí