Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@gabina.zahradnicka ikeu máme v bytě po původní majitelce a kuchyň dobrá. Bydlíme tu 4 roky a zatim více méně bez problémů. Jen jedny vylomené dvířka, ale to nevím jestli se dcera o ně nepřela. Sice není úplně podle našich představ, ale funguje v pohodě
Zkus třeba nechat udělat korpusy od truhláře, ať to máš precizně na míru danému prostoru a dvířka Ikea. To by mohl být rozumný kompromis. Spotřebiče - firmy nabízejí slevy za sady (my máme Siemens) - dostali jsme slevu za sadu spotřebičů a k tomu komplet nádobí na indukci zdarma. Tyhle firmy umí nabídnout individuální nabídku oproti katalogům, zvláště, když si vezmeš spotřebičů více. Taky se koukni na tipli.cz, my přes to nakupujeme a dostáváme % z výše nákupů zpět na účet.
Kuchyň má sloužit desítky let, takže bych se určitě neuchýlila jen k lacinému. Taky je pak určitě lepší, aby truhlář napasoval přesně pracovní desku.
@gabina.zahradnicka píše:
Mě se líbí kuchyně z Ikei. Máte někdo zkušenosti?co se týká kvality
Záleží, jaké máš nároky. Já jsem řešila kuchyň před rokem, takže jsem se o tom bavila se spoustou známých, sháněla recenze, očumovala na návštěvách… Drtivá většina lidí, kteří měli kuchyň z IKEA mi řekla, že jsou spokojení, ale já bych podle toho, co jsem viděla, nebyla. I u 2-3 roky starých kuchyní jsem zaregistrovala olupující se lamino v hranách, drhnoucí pojezdy, sem tam vykývané úchytky, u těch, kteří měli pracovní desku ze dřeva na ní byly bílé fleky od horkého nádobí, černé od vody a barevné od ovoce a zeleniny. Navíc by byl u nás problém s tím, že by nám nevyhovovaly standardizované rozměry a vznikl by nám nevyužitý a esteticky škaredý volný prostor.
Loni jsme tedy konečně dělali novou kuchyň téměř současně s jednou kamarádkou. Oni ji v IKEA zadávali k výrobě měsíc dřív, než my u řemeslníka. Namontováno jsme měli o měsíc dřív komplet, oni montovali na dvě etapy, protože byl problém s pracovní deskou. Když namontovali desku, zjistili, že je špatně udělán výřez na dřez, takže reklamace a konečná montáž za další měsíc. No a teď, po necelém roce, řeší reklamaci vyboulené pracovní desky. Naše kuchyň byla sice dražší, ale je perfektní, žádná závada, nic se neloupe, nevyviklává, neboulí. Nenechavam stranou to, že oni mají přesně to, co já bych nechtěla- nesmyslný malý volný prostor mezi linkou a zdí, protože IKEA neumí upravit skříňky na míru a takhle to vyšlo. Ale i kamarádka by ti řekla, že je spokojená.
@Hoa Mai my máme kuchyň Ikea cca 6 let starou au skříněk nic není vyboulené, nic se nekýve a pojezdy fungují jak mají. S pracovní deskou je to horší. Hrana byla olepená nějakou stříbrnou fólií a tu jsem tak vehementně myla, že už se celá oloupala. Ještě ním, že kuchyň jsme nedělali my, ale bývalá majitelka, tak já bych si určitě nevybral strukturovanou desku. Přijde mi, že původní majitelce šlo hlavně o vizuální stránku a ne o funkčnost. A určitě bych nebrala spotřebiče od IKEi, máme troubu a na to, že paní říkala, že kuchyň skoro nepoužívala už nejsou vidět teploty ani program na pečení. Je těm i integrovaná minutka a tam jsem čísla omilem smazala já mokrým prstem a spotřebiče letos (odhadem po 6 letech) odchází ve velkým, nejdřív trouba. Tam odešel spodní ohřev a teď myčka. Ta vytopila i sousedy pod námi. Už zbývá jen mikrovlnka ![]()
@Martanka92 @Hoa Mai @MartinaCV @Martanka92 díky moc holky za vaše zkušenosti ![]()