Jak vybrat myčku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vybrat myčku
Ahoj holky,
budem dělat novou kuchyň a samozřejmě konečně pořizovat myčku
Ale vůbec nevim podlě čeho vybírat,jaký by měla mít vlastnosti atd
Určitě mi poradíte, díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Určitě šedesátku, menší (45) je na houby, mají kamarádi a tak rádi by měli větší.
A pak jsem ocenila košík na příbory, když jsem viděla, co má kamoška, má ho rozdělený na malý chlívečky a každý je pro jeden kousek příboru, my máme větší, takže se u skládání nezdržuju. Ale třeba někdo zas radši menší chlívečky.
![]()
Naši myčku ale nedoporučím, máme to tak, že talíře máme moc blízko a neumyjí se, takže dáváme ob jeden, což zas znamená méně umytého nádobí za mycí cyklus.
A navíc byla 4× opravovaná pro jednu vadu, nakonec jsme dostali nový kus, bohužel opět Aristonku, prostě kus za kus. ![]()
V Testu byl test myček, už ale nevím, v kterém čísle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vyber si, jestli vestavěnou, nebo samostatnou a hlavně kolik do ní chceš investovat.
Já mám BOSCH 60 cm s šuplíkem na příbory a nemám si na co stěžovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já myslím, že na značce až tak nezáleží, spíš vybírat v první řadě podle spotřeby vody což je u myčky jedno z nedůležitějších věcí, dále bych se taky přimlouvala za 60tku:-). Dále hlučnost, my máme kuchyň spojenou s obývákem tak jsem vybírala tichou. Pak samozřejmě vybírat energetickou třídu A nebo jestli už je u myček i A+ netuším, samozřejmě kvůli spotřebě. Já jsem nakonec vzala Siemens, byla dražší,ale jsem moc spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme tuto, včera ji přivezli, tak ještě nemám odzkoušeno:
http://www.kasa.cz/…ocet-700-ml/
Jinak moje kriteria byla, aby to byla 60cm hloubka, aby měla odložený start (protože máme noční proud, tak je pro mě výhodnější na něj mýt, prát,… dělám to i u pračky, když jedu pryč, nastavím na určitou hodinu). Chěla jsem spotřebu A A , pak taky aby nebyla moc hlučná, takže jsem vybírala Tiché umývání. Pak aby měla aqua alarm proti zaplavení.
No a právě v testu vyšly nejlépe myčky AEG - elektrolux
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já přidám ještě jeden postřeh - pokud máš kuchyni spojenou s jídelním a obývacím prostorem, tak se vyplatí si pořídit myčku, které je málo hlučná. Míň to ruší u koukání na TV, normální konverzace u stolu a tak. Výrobci udávají vždy údaje v decibelech. Teď mám Miele (44decibelů - fakt tichá), ale nejsem moc spokojená jak myje a se servisem. Do nové kuchyně na jaro budu pořizovat Siemens.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mame Bosch s tim sufletem na pribory. Kvuli nemu jsme ji kupovali a nemuzu si to vynachvalit. Ve spodnim kosi mi neprekazi kosik na pribory a vejde se tam tak mnohem vic nadobi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Black_Orchids píše:
já přidám ještě jeden postřeh - pokud máš kuchyni spojenou s jídelním a obývacím prostorem, tak se vyplatí si pořídit myčku, které je málo hlučná. Míň to ruší u koukání na TV, normální konverzace u stolu a tak. Výrobci udávají vždy údaje v decibelech. Teď mám Miele (44decibelů - fakt tichá), ale nejsem moc spokojená jak myje a se servisem. Do nové kuchyně na jaro budu pořizovat Siemens.
Miele a nejsi spokojená? A co máte za typ? Manžel je děsně zatížený na Miele, máme pračku, vysavač… plánuje i myčku, kvůli kvalitě a bezporuchovosti. Já bych šla klidně i do jiné značky, ale zas na žádné značce netrvám, manžel jo. ![]()
Holky a ta boschka se šufletem je fajn hlavně kvůli tomu šupleti? V čem je tak super? Kvůli místu a ještě něco? Potřebuju argumenty pro jinou značku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me se na ni libi nejvic to sufle, kvuli nemu jsme se pro ni rozhodli. maj to prave jen mycky bosch a siemens, co jsem koukala. Jinak je ticha, mame kuchyn s obyvakem a vubec nerusi. a jakou ma spotrebu netusim, ale je to myslim A+?
Ja jsem fakt moc spokojena a kdybych si vybirala znova, zase chci to sufle… kdyz davam nadobi do mycky u nasich, tak jsem vzdycky vztekla.. ten kos tam proste prekazi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To šuple převzal Bosch a Siemens právě od Miele.
mě to vyhovujem že je dole hodně místa, příbory se naskladájí hned, přítel to dokonce skládá podle druhu, že se to pak jen shrábne a dá do šuplíku ![]()
Mame taky A+, 42Db, slyším jen napouštění vody a případné rachotění nádobí s vodou, třeba plechová miska. Sušení je dokonalé, tedy voda zůstává jen ve velké hrohlubni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám plně integrovanou, oceňuji s malým prckem. Ne, že by Majda neuměla mačkat i ty čudly na horní hraně, ale když je nemá na očích, tolik ji to neláká.
Někdo prý zas ale nevidí na displej v tomhle případě… Mi to je šumák, nepotřebuju vědět, kdy bude domyto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stenso, koukám že tě diskuse o hrncích navnadila na koupi myčky
![]()
Mě taky čeká vybírání nové myčky. Trošku jsem zabrousila na netu, podívala se na nabídku na korunka.cz a bilezbozi.cz. Prostudovala jsem si jednotlivé funkce a ujasnila si, co z toho by se mi hodilo.
Teď u rodičů máme Boschku, 45 cm, pro dva důchodce absolutně dostačující. Myje dobře a vůbec žádný problém s ní nemáme ![]()
Já budu chtít určitě 60 cm, co největší počet sad nádobí. Určitě chci tu, co má ovládání zevnitř, venku nejsou vidět žádné čudlíky a vlastně myčka vypadá jako obyčejná skříňka (to kvůli malému, rád čudlíky otáčí a mačká, až naše chudák boschka je celá zblázněná a myje si, kdy chce
). KDyž domyje, tak vydá signál nebo je tam takové světýlko, které se promítá na zem.
Pak určitě chci odložený start, kratší program na sklenice, aby to umělo mýt s tabletami, trvám na ochraně proti vytečení …
- Citovat
- Upravit
madi píše:
Stenso, koukám že tě diskuse o hrncích navnadila na koupi myčky![]()
![]()
No a teď jsem zvědavá na co mě navnadí diskuze o myčkách…mě to emimino přijde draho
![]()
![]()
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem pořizovala myčku, taky jsem hodně pročítala diskuse a jednoznačně vedly značky BOSCH, SIMENS a MIELE (je to 2 roky). Já nakonec vybrala BEKO, obyčejnou volně stojící, ale podstavnou pod pracovní desku. Stála mě tenkrát 8500 i s poštovným, má nízkou spotřebu vody a není ani hlučná. Jsem s ní spokojená, do dnes žádný problém. Švagrová má integrovanou Whirpoolku. Za rok již 3× reklamovala a teď jí pán v elektru doporučil právě BEKO.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit