Jak vybrat pána pro štěně

5911
6.6.11 19:07

jak vybrat pána pro štěně

Ahoj všichni :mavam:
Potřebovala bych pár rad zkušených chovatelů :-)
Máme dva labradory a z jejich radostného soužití se neplánovaně narodilo štěně.
Na třetího psa nemáme ani čas ani prostor a musí tedy do světa (i když mi to asi utrhne srdce).
Jde mi o to, jak vybrat správného pána, abych se nemusela strachovat, jestli štěně netrpí a má se dobře. :nevim:
Máme jen jedno a nechci ho prodávat za žádné horentní sumy. Jen za náklady na krmení a očkování, takže dohromady tak 1500,–. Vzhledem k tomu by snad nemusel být problém ho udat a doufám, že si budeme moci mezi případnými zájemci vybrat :think:
Takže otázka zní: jak jste vybírali nové pánečky pro štěnda nebo jak byste postupovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19494
6.6.11 19:10

zeptat se na co psika chteji a pri rozhovoru vetsinou poznas co jsou zac. napis si klidne smlouvu. ale na labika ti budou psat vesmes slusny lidi si myslim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.6.11 19:13

Já bych dala vyšší cenu :roll: ne kvůli výdělkům, ale většinou si ti lepší zájemci radši připlatí ;) nízká cena je dobré lákadlo pro ty „nedobré páníčky“ :D

Hlavně sleduj jejich chování :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.6.11 19:13

No já bych asi vybírala mezi těmi co se budoou zajímat jak roste,budou chtít vidět fotky,zajedou se podívat.Budou se zajímat čím jste krmili :wink: Taky podle vyzáže-ne krásy,ale upravenosti…

Určitě bych chtěla nějaký kontakt aby mi posílali fotky jak se pejskovi daří atd :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.6.11 19:20
careynka píše:
zeptat se na co psika chteji a pri rozhovoru vetsinou poznas co jsou zac. napis si klidne smlouvu. ale na labika ti budou psat vesmes slusny lidi si myslim :-)

Asi to poznáte, když k vám přijedou. Ale ta smlouva je dobrá. Do smlouvy bych třeba napsala : „při špatném zacházení si původní majitel vyhrazuje právo psa odebrat a to i bez nároku na vrácení peněz“…Pak tam můžete specifikovat, co to je špatné zacházení..např. opakované bití psa nebo týrání jakéhokoliv rozsahu, hladovění..atd

Vím, že takové případy už taky byly…a fakt došlo k odebrání psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
6.6.11 19:23

Když jsem hledala páníčky pro fretky, tak to bylo strašné výběrové řízení. Štěňata bych asi nedala z domu :)
Při předání peněz dostali očkovák, uvítací balíček a smlouvu. V té jsem po nich chtěla, aby po dobu jednoho roku mi co měsíc posílali fotky, měla jsem tam ustanovené, že se kdykoliv po předchozí domluvě můžu dojít podívat, jak se zvířeti daří. jakmile by se mi něco nelíbilo a oni to do další návštěvy nenapravili, tak jsem tam měla větičku, že si po dobu jednoho roku můžu vzít zvíře zpět bez nároku na vrácení peněz. Porušením samozřejmě beru hubenost, špínu apod. jestli mají jiný názor na chov, to je jejich věc, ale zvíře musí prospívat. Sice se ze začátku zarazili, ale všichni podepsali a nakonec uznali, že mám jako chovatelka pravdu. kdyby se začali cukat, okamžitě je škrtám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19494
6.6.11 19:33
Sumaya píše:
careynka píše:
zeptat se na co psika chteji a pri rozhovoru vetsinou poznas co jsou zac. napis si klidne smlouvu. ale na labika ti budou psat vesmes slusny lidi si myslim :-)

Asi to poznáte, když k vám přijedou. Ale ta smlouva je dobrá. Do smlouvy bych třeba napsala : „při špatném zacházení si původní majitel vyhrazuje právo psa odebrat a to i bez nároku na vrácení peněz“…Pak tam můžete specifikovat, co to je špatné zacházení..např. opakované bití psa nebo týrání jakéhokoliv rozsahu, hladovění..atd

Vím, že takové případy už taky byly…a fakt došlo k odebrání psa.

my davame jedine na smlouvu, ono to i jinak vypada :-) a clovek co nema spatny umysly ti podepise cokoli :-) tim myslim ze nejakej kseftar nejakou smlouvu chtit nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.6.11 19:39

My teda měli štěnda s PP, takže smlouva byla samozřejmostí. V ní jsme měli psáno, jak už tu říkaly holky, že si vyhrazujeme právo vzít si štěně do jednoho roku zpět. A taky že máme právo psa pravidelně jednou za rok vidět, když budeme chtít. Taky nechyběla kolonka na telefon, mail, adresu a č. OP, abychom je mohli kdykoli kontaktovat. Jo a ještě, že máme po celý čas, co bude pes žít, předkupní právo, tzn., že kdyby se nový majitel rozhodl později psa prodat, musí nás kontaktovat jako první a zeptat se nás, jestli ho nechceme.
Jinak souhlasím, že byste měli navýšit cenu. Za takový pakatel si rád vezme psa i kdejaký množitel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
6.6.11 19:40

My máme druhého labíka taky na smlouvu,máme tam i nasáno,že pokud zemře na vrozenou vadu do 1 roku,že nám budou vráceny peníze a útrata za veterináře+ žrádlo.(první labík nám zemřel na srdeční vadu v půl roce :cry: )

Je prava,že to i jinak vypadlo,když nám paní dala smlouvu.ta holka od toho prvního štěněte co zemřelo,nám pouze napsala,že to obrečela :-? )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.6.11 19:42
careynka píše:
Sumaya píše:
careynka píše:

Vím, že takové případy už taky byly…a fakt došlo k odebrání psa.
my davame jedine na smlouvu, ono to i jinak vypada :-) a clovek co nema spatny umysly ti podepise cokoli :-) tim myslim ze nejakej kseftar nejakou smlouvu chtit nebude

Ty smlouvy myslím mají všechny chovný stanice. Ale já bych je napsala i kdyby se mi stala nehoda jako zakladatelce, jak u papírovýho, tak nepapírovýho, prostě jistota je jistota :-)

No, to je jasný, že pokud s tím psem má někdo zlý úmysly, tak to nepodepíše.

Abyste měli jistotu, tak si tam dejte i smluvní pokutu při porušení smlouvy :wink: Já vím, to už je asi přehnaný, ale nás to tak v hodinách práva učili. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
6.6.11 19:45
verenika píše:
My máme druhého labíka taky na smlouvu,máme tam i nasáno,že pokud zemře na vrozenou vadu do 1 roku,že nám budou vráceny peníze a útrata za veterináře+ žrádlo.(první labík nám zemřel na srdeční vadu v půl roce :cry: )Je prava,že to i jinak vypadlo,když nám paní dala smlouvu.ta holka od toho prvního štěněte co zemřelo,nám pouze napsala,že to obrečela :-? )

My to taky ve smlouvě myslím máme, že pokud bude mít nějakou vrozenou vadu, tak uhradí peníze zpět, nevím, jestli celou částku nebo jen část.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
6.6.11 19:48

Kdybys chtěla, tak já smlouvy psala podle našeho klubu chovatelů, je tam tuším i to s úmrtím do určitého času.. http://www.weimaraner-club.cz/…mentace.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný