Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
AHojte, uvítala bych od zkušenějších maminek radu ohledně čištění kočárku. Máme Dorjan Prestige. Co se týká praktičnosti, jsem spokojená. Nemám žádné technické problémy(jen špatný přístup k ventilkům na kolech) Chtěla bych po zimě vyprat nebo vyčistit kočár. Teda zkoušela jsem ho čistit, ale jak jsem jej nenamočila celý, zůstaly na něm po stékání vody mapy…takže je to ještě horší než před tím čištěním…
![]()
Kočárek je pořád jako nový, ale na korbičce byl jeidný flíček, asi něco zkáplo ze střechy v zimě a na nánožníku od upravování malinko ošahaný…chtěla jsem ho zušlechtit a místo toho jsem ho došmudlala…je to takový trošku šusťákový matroš…korbu do pračky nechci dát, bojím se co by se stalo s výstuží…jak čistíte kočárky vy? Moc děkuju všem za rady a doporučení.
![]()
já jsem všechno co šlo normálně vyprala v pračce - preventivně jako první praní, před použitím pro budoucího malýho ![]()
Co nešlo jsem vydrhla kartáčkem s L.O.C. přípravkem
ja mam taky dorjan ale ne prestige, mam danny sport a prala jsme vse v pracce a nic se tomu nestalo ani mapy nikde nezustaly. dala jsem to jen na jemny prani myslim ze na 30stupnu
Ahojky, já mám dorjan cross country a co šlo, to peru v pračce, nánožník tam byl několikrát
normálně to dávám na těch 40 a peru v Persilu. Pokud to je někde, co se nedá sundat, tak bych vzala hadříkem a něčím co moc nepění, aby pak neudělalo bílé fleky.
Co myslíš tou korbou
to by se ti vešla do pračky? nebo myslíš jen vložnou tašku, asi se půjdu podívat jak to vypadá
ve vložné tašce mám po stranách sucháče, jsou takové skryté a v tom jsou „destičky“, ty jsem vytahala a vyprala normoš v pračce ![]()
kozisek píše:
Ahojky, já mám dorjan cross country a co šlo, to peru v pračce, nánožník tam byl několikrátnormálně to dávám na těch 40 a peru v Persilu. Pokud to je někde, co se nedá sundat, tak bych vzala hadříkem a něčím co moc nepění, aby pak neudělalo bílé fleky.Co myslíš tou korbou
to by se ti vešla do pračky? nebo myslíš jen vložnou tašku, asi se půjdu podívat jak to vypadá
ve vložné tašce mám po stranách sucháče, jsou takové skryté a v tom jsou „destičky“, ty jsem vytahala a vyprala normoš v pračce
Pardon, korbou myslím střechu
![]()
má tu výstuž a ta není kudy vyndat. Tak tu právě prát nemůžu. a nechci dát jen část kočáru do pračky, aby pak nebyl dvoubarevný…nánožník se mi podařilo vyčistit, ale je strašně pomačkaný, tak zkusím přejet žehličkou přez utěrku…taška je jako nová, ale ta střecha mi pořád nejde. Taky mám obavu o ty koženkové detaily…aby mi praním nepopraskaly.
Moc děkuju všem za rady a pozastavení…
![]()
já mám sice jinej kočár aleco šlosemsvlíkla hodila dopračky conešlo tak sem hodila do vany (střechu) přejela kartáčkem se žlučovým mýdlem místa co byly třeba zašpiněný od auta … a osprchovala a nechalauschnout, žádný mapy nic,ždáný rozdíly v barvách, vpodstě sem skoro vše prala zarás.
Zdravim. Mám prosbicku. Mame kočárek,,depemo Apollon,, bílo černý. Samozřejmě střecha bílá a nelze sundat. Poradite prosím jak vyprat? Kde je bílá, jako prirucni taška a koš, to jsem hodila do pračky a super, ale tohle nejde a ještě uvnitř korby strany jsou takové lehce usmudlane. Prosím o radu. Hlavně, aby nezůstali fleky!!! S toho mám strach. Až budu po zimě kočárek prodávat, aby byl jako novej a cistej ![]()
Také jsem, co šlo, dala do pračky na jemný program na 30 a bylo vše v pořádku. Jediné, nad čím váhám, je taška…také jste ji někdo vypral? Má tam nějakou výztuhu. Trochu se bojím, aby to nebyl papír…