Jak vyčistit sedačku?

60
18.8.10 15:15

Jak vyčistit sedačku?

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti se „suchým“ čištěním sedačky z mikroplyše? Dostali jsme ji od známých, jsou to lidé čistotní :-)) ale jen tak pro dobrý pocit bych ji něčím přejela :-) (už jsem ji vysála a setřela vlhkým hadrem) Máte zkušenosti s prostředky, které se nasypou, nechají působit a pak vyluxují? Případně jaká značka se vám osvědčila? Kamarádka mi radí nasypat obyčejnou sodu, pak vyluxovat…používáte někdo? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3337
18.8.10 15:18

Zkoušela jsem Vanisch na suché čištění - funguje to přesně jak popisuješ, ale přišlo mi, že to jen provonělo než aby to vyčistilo :nevim:
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.8.10 15:25

Já tedy s Vanischem zkušenost nemám, ale přítelova mamka ho použila na koberec a byl celkem čistý a voňavý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
18.8.10 15:37

Mne teda taky prislo, ze to jen voni, fleky zustaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21644
18.8.10 17:01

já jsem používala ten vanish na koberec a vyčistil hodně. jen to není o tom, že nasypeš a vyluxuješ. je tam ještě jedn mezikrok - musíš prášek zapravit kartáčem do koberce ;-) já z toho vymnula fakt slušný bordel. jen jsem pak pokoj ještě další 3 dny intenzivně větrala…
na pohovku doporučuju spíš suchou pěnu - dá se koupit ve spreji i s kartáčkem. ta ti to krásně vyčistí a vezme i fleky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.8.10 17:21

Jestli je cista, tak bych spis koupila jen nejaky dezinfekcni prostredek. Melo by to byt ve spreji a zlikvidovat od plisni az po bakterie. Mozna v DM ho maji a jmenuje se to Sagrotan, nebo Impresan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1614
18.8.10 17:22
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.8.10 20:56

Moc děkuji za tipy a zkušenosti, omrknu to v DMku. Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
18.8.10 21:03

Nemáš možnost si od někoho půjčit ten vodní vysavač? Já si ho půjčuju od našich, máme taky takovou sedačku jako ty a vyčistí to úplně nádherně. Do vysavače se naleje voda plus dané množství čistícího roztoku a vyčistí vysavačem. Sedačku jsem čistila min. týden v poledne a navečer už byla úplně suchá a nádherně čistá, kéž by tak vydržela aspoň měsíc :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
19.8.10 13:09

Lakyna - taky mně to včera napadlo, tak jsem sondovala a ejhle - jedna známá má parní čistič, tak asi zkusím, jestli by to šlo s ním. Zatím jenom na kousku, mám strach, že půjdou dolu i chlupy :-) uvidíme :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Žáková
14.2.12 10:41

jak vyčistit koženku (sedačku) od propisky

Dobrý den, prosím moc o pomoc, dětem se povedlo pokreslit mi koženkovou sedačku propiskou, můžete mě poradit jak by se dalon vyčistit. Děkuji za vaše rady.
Pěkný den Petra

• Citovat
  • Upravit
12982
14.2.12 10:48

Peti nezkoušela si líh? zkus nejdřív někde vzadu na sedačce, jestli ti to nesundá barvu, ale nemělo by. Já to tak sudnávala i z textílie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Žáková
14.2.12 11:59

dík

Děkuji za tip, koupím líh a zkusím to.

• Citovat
  • Upravit
12982
14.2.12 12:03

hele v chytré knížce píšou pomerančovou kůrou, tak to zkus ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petra Žáková
14.2.12 12:27

jde to

Tak zkoušela jsem místo lihu odlakovač a docela to šlo, někde jsem vyčetla lak na vlasy s tím to nešlo, použití pomeranče (kůry) nevím jak nastrouhat a nebo jen přiložit a jako tím čistit? Zatím to není 100% vyčištěné ale i kdyby to nešlo více tak to už nejde tak vidět :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný