Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, máte prosím někdo zkušenosti se „suchým“ čištěním sedačky z mikroplyše? Dostali jsme ji od známých, jsou to lidé čistotní
ale jen tak pro dobrý pocit bych ji něčím přejela
(už jsem ji vysála a setřela vlhkým hadrem) Máte zkušenosti s prostředky, které se nasypou, nechají působit a pak vyluxují? Případně jaká značka se vám osvědčila? Kamarádka mi radí nasypat obyčejnou sodu, pak vyluxovat…používáte někdo? Děkuji
Zkoušela jsem Vanisch na suché čištění - funguje to přesně jak popisuješ, ale přišlo mi, že to jen provonělo než aby to vyčistilo ![]()
![]()
Já tedy s Vanischem zkušenost nemám, ale přítelova mamka ho použila na koberec a byl celkem čistý a voňavý.
já jsem používala ten vanish na koberec a vyčistil hodně. jen to není o tom, že nasypeš a vyluxuješ. je tam ještě jedn mezikrok - musíš prášek zapravit kartáčem do koberce
já z toho vymnula fakt slušný bordel. jen jsem pak pokoj ještě další 3 dny intenzivně větrala…
na pohovku doporučuju spíš suchou pěnu - dá se koupit ve spreji i s kartáčkem. ta ti to krásně vyčistí a vezme i fleky…
Jestli je cista, tak bych spis koupila jen nejaky dezinfekcni prostredek. Melo by to byt ve spreji a zlikvidovat od plisni az po bakterie. Mozna v DM ho maji a jmenuje se to Sagrotan, nebo Impresan.
Nemáš možnost si od někoho půjčit ten vodní vysavač? Já si ho půjčuju od našich, máme taky takovou sedačku jako ty a vyčistí to úplně nádherně. Do vysavače se naleje voda plus dané množství čistícího roztoku a vyčistí vysavačem. Sedačku jsem čistila min. týden v poledne a navečer už byla úplně suchá a nádherně čistá, kéž by tak vydržela aspoň měsíc
![]()
Lakyna - taky mně to včera napadlo, tak jsem sondovala a ejhle - jedna známá má parní čistič, tak asi zkusím, jestli by to šlo s ním. Zatím jenom na kousku, mám strach, že půjdou dolu i chlupy
uvidíme ![]()
Dobrý den, prosím moc o pomoc, dětem se povedlo pokreslit mi koženkovou sedačku propiskou, můžete mě poradit jak by se dalon vyčistit. Děkuji za vaše rady.
Pěkný den Petra
Peti nezkoušela si líh? zkus nejdřív někde vzadu na sedačce, jestli ti to nesundá barvu, ale nemělo by. Já to tak sudnávala i z textílie.
Tak zkoušela jsem místo lihu odlakovač a docela to šlo, někde jsem vyčetla lak na vlasy s tím to nešlo, použití pomeranče (kůry) nevím jak nastrouhat a nebo jen přiložit a jako tím čistit? Zatím to není 100% vyčištěné ale i kdyby to nešlo více tak to už nejde tak vidět ![]()