Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj
Chtěla bych se zeptat. Vytopili jsme sousedy pod námi a voda prosákla na jejich chodbu, kde se objevil flek. S touto škoudou jsme samozřejmě souhlasili a zaplatili ji. Ale sousedka asi po 3 týdnech našla další flek v kuchyni, cca 6 metrů od fleku na chodbě. Zajímalo by mne jestli to je možně, aby se voda dostala až tak daleko, aniž by mezi těmito dvěmi fleky byl nějaký jiný flek. Nějak se mi to nezdá. Dívala jsem se jestli náhodou není mokrá podlaha i u nás, ale tam je vše suché a v těchto místech není ani linka nebo jiné vodovodní vedení, ze kterého by mohla uniknout voda.
Nemá někdo z vás zkušenosti, jestli je to možné?
Díky
Jana
Tak ve vytápění sousedu jsem expert
.Až je mi to fakt trapné,ale vždycky aspon jednou ročně něco vyvedu.
Záleží jak moc vytopíš a zda je to panelák,cihla atd..
Minule jsem usnula když jsem si napouštěla vanu.Kočka na stole a já se brodila po kotníky ve vodě po koberci kterej plaval
.vytopená sousedka pod náma uplně všechny místnosti,teda strop v každé místnosti + ještě soused vedle ní strop v ložnici sousedící se sousedkou
.
Takže turch vše ![]()
Minulej týden jsem zapla pračku a bohužel umyvadlo kam voda teče se ucpalo takže vše teklo ven.voda jen na dlažbě a na kobercích jen na kraji.
Sousedka měla vytopenou jen chodbu(strop) a bohužel za den se voda objevila i u ní v kuchyni na stropě.ta voda prostě stejká ve spárech takže možné to opravdu je
Bydlím v cihle ![]()
Příspěvek upraven 17.08.10 v 11:41
Ahoj, a bydlíte v paneláku? Jestli ano, tak to možné je, panely nejsou nikde rovně a voda steče ve spáře, takže se objeví flek klidně i v jiné místnosti. Pokud bydlíte ve zděném domě,tak nevím,ale určitě se někdo ozve. Asi jsem Tě moc nepotěšila. Nám takhle vytopil sousedku pán, co dělal podlahy. Normálně mu protekla ta stěrkovací hmota spárama. Ale pokud máte pojištění domácnosti,tak se na to vztahuje a lze tu škodu hradit z toho. U nás to vypadalo, že nás sousedka zavraždí( a škoda nebyla tak strašná, jen pár fleků) a nakonec přišla poděkovat, že to pojišťovna uhradila.
Jo, to je monžý. My sice (naštěstí) sousedy v RD nemáme, ale stačila blbá kondenzace páry na záchodu v koupelně, a dole si pučela ve stropě a ve zdech plíseň jak za císaře pána. A taky prolezla ven až když se v zimě brutálně změnily tepelné podmínky (na chodbě bylo mnohem chladněji než v ostatních místnostech). Takže monžé to je. ![]()
Je to klidne mozny, my bydlici v Pze ve trech bytech jsme v kazdem pripade minimalne jednou neumyslne vytopili a vetsinou za to mohla pracka, praskla stoupacka, nebo urvany nejaky tesnici ventil za vanou.
Mame uz leta pojisteni u Allianzu, takze ve vsech pripadech plneni bez problemu, dokonce na cca 30 cm flicek v koupelne dostal soused pod nama pres 3 tisice, ze za to vymaloval i celou halu a kuchyn
a jeste dekoval ![]()
a k dotazu - voda si umi najit ruzne cesticky, takze to mozny je a nejen v panelaku, my bydleli vzdy v cinzacich a presne tenhle problem mela od praskle hadice u pracky sousedka pod nama - koupelna flek jednotlity, chodba fleky ruzne nesousedici.
Byt tebou, tak nahlasim pojistovny. Neni nad dobre sousedske vztahy a pojisteni odpovednosti… ![]()
Já bych tomu věřila. Asi před rokem jsem vytopila nejen souseda pod námi (tchána), ale i sousedy pod ním. Tchánovi jen kapala voda ze stropu v předsíni (vytekla mi pračka v koupelně), na zemi nic moc, zato sousedi v přízemí měli mokrý koberec, který ten den položili nový
. Bydlíme v paneláku. A já měla vodu krom koupelny ještě v předsíni ale před WC (takže celkem kus od místa činu).