Spotřeba vody při sprchování

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3470
17.8.10 14:29

Spotřeba vody

Maminky, zdravím :mrgreen:
Mám takovou prosbu na ochotné duše, které by mi zjistily/i jakou mají spotřebu vody při sprchování. Budeme kupovat bojler, tak potřebuji vědět jakou asi budeme mít spotřebu vody.
Díky všem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1748
17.8.10 14:55

koukni se např. tady http://www.elektrosolid.cz/…er-ohrivace/ na tabulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17938
17.8.10 14:57

My jsme 4-členná domácnost, za měsíc máme spotřebu cca 15 kubíků, čili cca 500 litrů vody denně. To je samozřejmě teplá i studená dohromady.

Boiler máme na 200 l a bez problémů stačí (počítám-li denně 3× sprchování a 1× vana natočená do půlky, k tomu nějaké to nádobí v kuchyni apod., máme myčku, takže na vše ostatní se používá studená).

Jiřina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.8.10 15:04

Přítel 15l, já 30l, kamarádka s mytím hlavy 90l :mrgreen: Máme to změřené, páč jednu dobu jsme v bytě neměli ještě vanu a sprchovali jsme se v obr stavebním sudu se stupnicí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
17.8.10 16:27

mati, díky, odkaz je super :potlesk:

Gina - dokonalé :potlesk: Jak dlouho se sprchujete?

Já totiž nedodala, že my řešíme prostor, bojler bude v pidi koupelničce a jen na sprchování, je to v podkroví, dole máme plynový kotel s ohřevem vody, bez měřáku, ale stavebně nahoru šla vytáhnout jen studená voda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
17.8.10 16:40

Ahojky,

my jsme doma 2 dospělí a dvě děti. Bojler máme 120l. zatím nám stačí. Spotřeba vody za měsíc cca 10kubíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
17.8.10 16:46

Dva dospělí a miminko, manžel je vodoplýtvač:) , ale i tak nám teplá dojde jen jednou za dloouhý čas, máme 100l.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.8.10 16:51

Ctyrclenna domacnost, rodinny domek - tzn. i venkovni zalevani + kazdorocni napousteni 15m3 bazenu a rocne platime kolem 3,500 za vodne/stocne.

• Citovat
  • Upravit
23847
18.8.10 08:23
Marlenka11 píše:

Gina - dokonalé :potlesk: Jak dlouho se sprchujete?

Tak tos mě dostala, tohle přesně změřené nemám, tak odhadem: přítel 2 minuty, já tak 5 min, kámoška stráví v koupelně hodinu, ale i s patláním serepetiček na vlasy.
Taky záleží na kolik vám ten bojler vodu ohřeje a jak to namícháš s tou studenou. 100 l by pro 4 lidi na sprchování měl stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3470
18.8.10 12:50

Gina, díky, nám se tam vejde nejvíc 30 L, ale zase, já se sprchuju velmi rychle a ostatní si holt počkají :-)
Jsem ráda, že vím, že to jde i s 15 - 30 l na osobu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
18.8.10 14:37

Ono taky záleží jak ho budeš mít zapnutej na dohřívání … Máme 160L a ohřívá cca 4 hod v noci a stejně i ve dne … jede na ten nočn proud. Sprchujem se 2, malj m necelou půlku vany. Voda stačí v pohodě … i když taky to dokážu že jí dopol dost spotřebuju a odpol se nestihne dohřát.
Tchánovci mají tuším 80L, ale zas ho mají zapnutý pořád takže jim pořád dohřvá … :nevim: takže moc velká úspora to zas není

Pokud máte kotel, doporučuju kombinovaný ohřev ;), v zimě se topí pořád, voda se taky pořád ohřívá a ušetříte za elektriku ;).

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný