Jak vyčistit stříbro?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
998
19.8.18 21:16

Já čistila kartáčkem a zubní pastou, případně potom ještě dala do vody s citronem a znovu čistila. Ale jsou různé přípravky k zakoupení, které určitě budou účinnější. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lalelale
19.8.18 21:16

@Edi sek trocha zubní pasty, vaticka, a za minutu hotovo.

• Citovat
  • Upravit
25897
19.8.18 21:17

Ve zlatnictví ti ho za pár korun vyčistí. A také dřív prodávali takovou růžovou vatičku na čištění šperků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75451
19.8.18 21:26

@Edi sek Přípravek „Čistič stříbra special“, zrovna v pátek jsem ho kupovala v drogerii asi za 37 Kč 190 ml (tenhle obsah vydrží snad na 20 použití).
Naliješ na dno do skleněné mističky, asi na minutu vložíš stříbro a ono se krásně vyčistí, pak opláchneš čistou vodou, osušíš a můžeš doleštit spešl vatou na leštění stříbra, ke koupi tamtéž. ;)
Párkrát jsem blbka vlezla ověšená stříbrnými řetízky (a co hůř, náramky Pandora :zed: :zed: ) do termálů - a jak je ve vodě trocha síry, jakoby zreznou, úplně dotmava. :roll: :(
Pandora by do tohohle čističe správně neměla, že se může poničit filigrán, ale riskla jsem to a o.k. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
719
19.8.18 21:34

Mně voda s citronem nezabrala. Zabrala pasta a vyčištění kartáčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
19.8.18 21:46

Já dám do hrnku vřelou vodu a alobal. Nebo vřelou vodu a hliníkovou lžičku. Šperk vložím dovnitř. Nechám aspoň dvě tři hodiny namáčet. Pak jen přeleštím hadříkem. Vždy se krásně leskl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75451
19.8.18 21:53
@Ebbi77 píše:
Já dám do hrnku vřelou vodu a alobal. Nebo vřelou vodu a hliníkovou lžičku. Šperk vložím dovnitř. Nechám aspoň dvě tři hodiny namáčet. Pak jen přeleštím hadříkem. Vždy se krásně leskl. :palec:

Hadřík? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
19.8.18 21:54

Alobal do kastrolku,na to sperky a posypat praskem do peciva.Prelit varici vodou.Zabubla to,pak tam jeste chvilku sperky nechat a jsou jak nove :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
19.8.18 22:58
@sirikit píše:
Hadřík? ;)

Pardon myslím tím nějaký kousek látky hi :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75451
19.8.18 23:26
@Ebbi77 píše:
Pardon myslím tím nějaký kousek látky hi :D :mavam:

Jasně, já jen, jak jsem starej lingvista, jsem si představila ten krásně se lesknouci hadrik. :mrgreen:
Z kontextu by se dalo vyrozumet obojí - ale já vím,že jsi myslela ten šperk. :hug: :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
551
19.8.18 23:29
@sirikit píše:
Jasně, já jen, jak jsem starej lingvista, jsem si představila ten krásně se lesknouci hadrik. :mrgreen:
Z kontextu by se dalo vyrozumet obojí - ale já vím,že jsi myslela ten šperk. :hug: :andel:
;) :lol: :lol: :lol: No hadřík bych asi tak docela dobře nevyleštila. Ale až se budu nudit, zkusím to. :mrgreen: :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75451
19.8.18 23:35
@Ebbi77 píše: ;) :lol: :lol: :lol: No hadřík bych asi tak docela dobře nevyleštila. Ale až se budu nudit, zkusím to. :mrgreen: :mavam:
:mrgreen: :mrgreen: ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
20.8.18 11:17

kup obyčejnou original cocacollu,nalij do mističky stačí fakt trošku,a dej ho tam ponořit nachvíli pak vytáhni dolešti hadříkem (koupíš za zlatnictví,klenotnictví) za pár korun,a je to my to tak děláme jak se stříbrem,tak se zlatem,popřípadě i s ocelí,patlat s pastou se mi nechtělo,prostředky nic moc,ale toto je jednoduchý a fakt docela dobrý řekla bych,jinak teda o dost dražší sranda,ale to jen tak mimo hru, dost dobře mi šperky a že jich nosím dost, čistí moře,vždy když přijedu je to jak nový :) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75451
24.8.18 22:44
@onajeblond píše:
kup obyčejnou original cocacollu,nalij do mističky stačí fakt trošku,a dej ho tam ponořit nachvíli pak vytáhni dolešti hadříkem (koupíš za zlatnictví,klenotnictví) za pár korun,a je to my to tak děláme jak se stříbrem,tak se zlatem,popřípadě i s ocelí,patlat s pastou se mi nechtělo,prostředky nic moc,ale toto je jednoduchý a fakt docela dobrý řekla bych,jinak teda o dost dražší sranda,ale to jen tak mimo hru, dost dobře mi šperky a že jich nosím dost, čistí moře,vždy když přijedu je to jak nový :) :mrgreen:

To jsi se ještě nekoupala na Liparách. :zed: :zed:
Když jsem pod Vulcanem vylezla na loď ověšená zčernalým stříbrem z moře, málem mě nesli. 8o 8o :roll:
Sopka tam pouští do vody sirný výpary - a po návratu jsem právě bohudíky objevila tu zázračnou vodičku na čištění. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
25.8.18 09:38
@sirikit píše:
To jsi se ještě nekoupala na Liparách. :zed: :zed:
Když jsem pod Vulcanem vylezla na loď ověšená zčernalým stříbrem z moře, málem mě nesli. 8o 8o :roll:
Sopka tam pouští do vody sirný výpary - a po návratu jsem právě bohudíky objevila tu zázračnou vodičku na čištění. :andel:

Přiznám se,vůbec netuším o jakým místě či moři mluvíš :D jinak tedy myslela jsem klasicky v Řecku,Španělsku.. prostě kam se jezdí na dovče,tím jsem samozdřejmně zakladatelce nechtěla říct,že musí k moři stovky kilometrů :mrgreen: jen takové malé poznatek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný