Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminy,
prosím neznáte někdo návod na zničení těch mršek mravenců přírodní cestou??? Různé chemické spreje nechci používat, protože se mi všude batolí dítko, ale už mě pěkně ty potvory ser…
Zkoušela jsem drcený hřebíček a sušený česnek, ale prd to pomohlo.
Takže pokud znáte něco účinného, písněte mi sem.
dík
sanynka
Ahojky, jaké mravence máš na mysli? Normální venkovní nebo faraony?
nam jeden cas zabiral ocet, ale musi se dat podel cely zdi, odkud vylezaji.
zdenik
Ahoj,
nám na mravence pomohl prášek Ava, ale to je asi taky chemie. Pak jsme také zkusili takové ty „zalézací“ domečky, které se běžně prodávají např. v drogerii. Mravenec tam zaleze, něco si napatlá
na nohy a odnese to do mraveniště a tam uhyne ![]()
Tak zkus a uvidíš.
Berča
Dík za ten ocet prubnu to, uvidíme.
Karambolko , šmarjá teda nevím jak mají vypadat faraoni, ale dle názvu to budou asi nějaké obrovské potvory, tak to ne, tohle jsou normálně černí malí mravenci, vylézají z nejrůznějších koutů, chjo, jsme v přízemí rodinného domu a loni toho ani tak snad nebylo, co letos. Nechám něco chvilinku na lince a už se od podlahy táhne procesí, jsem to za linkou a tam kam malá nevleze vystříkala Biolitem, pak dlouho větrala, ale asi to chce hodně často opakovat a nechci tím smradem zamořovat vzduch.
Je musím něčím zmárnit potvory!!!
Už mě to dooost prudí.
sanynka
Faraoni jsou malinci cerni previti. Jak nechs na lince jen drobecek, uz se to na nem jen hemzi. Nam pomohl ten „domecek“. Prorazis do nej malinky otvor, oni do nej zalezou, podle me neco sezerou a pak chcipnou. Nesmrdi to a deti se do toho taky nemuzou dostat.
boji zdar! ![]()
Ahojky, taky jsme vyzkoušeli, kde co. Zabraly až zalézací domečky, jmenuje se to Nástraha proti mravencům dómácím vyrábí to firma Orion, za 2 domečky jsme platili 60Kč, koupili jsme je v drogerce. Není to tedy bez chemie,ale pro mrňousky bezpečné, je to plastikové kolečko, kam mravenec zaleze a po požití nástrahy, která je uvnitř se mravenec vrací do úkrytu,kde uhyne. Zabrolo to 100% asi během 5dní. Iva
Jo, mravenci, ty sv..ě mrňavý, nezničitelný
![]()
Tak loni jsem zkoušela kdeco - nejdříve samozřejmě ekologické cesty, jako cukr, ocet… Nic..
Pak jsem vystříkala Biolitem - nic.
Ve finále mi pomohlo toto - Biolitem jsem vystříkala stádo pochodujících mravenců a ty potvory jsem tam nechala ležet.. Zároveň jsem prostříkala i všechny otvory, které jsem našla.. Po pár dnech začali lézt jinudy - tak jsem postup opakovala a vytvořila druhý mravenčí hřbitov.. Po třetím nebo po čtvrtém (už si opravdu nepamatuji), to ti záškodníci vzdali a od té doby klid.. I letos
![]()