Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nemohly byste mi poradit, co dělat s bolestí v krku? Není to tak hrozné, spíš takové škrábání, ale někdy to bolí docela hodně, třeba v noci. Bolí mě to už víc, než týden, byla jsem i na neschopence, brala antibiotika, zkoušela pastilky z lékárny, vincentku, čas s citronem, všechno možné, ale nic mi nezabírá. Doktorka mi neschopenku ukončila s tím, že mám kloktat, jenže to já moc neumím. Brala mi i stěry 2× a pokaždé byly v pořádku, tak nevím. Nemáte náhodou nějaký tip, co s tím? ![]()
Dát na zábal měkký tvaroh a zavázat na krk, mě občas pomůže když to není na antibiotika.
Co zkusit pít odvar ze zázvoru? Ikdyž ten asi není vyloženě na krk..
, v lékarně lze si objednat něco jako sůl, je to slabounká sůl, myslím s mentolovou příchutí či co to je, před časem jsem ji měl rovněž..,rozmýchá se drobátko s vlažnou až teplou vodou, samozřejmě nepolknout ji to pak.. ![]()
Což ten tvaroh je dobrý tip, pamatuji si když ho mamka dříve dávala ml. bráchovi na hrudník včetně cibule-ale to byl pak v pokojíku smrad…
![]()
@Bjustřík jojo nám to taky dávala mamka, na hrudník prej nám dávala psí sádlo na orůdušky.
Tak tvaroh, cibule případně to sádlo zřejmě vytahuje horkost…
,jinak ale k věci..,těžko radit ohledně bolesti v krku-když nepomohli ani antibiotika… ![]()
Mne pomáhá Jox ten hnusnej hnědej sprej. Atb taky ne. Oni nemaji na co pomáhat kdyz ve steru nic neni.
@sabuskasabka Mě pomáhá tantum verde sprej a obyčejné „bonbony“ anticol nebo černé hallsky. A pití čaje z čerstvého zázvoru.
Pokud tě škrábe v noci nebo po ránu, tak zvlhčit vzduch v ložnici.
@sabuskasabka na bolest krku mi pomohl prieznitzový zábal na noc + stříkat stopangin
@mamkasl píše:
@sabuskasabka na bolest krku mi pomohl prieznitzový zábal na noc + stříkat stopangin
a jak si provedla ten zábal?
Dám plenu, studený kapesník a zavážu krk…když jsem byla malá, tak máma dávala mezi to ještě igelitový pytlík, aby se to zapařilo…za dvě noci jsem byla bez bolesti, tak jestli to zkusíš, tak by to mělo také přejít ![]()
@minoe tak to je snad zastoupeno tou suchou plenou a zdroj tepla je krk ![]()
Příspěvek upraven 27.10.14 v 22:21
Na škrábání v krku mám oblíbené teplé mléko s medem a kousíčkem rozpuštěného másla. A cumlat česnek, ale to je pro silné nátury ![]()