Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Hezký večer,
chtěla bych poprosit o tip, jak šetrně, ale přesto účinně vyčistit střeva. Šetrně píši proto, že nejsem schopná jít do něčeho takového jako je šankaprakšalána nebo třeba i třídenní dieta jen s rýží - asi bych se při ní úplně ztratila.
Určitě bych ale chtěla přírodní cestou, buď bylinky, nebo úprava stravy. Máte někdo zkušenosti? Co a jak a kdy přesně? ![]()
Díky. ![]()
Vloni jsem mamce koupila tuhle knížku, zkus po ní mrknout.
Jsou tam různé očisty, půsty, léčení jídlem…
http://knihy. heureka. cz/je-mozne-zit-150-let/#utm_medium=cpc&utm_source=google&utm_campaign=Dynamicke-reklamy&utm_term=_inurl:knihy. heureka. cz&gclid=CN6Fsc2Cy8ECFavpwgodMU4APA
Mamka jí zdravě už hodně let, táhne jí na 70. Troufám si říct, že na svoje roky vypadá dobře, je plná energie, akční, kam já se na ni hrabu.
http://knihy.heureka.cz/…let/galerie/
Znovu vkládám odkaz.
@JayLee s tím klystýrem máš pravdu, mamka si ho dělá, občas drží půsty, hodně pije zeleninové šťávy…
Jen dneska se „utrhla z řetězu“, slavili jsme narozeniny.
@JayLee @eseta Máte stejný myšlenky.
Já bych do toho teda dobrovolně nešla. Po porodu jsem stejně nepocítila žádnou změnu.
@eseta @JayLee
Klystýr právě vyčistí jen kousíček, já bych chtěla vyčistit celá střeva.
Po knížce mrknu. ![]()
@JayLee
Nebo ty myslíš nějakou tu hydrolýzu nebo jak se to jmenuje viď?
Tak to asi zase spíš něco šetrnějšího. ![]()
@JayLee
No je to průplach celých střev, dělají to kdesi asi v nemocnici, ale nevím jak je přesně ten název. ![]()
Něco jako hydrokolon? Já zase četla, že to vypláchne i přátelské bakterie a je nutné brát intenzivně laktobacily.
No, já na radu pana Zentricha zkusila zelený jíl, chutnalo to asi jako sádra, ale žádné extra účinky jsem nepozorovala. On tenkrát psal, že ženské záněty souvisí se zanesenými střevy…no nevím.
@JayLee
Jo tak nic, už jsem si to našla, je to hydrocolonterapie
Jsem si to zjednodušila. ![]()
Ale to teda fakt nechci.
Hydrocolon. Vyčistí šetrně, důkladně a není to úplně nepříjemné.
@zrzana2 píše:
Psylium? lnene semínko?
Jak to prosím tě funguje? To se jí třeba lžička toho semínka denně? Jak dlouho?
A Psylium to je asi klasická vláknina?
Na to jsem se ptala nedávno ve zdravé výživě. Dozvěděla jsem se, že je vhodná křemelina. Taky to zkusím.