Jak vylepšit doma vařené příkrmy?

5.2.12 14:01

Jak vylepšit doma vařené příkrmy?

Ahoj,mám 8.měsíční holčičku,od 6.měs máme k obědu masozel.příkrmy,doteď jsem je kupovala,ale rozhodla jsem se,že je začnu vařit doma,ty kupované mi přijde,že by mohlo být více druhů(kupovala jsem ty od Hippu nebo Hami) a je to pořád dokola ty chutě,tak jsem si nakoupila dětské kuchařky :mrgreen: ,parní hrnec :lol: a kelímky na zamrazování příkrmů.Včera večer jsme se do toho s přítelem pustili,udělali jsme pro začátek rybu s květákem,brokolicí,hráškem a rýží a ještě druhé jídlo kuřecí maso s bramborem,mrkví,hráškem.Dnes jsem to malé začala dávat(tu rybu) a absolutně to nechtěla,dala asi 3 lžičky a už nechtěla (normálně jí jak otesánek ;) ),tak jsem to nechtěla hrotit,abych jí to nezhnusila úplně,a dala jsem jí kupovanej,kterej bez problémů snědla :nevim: Vím,že v těch kupovaných je něco přidanýho,aby to dětem chutnalo,ale přece jí kvůli tomu nebudu to jídlo sladit :? Můžete mi poradit nějaký trik(jestli teda existuje) :roll: jak přejít ze skleniček na doma vařené jídlo??
Moc díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
172
5.2.12 14:03

já přešla ze skleniček na domácí a stejně to pořád nechce malej jíst :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
5.2.12 14:08

To by mě taky zajímalo :think: já taky přecházím ze skleniček na domácí stravu, jako sní to, ale trvá to dýl, než když jí skleničku, taky jsem přemýšlela, čím by se dalo jídlo dochutit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Omálka
5.2.12 14:09

Holky,co jim tam dát kousek jablíčka,aby to bylo více sladké? :think:

• Citovat
  • Upravit
17878
5.2.12 14:12

rozhodne bych dite neucila na sladkou chut, proc taky? ale pokud takhle nechce domaci a kupovane ano, tak bych pro zacatek michala a postupne ubirala kupovaneho…

ale tak kluci byli od zacatku na domacich, kupovane meli jen, kdeyz jsme byli mimo domov…a rozmanitost chuti mi u deti tak do roka a pul neprijde nijak dulezita, spis mi prijde dulezitejsi navyk na jezeni zeleniny a postupne zvetsovani kousku jidla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
5.2.12 14:15

Já od začátku přidávala do domácího jídla kmín (drcený). Brokolice i mrkev tím dostala chuť a navíc je proti nadýmání :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
5.2.12 14:17

Není v Hippu sůl? Se mi tak zdá, možná kecám.
Možná zkusit pomalu smíchávat, nebo dát to uvařené do skleničky od příkrmu kupovaného, kolikrát se nechají oblafnout.

Majda zas nepozřela nic kupovaného… a nemyslím, že bych tak skvěle vařila :lol: , prostě na to byla od začátku zvyklá… Nechtěla ani smíchané domácí/kupované. Největší pruda na cestách, věčně všude mističky s navařeným, teď kde to skladovat… V tomhle bych byla i ráda, kdyby občas sklínku snědla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
5.2.12 14:20

Souhlasím s Omálkou, určitě bych neváhala do toho přidat nějaké oblíbeného ovoce. Když mi maličký nechtěl jíst, přidala jsem banán a bylo vymeteno :) Pro nás divné kombinace můžou být pro dítě pochoutkou ;) Nebo třeba doplnit o kompot, přesnídávku…
Já dávala jen doma vařené jídlo a pouze 2× jsem koupila ve skleničce na výlet - z toho jednou mi to vyzvracel, podruhé už to nechtěl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
5.2.12 14:22

Nevím, jestli ti malá už jí kaši, ale u první dcerky jsem ze začátku dávala do domácích příkrmů na celou porci tak 30ml rýžové neochucené kaše. Kaši milovala a takhle to spořádala úplně v pohodě. Postupně to jedla i bez ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
5.2.12 14:22

já jsem kombinovala oboje, jedl mi domácí i skleničky. Jak píše Pipet, příkrmy od Hippu byly osolené (alespoň před těmi 2 roky), takže ty mu jely moc, než jsem to zjistila a utnula :lol:

• Citovat
  • Upravit
5476
5.2.12 14:25

Já jsem chtěla od začátku vařit,ale malá to odmítala. Teď zase odmítá skleničky a chce jen domácí. Takže třeba ji může vadit tvoje konzistence, ne jenom chuť. Když jsem uvařila přesně podle složení na skleničce, kteoru měla ráda, tak to taky nesnědla a bylo to fakt dobré (třeba Babylove to má přesně na procenta). Dochucuj bylinkama, já používám např. toto
http://www.chemievjidle.cz/…hann-kotanyi
nebo teď jsem narazila na Sušenou zeleninu Kucharek, kopíruju: „neobsahuje žádné konzervanty ani sůl, proto si zachovává svoji přírodní chuť a vůni. Výrobek obsahuje sušenou mrkev, pastinák, pórek, cibuli, petrželovou nať, celer, petrželový kořen.“
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
5.2.12 14:32
El-Brno píše:
Já jsem chtěla od začátku vařit,ale malá to odmítala. Teď zase odmítá skleničky a chce jen domácí. Takže třeba ji může vadit tvoje konzistence, ne jenom chuť. Když jsem uvařila přesně podle složení na skleničce, kteoru měla ráda, tak to taky nesnědla a bylo to fakt dobré (třeba Babylove to má přesně na procenta). Dochucuj bylinkama, já používám např. toto
nebo teď jsem narazila na Sušenou zeleninu Kucharek, kopíruju: „neobsahuje žádné konzervanty ani sůl, proto si zachovává svoji přírodní chuť a vůni. Výrobek obsahuje sušenou mrkev, pastinák, pórek, cibuli, petrželovou nať, celer, petrželový kořen.“
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.

dobry napad, jen bych dala bacha na bylinky- kvuli mozne alergii…starsi syn silene otekl po oreganu 8o ( a to mu byly asi 4…)

a uprimne, cpani bananu nebo jinych sladkych veci do prikrmu, tomu fakt nerozumim…jen, aby to to ditko jedlo? to jste nikdy necetly o tom, ze dite potrebuje janevimkolikrat danou chut ochutnat, aby ji prijalo??? a co z nej asi tak vyroste, kdyz se bude odmala cpat vsim oslazenym? proc by nemelo vedet, jak chutnaji brambory a mrkev a janevimco?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
5.2.12 14:36
Pipet píše:
Majda zas nepozřela nic kupovaného… a nemyslím, že bych tak skvěle vařila :lol: , prostě na to byla od začátku zvyklá… Nechtěla ani smíchané domácí/kupované. Největší pruda na cestách, věčně všude mističky s navařeným, teď kde to skladovat… V tomhle bych byla i ráda, kdyby občas sklínku snědla.

Stejně. Taky mi to prudilo na cestách, vařila jsem jak blb na všech dovolených. :roll: Taky si nemyslím, že bych skvěle vařila, je to prostě jiné. Jednak konzistence - mě to přijde takové hodně tekuté, do hladka udělané, v těch počátečních není ani mikroskopická částečka pohromadě. I u těch starších je vždy něco úplně hladkého a v tom plavou kousky něčeho.
Navíc onoi hne u dětí pěstují od začátku návyk na sladké - už v prvních lžičkách jsou podle mě nesmyslně přidané různé ovocné (hroznová, jablečnáú) šťávy. Doma zřejmě květák z hroznovým vínem neděláš. :twisted: Později je tam zas rajčatový protlak, za tím se může skrývat cokoli (cukr, sůl). Pak různé výmysly, jako bezlepkový pšeničný škrob, modifikovaný kukuřičný škrob … :roll:
Hipp obsahuje sůl, dokonce od 4. měsíce :roll:

Příspěvek upraven 05.02.12 v 14:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
5.2.12 14:38

Víš, zkus nedělat všechno podle knížek… Mě malý jí úplně všechno, ze začátku občas něco nechtěl, ale teď je jak popelnička. Nesladím mu ani čaj, a to, že se mu přidá ovoce do jídla nebo kompotek, na tom rozhodně nevidím nic špatného… I děti mají chuťové buňky

Zuziky píše:
El-Brno píše:
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.

dobry napad, jen bych dala bacha na bylinky- kvuli mozne alergii…starsi syn silene otekl po oreganu 8o ( a to mu byly asi 4…)

a uprimne, cpani bananu nebo jinych sladkych veci do prikrmu, tomu fakt nerozumim…jen, aby to to ditko jedlo? to jste nikdy necetly o tom, ze dite potrebuje janevimkolikrat danou chut ochutnat, aby ji prijalo??? a co z nej asi tak vyroste, kdyz se bude odmala cpat vsim oslazenym? proc by nemelo vedet, jak chutnaji brambory a mrkev a janevimco?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
5.2.12 14:40

míchej domácí s kupovaným. hipp solí, třeba dnes na špenátu je napsáno „s velmi nízkým obsahem sodíku“, za to je bez cukru a bez lepku. ale že je se solí, to tam nenapíšou :mrgreen:
hami přidává různé koření, byliny, aromatickou zeleninu, např. celer (ve skleničce od 4m :roll: )

mě se osvědčila petržel, krásně jídlo provoní.
a drcený kmín, jak už tu bylo řečeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko