Jak vylepšit doma vařené příkrmy?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vylepšit doma vařené příkrmy?
Ahoj,mám 8.měsíční holčičku,od 6.měs máme k obědu masozel.příkrmy,doteď jsem je kupovala,ale rozhodla jsem se,že je začnu vařit doma,ty kupované mi přijde,že by mohlo být více druhů(kupovala jsem ty od Hippu nebo Hami) a je to pořád dokola ty chutě,tak jsem si nakoupila dětské kuchařky
,parní hrnec
a kelímky na zamrazování příkrmů.Včera večer jsme se do toho s přítelem pustili,udělali jsme pro začátek rybu s květákem,brokolicí,hráškem a rýží a ještě druhé jídlo kuřecí maso s bramborem,mrkví,hráškem.Dnes jsem to malé začala dávat(tu rybu) a absolutně to nechtěla,dala asi 3 lžičky a už nechtěla (normálně jí jak otesánek
),tak jsem to nechtěla hrotit,abych jí to nezhnusila úplně,a dala jsem jí kupovanej,kterej bez problémů snědla
Vím,že v těch kupovaných je něco přidanýho,aby to dětem chutnalo,ale přece jí kvůli tomu nebudu to jídlo sladit
Můžete mi poradit nějaký trik(jestli teda existuje)
jak přejít ze skleniček na doma vařené jídlo??
Moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
já přešla ze skleniček na domácí a stejně to pořád nechce malej jíst ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To by mě taky zajímalo
já taky přecházím ze skleniček na domácí stravu, jako sní to, ale trvá to dýl, než když jí skleničku, taky jsem přemýšlela, čím by se dalo jídlo dochutit…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky,co jim tam dát kousek jablíčka,aby to bylo více sladké? ![]()
- Citovat
- Upravit
rozhodne bych dite neucila na sladkou chut, proc taky? ale pokud takhle nechce domaci a kupovane ano, tak bych pro zacatek michala a postupne ubirala kupovaneho…
ale tak kluci byli od zacatku na domacich, kupovane meli jen, kdeyz jsme byli mimo domov…a rozmanitost chuti mi u deti tak do roka a pul neprijde nijak dulezita, spis mi prijde dulezitejsi navyk na jezeni zeleniny a postupne zvetsovani kousku jidla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já od začátku přidávala do domácího jídla kmín (drcený). Brokolice i mrkev tím dostala chuť a navíc je proti nadýmání ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není v Hippu sůl? Se mi tak zdá, možná kecám.
Možná zkusit pomalu smíchávat, nebo dát to uvařené do skleničky od příkrmu kupovaného, kolikrát se nechají oblafnout.
Majda zas nepozřela nic kupovaného… a nemyslím, že bych tak skvěle vařila
, prostě na to byla od začátku zvyklá… Nechtěla ani smíchané domácí/kupované. Největší pruda na cestách, věčně všude mističky s navařeným, teď kde to skladovat… V tomhle bych byla i ráda, kdyby občas sklínku snědla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlasím s Omálkou, určitě bych neváhala do toho přidat nějaké oblíbeného ovoce. Když mi maličký nechtěl jíst, přidala jsem banán a bylo vymeteno
Pro nás divné kombinace můžou být pro dítě pochoutkou
Nebo třeba doplnit o kompot, přesnídávku…
Já dávala jen doma vařené jídlo a pouze 2× jsem koupila ve skleničce na výlet - z toho jednou mi to vyzvracel, podruhé už to nechtěl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, jestli ti malá už jí kaši, ale u první dcerky jsem ze začátku dávala do domácích příkrmů na celou porci tak 30ml rýžové neochucené kaše. Kaši milovala a takhle to spořádala úplně v pohodě. Postupně to jedla i bez ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já jsem kombinovala oboje, jedl mi domácí i skleničky. Jak píše Pipet, příkrmy od Hippu byly osolené (alespoň před těmi 2 roky), takže ty mu jely moc, než jsem to zjistila a utnula ![]()
- Citovat
- Upravit
Já jsem chtěla od začátku vařit,ale malá to odmítala. Teď zase odmítá skleničky a chce jen domácí. Takže třeba ji může vadit tvoje konzistence, ne jenom chuť. Když jsem uvařila přesně podle složení na skleničce, kteoru měla ráda, tak to taky nesnědla a bylo to fakt dobré (třeba Babylove to má přesně na procenta). Dochucuj bylinkama, já používám např. toto
http://www.chemievjidle.cz/…hann-kotanyi
nebo teď jsem narazila na Sušenou zeleninu Kucharek, kopíruju: „neobsahuje žádné konzervanty ani sůl, proto si zachovává svoji přírodní chuť a vůni. Výrobek obsahuje sušenou mrkev, pastinák, pórek, cibuli, petrželovou nať, celer, petrželový kořen.“
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
El-Brno píše:
Já jsem chtěla od začátku vařit,ale malá to odmítala. Teď zase odmítá skleničky a chce jen domácí. Takže třeba ji může vadit tvoje konzistence, ne jenom chuť. Když jsem uvařila přesně podle složení na skleničce, kteoru měla ráda, tak to taky nesnědla a bylo to fakt dobré (třeba Babylove to má přesně na procenta). Dochucuj bylinkama, já používám např. toto
nebo teď jsem narazila na Sušenou zeleninu Kucharek, kopíruju: „neobsahuje žádné konzervanty ani sůl, proto si zachovává svoji přírodní chuť a vůni. Výrobek obsahuje sušenou mrkev, pastinák, pórek, cibuli, petrželovou nať, celer, petrželový kořen.“
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.
dobry napad, jen bych dala bacha na bylinky- kvuli mozne alergii…starsi syn silene otekl po oreganu
( a to mu byly asi 4…)
a uprimne, cpani bananu nebo jinych sladkych veci do prikrmu, tomu fakt nerozumim…jen, aby to to ditko jedlo? to jste nikdy necetly o tom, ze dite potrebuje janevimkolikrat danou chut ochutnat, aby ji prijalo??? a co z nej asi tak vyroste, kdyz se bude odmala cpat vsim oslazenym? proc by nemelo vedet, jak chutnaji brambory a mrkev a janevimco?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipet píše:
Majda zas nepozřela nic kupovaného… a nemyslím, že bych tak skvěle vařila, prostě na to byla od začátku zvyklá… Nechtěla ani smíchané domácí/kupované. Největší pruda na cestách, věčně všude mističky s navařeným, teď kde to skladovat… V tomhle bych byla i ráda, kdyby občas sklínku snědla.
Stejně. Taky mi to prudilo na cestách, vařila jsem jak blb na všech dovolených.
Taky si nemyslím, že bych skvěle vařila, je to prostě jiné. Jednak konzistence - mě to přijde takové hodně tekuté, do hladka udělané, v těch počátečních není ani mikroskopická částečka pohromadě. I u těch starších je vždy něco úplně hladkého a v tom plavou kousky něčeho.
Navíc onoi hne u dětí pěstují od začátku návyk na sladké - už v prvních lžičkách jsou podle mě nesmyslně přidané různé ovocné (hroznová, jablečnáú) šťávy. Doma zřejmě květák z hroznovým vínem neděláš.
Později je tam zas rajčatový protlak, za tím se může skrývat cokoli (cukr, sůl). Pak různé výmysly, jako bezlepkový pšeničný škrob, modifikovaný kukuřičný škrob … ![]()
Hipp obsahuje sůl, dokonce od 4. měsíce ![]()
Příspěvek upraven 05.02.12 v 14:39
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Víš, zkus nedělat všechno podle knížek… Mě malý jí úplně všechno, ze začátku občas něco nechtěl, ale teď je jak popelnička. Nesladím mu ani čaj, a to, že se mu přidá ovoce do jídla nebo kompotek, na tom rozhodně nevidím nic špatného… I děti mají chuťové buňky
Zuziky píše:El-Brno píše:
http://www.kucharek.pl/vyrobky/ úplně dole. Nemám pořád po ruce čerstvé, tak to narazuju tímto.dobry napad, jen bych dala bacha na bylinky- kvuli mozne alergii…starsi syn silene otekl po oreganu
a uprimne, cpani bananu nebo jinych sladkych veci do prikrmu, tomu fakt nerozumim…jen, aby to to ditko jedlo? to jste nikdy necetly o tom, ze dite potrebuje janevimkolikrat danou chut ochutnat, aby ji prijalo??? a co z nej asi tak vyroste, kdyz se bude odmala cpat vsim oslazenym? proc by nemelo vedet, jak chutnaji brambory a mrkev a janevimco?( a to mu byly asi 4…)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
míchej domácí s kupovaným. hipp solí, třeba dnes na špenátu je napsáno „s velmi nízkým obsahem sodíku“, za to je bez cukru a bez lepku. ale že je se solí, to tam nenapíšou ![]()
hami přidává různé koření, byliny, aromatickou zeleninu, např. celer (ve skleničce od 4m
)
mě se osvědčila petržel, krásně jídlo provoní.
a drcený kmín, jak už tu bylo řečeno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit