Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, řeší se tu jídelníček dětí a dětská jídla. Ale jak se stravujete vy, jíte zdravě? Máte vysněnou postavu?
Diskuze spíše pro inspiraci ![]()
Jak vypadá Váš jídelníček?
Jak si udržujete postavu
.
Já s váhou úspěšně bojuji, kila jdou dolů, ale musela jsem si to v hlavě přerovnat.
Např. můj jídelníček
snídaně: ovesné vločky, mléko/jogurt/rostl. mléko, ovoce
svačina: celozrné pečivo + šunka/sýr
Oběd: zeleninovo masové směsy s rýží/ těstovinou
svačina: jogurt/ pečivo, ořechy, zelenina, kefír…
Večeře: většinou to co k obědu s menší přílohou a více syrové zeleniny
Co zobete, když Vás honí mlsná?
Přeji hezký slunečný den ![]()
Momentálně moc necvičím, jsem pořád unavená. Jídelníček nic moc, dalo by se na něm zapracovat
Včera k snídani fresh z ovoce a kousek sladkého pečiva, k obědu polévka a bageta se sýrem a zeleninou, a k večeři pečená zelenina s nudlemi a palačinka ![]()
Ja jsem těhotná a kojim, navic kvuli kojenemu diteti mam dietu bez BKM a vajec, ale jídelníček mam sestaveny ted rekla bych dobre..Rozhodně lépe, než pri diete v prvním kole..Postavu úplně vysnenou teď nemám, vahu ale v pohodě - mam kolem 49kg v 11tt na 164 cm..
Snídaně - vetsinou cerealie/kase s ovocem/smoothie s bananem ovesnymi vločkami, proteinem, případně chleba s něčím ( rano ted zeleninu nesnesu)..Svacina vetsinou džus /výjimečně kyselé ovoce nebo případně nějaká raw tycka pripadne domaci „zdrave“ susenky, co pecu pro deti..Oběd co mne napadne, ale většinou nějaké maso na zelenine s nejrůznější prilohou, napr.ryze, grilovana polenta, kuskus, bulgurovy salat, pečené brambory, případně luštěniny - kari z červené cocky, různé lusteninove salaty..odpoledne zeleninu s nejakym dipem( tunakovy, tofu apod.), k večeři bud zbytek z obeda, huste zeleninove polevky, salaty ( treba lusteninovy, testovinovy, tofu), zeleninu tak prubezne..druha večeře chleba s něčím, nejcasteji nejakou vegan pomazankou nebo treba se sunkou, nekdy kdyz mam jeste pred spanim hlad, tak vegan protein..Snidam pozde, kolem 8 a obedvam kolem 12, takže svacinu nutne nevyzaduji..odpoledne uz mam nevolnosti, tak musim jist casto..Kdyz nejsem těhotná a jen kojim, tak jim casto i nějaké sladké věci ( avokado s bananem, tapiokovy pudink, pudink z rostlinneho mleka, zmrzliny apod..,ted na to moc chuť není..)
Váha mimo těhotenství tak 45-48 kg..pred dětmi spis 48-50, jedla jsem tak polovinu, co teď.. Postava ok, jen po porodu potrebuju zapracovat na diastaze, nejen z estetickeho ale i zdravotniho hlediska..
Ahoj, je mi 29, výška 173 cm, váha vždy do 60 kg. Jim úplně všechno na co mám chuť, někdy si dám musli a jogurt, někdy rohlík s máslem, teď mám doma 9. měsíční holčičky
takže ráno piju roz. kávu tři cukry a mléko, obědy vařím holkám mě i manželovi- a to různě, těstoviny rýže maso se zeleninou, guláš, kuskus, smažená cuketa, omáčky, různé polévky. myslím si že vařím celkem normálně. střídám máslo, sádlo, oliv.olej, řepk. olej, slunečn. olej. maso hovězí vepřové kuřecí, málo ryby, hodně zeleniny. Cvičení mě nebaví, spíš hodně chodím, teď pohyb s dvojčaty které začínají chodit. u mě hrají roli spíš geny. můžu sníst šrutku uzeného během dvou dní a nic. mám ráda českou kuchyni i cokoli jiného, třeba těstoviny jakkoli. S postavou jsem spokojená tak nějak normálně, malý prsa ovlivnit nemůžu a trochu povoleny zadek a stehna. ale to se raději najím než cvičit.
Každopádně těhotenství s dvojčaty by až do mě nikdo nikdy neřekl, takže spokojená jsem.
Já se snažím jist tak, aby mé tělo bylo spokojené. K snídani mám bezlepkovy chléb se šunkou a emmentalem, ke svacine dopolední kousek ovoce a hrst ořechu, oběd bývá maso s rýží, zeleninou nebo testovinami. Druhá svacina je zelenina a hrst ořechu a vecerim zeleninovou polevku s emmentalem a zakysanou smetanou. Když mám chut na sladké, dam si horkou čokoládu. O víkendu mívám jídelníček více rozvolneny, protoze hodně sportuji, strávím třeba cely den pochodovanim po horách. Přes pracovní týden chodím do posilky, cca 3× týdne, abych měla na to pochodování do kopce dostatečnou sílu ![]()
Jím úplně všechno, nejraději mám špagety a pizzu. Akorát mám problém, že nesnídám. Pečiva moc nesním, ani mléčných výrobků. Raději si dám kefír. Jinak jím hodně arašídů, 500 - 1000 g týdně. Ze 70ti % mám jídelníček dobře poskládaný, těch zbývajících 30% vypotím u každodenního cvičení ![]()
Mam hroznou zivotaspravu-denne tak 2-3 jidla, vic tak nejak nezvladnu, ale postavu mam po 3 detech dobrou. Urcite za to nemuze jidelnicek, ale pohyb. Nemam auto, chodim jen pesky, nachodim denne 6-8 kilometru a k tomu chodim behat. Jim vsechno.
Jidelnicek vcera:
Rano: kava, caj a po detech jsem dojedla 3 lzice jogurtu
Obed: brambory a rizek a coleslaw salat
Odpoledne: zitny chleba, sunka, syr, zelenina (na vylete) a kava se strudlem
Vic jsem nejak nestihla, zastavila jsem se az v 10 vecer a to uz jsem si dala jen caj
Jinak vypiju za den 2 lity vody
Já asi blbě, dělá mi ráno problém snídat, prostě nemám chuť k jídlu a nemám chuť si něco připravovat. Ale kdyby jo, byla by to bílkovinová snídaně, vajíčka, zelenina, a slaný sýr, na těch ujíždím a jíme je ke všemu. Takhle neházím do nutribulletu něco na smoothie, mléko, kokosové mléko, vesměs půl banánu, abych to nemusel doslazovat, jahody, maliny, borůvky, pár lístků špenátu, chia semínka, dávám lněná semínka a ovesné vločky. Rozmixuju a vypiju. Na sváču piju jogurtová mléka popřípadě jugurt, ale nic moc zdravého, můj oblíběný má přes 4% tuku a cukru taky dost.
Oběd klasika, taky hodně rýži a maso nebo těstoviny a maso, tepelně upravenou zeleninu nemusím, takže k tomu jídávám čerstvou a jasně že slaný sýr ![]()
Odpolední sváča, no kámen úrazu, tu dám málokdy ![]()
Večeře bývají jako oběd.
Jo a počítá se mezitím čokoládka a bonbónky a nanuky? ![]()
@terinka4444 Když tě u toho nikdo nevidí, tak se to nepočítá ![]()
A nanuky a žele bonbony jsou podle mě v pohodě
Ty jím ve velkém ![]()
@fikovka píše:
@terinka4444 Když tě u toho nikdo nevidí, tak se to nepočítá
jo, žeru to tajně. Fuj, tak jsem si oddechla, že se to nepočítá ![]()
Ahoj, tak muj jidelnicek je obvykle:
Snidane: ovesna kase/domaci buchta (delam z celozrn. a spald. mouky)
Svacina: ovoce
Obed: snazim se co nezdravejsi, hlavne aby tam bylo dostatek bilkovin, nejaka zelenina a priloha. Vylozene si mov vybirat nemohu, co nam uvari v praci, to si dam. Vybiram tedy vzdy tu nejzdravejsi variantu.
Svacina: ovoce a raw tycinka (kdyz jdu pak sportovat)/jogurt/tvaroh/domaci buchta
Vecere: pecivo s bilkovinou a zelenina/zdrava varianta obedu(kus kus s masovo-zeleninovou smesi).
Obcas si po sportu dam protein, treba kdyz by mi vychazela vecere moc brzy, ale na svacinu je moc pozde apod.
Postavu vysnenou nemam, ale spokojena jsem ![]()
Kdyz me honi mlsna, coz mam cca den dva pred ms a prvni den ms, tak si neco dam, mam „povoleno“ koupit a zahresit si prave pred a v obdobi ms, samozrejme s mirou, ale funguje mi to, mam alespon duvod tesit se na ms
v mezidobi se snazim jist co nejlepe.
Jeste kladu duraz na pitny rezim, snazim se pit alespon 3 litry denne, kor ted v lete.
A ten sport, jsem zapomnela. Jezdim na kolobezce, driv jsem behala, ale musela jsem kvuli zdrav. problemum prestat a kolobezka byla skvela varianta. V zime jeste cvicim hiit. Hodne chodim, vlastne mhd nejezdim. Momentalne jezdim na kolobezce i do prace. Po praci hned jedu treninkove. Tedy trikrat v tydnu.
@kaja00 píše:Snidane: ovesna kase/domaci buchta (delam z celozrn. a spald. mouky)
Svacina: ovoce
Obed: snazim se co nezdravejsi, hlavne aby tam bylo dostatek bilkovin, nejaka zelenina a priloha. Vylozene si mov vybirat nemohu, co nam uvari v praci, to si dam. Vybiram tedy vzdy tu nejzdravejsi variantu.
Svacina: ovoce a raw tycinka (kdyz jdu pak sportovat)/jogurt/tvaroh/domaci buchta
Vecere: pecivo s bilkovinou a zelenina/zdrava varianta obedu(kus kus s masovo-zeleninovou smesi).
Ono stejně záleží, co člověk dělá během dne a taky kdy co jí, někdo například obědvá v jedenáct a večeří v sedm, to pak chce zařadit více jídla mezi obědem a večeří…
Ahoj, to já mam takový rituál, nic jiného nechci
postavu mam myslím normalni, vždy do 60 kg na výsku 166 - ted v 7 měsíci těhotenství mam 5 kg nahoře, no Můj den vypadá takto : k snídani ovocný (ale kvalitni) jogurt do kterého dávám burizony, ke svačině trochu čokolády, no a potom mam,,obědoveceri '' kolem 5-6 a to si dam napřiklad rajskou, kachni krky, nebo játra na cibulce, nebo někdy prostě jen vejce se zeleninou a jako přílohu mam vždycky ke všemu knedlik ( bez něho neziju ), to je vse ![]()