Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@fikovka píše:
Ahoj holky, řeší se tu jídelníček dětí a dětská jídla. Ale jak se stravujete vy, jíte zdravě? Máte vysněnou postavu?Diskuze spíše pro inspiraci
Jak vypadá Váš jídelníček?
Jak si udržujete postavu
.
Já s váhou úspěšně bojuji, kila jdou dolů, ale musela jsem si to v hlavě přerovnat.
Např. můj jídelníček
snídaně: ovesné vločky, mléko/jogurt/rostl. mléko, ovoce
svačina: celozrné pečivo + šunka/sýr
Oběd: zeleninovo masové směsy s rýží/ těstovinou
svačina: jogurt/ pečivo, ořechy, zelenina, kefír…
Večeře: většinou to co k obědu s menší přílohou a více syrové zeleninyCo zobete, když Vás honí mlsná?
Přeji hezký slunečný den
jídelníček mám víceméně stejný jako popisuješ s tím, že mám prohozenou snídani se svačinou ![]()
postavu už jsem měla téměř tu svou vysněnou (rozhodně ale lepší, než jsem kdy doufala, že budu mít)… teď jsem ale těhotná v osmém, přibrala jsem 18 kg a už tak dobře nevypadám
jídelníček mám pořád víceméně stejný, ale přidala jsem si do něj nějaké ty sladkosti a prasárničky
, když přijdou chutě… snad se po porodu rychle srovnám ![]()
@kaja00 píše:
@minoe zda se ti na mem jidelnicku neco spatne?
Nevím ![]()
U každého jídla má být v jídelníčku uveden čas (kdy ho jíš) a taky činnost, která vyplňuje prostor mezi jídlem.. dále má každý jiné „trávení jídla“ někdo sní ráno velkou porci jiný potřebuje pomalý rozjezd než něco pozře…
@minoe tak casy ti klidne napisu: 7,pul osma-snidane, v 10 svacina, v 1 obed, ve 4 svacina a v 7 vecere. Je to plus minus pul hodina, zalezi jak kdy. Po snidani jdu do prace po odpoledni svacine jdu z prace. Mezi odpoledni svacinou a veceri sportuji. Fyzicky narocnou praci nemam. Ja urcite nepotrebuji pomaly rozjezd, se snidani nikdy problem nebyl. Jim bych rekla, tak akorat porce.
Tak to já mám taky blbou životosprávu. Jím všechno, ale málo jídel denně. Já nesnídám, nesvačím, mám oběd a pak večeři. Nemám hlad. Musím to změnit, taky vážím 52kg a 175cm. ![]()
@kaja00 píše:
@minoe tak casy ti klidne napisu: 7,pul osma-snidane, v 10 svacina, v 1 obed, ve 4 svacina a v 7 vecere. Je to plus minus pul hodina, zalezi jak kdy. Po snidani jdu do prace po odpoledni svacine jdu z prace. Mezi odpoledni svacinou a veceri sportuji. Fyzicky narocnou praci nemam. Ja urcite nepotrebuji pomaly rozjezd, se snidani nikdy problem nebyl. Jim bych rekla, tak akorat porce.
sníš po sportu jen jedno jídlo? nemáš po sportu „větší hlad“? než jaký například cítíš před obědem?
Já jsem se svojí váhou a postavou vcelku spokojená, mám 65 na 175 cm (už drahně let). Nejím taky nijak super, ale na nějaké polotovary, fast food a kupované sladkosti či uzeniny mě taky neužije.
Mezitím to hojně prokládám ovocem, sem tam oříšky nebo sušeným ovocem, někdy buchtou, kterou upeču, teď v létě i zmrzlinou. Nebo čímkoliv, co je zrovna doma (na obědy o víkendech nebo na večeře jím poloviční porce, co přítel, ale za hodinu už se zas futruju třeba broskví a tak má ze mě srandu, že jím v jednom kuse).
Momentalne mam spatny jidelnicek. Rozjela se me blba alergie na ovoce a zeleninu. Ja, ktera miluju ovoce a zeleninu nemuzu skoro nic. Uz vic jak pul roku. Takze moc nejim. Rano treba nic nebo cerelie s mlekem, ale musi hlidat co v tom je
. Obed maso brombor, ryze furt dokola. A vecer bud nic nebo celozrna bulka s necim. Kdyz se nastvu, coz jr tak jednou-dvakrat za mesic, na uklidneni si dam treba kfc, chipsy atd. No nic zdraveho.
@fikovka Hmmm…hezké téma po ránu. Akorát pro mě.
Včera jsem šla do sebe:
Snídaně: bílý jogurt + ovesné vločky se směsí sušeného ovoce, ořechů a semínek + nektarinka
Svačina: hroznové víno
Oběd: zapečené brambory se směsí zeleniny a fazolí
Svačina: tady jsem zhřešila - zmrzlina
Večeře: rajčatová omáčka + těstoviny + čočkové karbanátky
No a pak jsem to v noci všechno
a co jsem nevyblila, to šlo druhou cestou. ![]()
Tak s tim jak vypadam jsem spokojena, sportuju kazdy den na lacno a jim pouze 2× denne, ale celkem 2500 kalorii. Jde o nejake to maso, vajicka, syry, hodne smetany, zeleninu vzdy v nejake velmi chutne forme. K tomu mivam nejake seminka a taky nizkosacharidovy, vlastnorucne upeceny dezert. Zkratka minimum sacharidu, proteiny a zhruba dvojnasobek tuku…
@Lenka_Hal Můžeš dát nějaký příklad tvého jídla, prosím děkuji ![]()
Ahoj, to já mam takový rituál, nic jiného nechci
postavu mam myslím normalni, vždy do 60 kg na výsku 166 - ted v 7 měsíci těhotenství mam 5 kg nahoře, no Můj den vypadá takto : k snídani ovocný (ale kvalitni) jogurt do kterého dávám burizony, ke svačině trochu čokolády, no a potom mam,,obědoveceri '' kolem 5-6 a to si dam napřiklad rajskou, kachni krky, nebo játra na cibulce, nebo někdy prostě jen vejce se zeleninou a jako přílohu mam vždycky ke všemu knedlik ( bez něho neziju ), to je vse