Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj ![]()
Jen se chci zeptat, co mám začít dělat (oblečení atd.), abych vypadala na svůj věk. Je mi 15, ale ze všech stran neustále slýchám, že vypadám tak na 9. Dokonce i dospělí se mi smějou. Jsem z toho občas smutná a nejradši bych šla skočit z mostu… Oblékám se jako patnáctka, ale postavou (152 cm a krátké nohy) a velkou kulatou hlavou, která vypadá jako hlava pětileté holčičky prostě vypadám o hooodně mladší. A dost mě to štve. Pořád se mi někdo vysmívá a nikdo o mě nikdy nezavadil ani koutkem oka. Taky mě napadlo nosit drdol, protože to by mohlo trochu pomoct, ale mám čelo vysoké jako panelák, takže to radši dělat nebudu. Ještě k tomu nemám žádný smysl pro humor, takže mě prostě nikdo nemá rád. Prosím, poraďte
Jsem z toho nešťastná ![]()
@nedelice1234 Smysl pro humor máš, čelo vysoké jako panelák, mě pobavilo ![]()
Vím, že Tě to trápí, ale neřešila bych to, časem bude výhoda, že vypadáš mladší ![]()
Hele, mě bude v září 20, v květnu čekám miminko a přitom vypadám na 14, takže si dokážeš představit, jak na mě všichni koukají.. Prvně mi to vadilo, ale na druhou stranu si říkám, co mi je po tom, co si kdo o mě myslí. ![]()
Jinak nevím, jak moc se třeba maluješ - já max řasenku, takže i to může popřípadě pomoct.
Příspěvek upraven 02.04.15 v 20:17
@nedelice1234 já taky vypadám mladší.. Na oslavě mých 18. narozenin, mne obsluha pozadala, jestli už mám OP
nebo když jsem se šla ve ctvrtaku na střední (skoro 19) na praxi na zakladku nahlásit za jednou paní učitelkou, myslely si, ze jsem nějaký jejich žák
také mi to vadilo, ale zase budeme jednou ty, kterým v 50 budou hádat 30 ![]()
@PepiKo To přesně znám.. Tak před čtrnácti dny jsem jela autobusem, necelé dva měsíce do porodu a řidič na mě, jestli chci poloviční jízdenku.. ![]()
Posledně se mě nějaký chlápek od ČEZu nebo čeho ptal, jestli už mi bylo 18. Bylo. Před 10 lety ![]()
@Yeska V porodnici se mě matrikářka ptala - a bydlíš ještě u rodičů, že? ![]()
Jinak pomůže výraznější líčení, tmavší vlasy, u mě i výraznější obroučky brýlí.
Mám podobnou zkušenost s manželem, ve svatební síni když stál novomanžel vedle mě ho začal oddávající shánět, koho si to budu brát (bylo mu 23 a vypadal tak na 14
).
A když jsem šla s dětmi na jednu výstavu, tak vstupné bylo pro děti do 15 let poloviční, do 10 let zdarma. Šla jsem s dětmi - synovi bylo 14 let, dceři 16 let. A u pokladny mi pokladní povídá - takže Vy dospělou, klučík za polovic a holčička zdarma (vypadala o 6 let mladší
).
Jinak neporadím, v 15. se ti bude ještě hodně vzhled měnit, tak si užívej toho jak vypadáš. Když by jsi vypadala na 19 tak to není také žádná výhra.
Já seděla na lavičce v porodnici na chodbě, čekala jsem na ultrazvuk ještě s jednou maminou, vyšla sestřička a zavolala cosi ve smyslu, ať jde ta mladinká maminka… a myslela mě (já ročník 88, vedle mě 96 - podle náramku). Když jsem šla na praxi do školy, školník si o mě myslel, že jsem deváťačka (já vysokoškolák).
Dřív jsem chtěla vypadat starší, ale nikdy se mi toho nepodařilo docílit. ![]()
@Yeska Přesně tak, v srpnu mi bude 20,v červenci mám termín porodu a když jdu okolo školy, tak by mě tam každý zařadil…myslím, že je to dost tím, že se dnes malé/mladé holky hodně malují…no a já max. řasenka, žádný makeup, linky atd… a jsem i dost malá- 162 cm ![]()
Buď v klidu, mně je třicet a když kupuju příteli pivo, musím ukázat občanku. To samý, když jdu třeba do kasína. A baví mě to, ale chápu, že teď ti to vadí. Smysl pro humor máš, já se při čtení tvého příspěvku fakt pobavila
Zkus se trochu namalovat, ale nepřežeň to. Nebo zkus zajít k nějaké šikovné kosmetičce, poradí ti, jak na to.
Jééé to já znám, mě je 22 a vyadam tak na 16. Mymu bratrovi je 17 hodně lidi si myslí, že on je ten straší brácha a nebo že jsem jeho hoooodne mladá baba. ![]()
když jdu s dcerou, tak na mě dost ziraj.
Po mě taky chtějí občanku… ![]()
Né zkus se nějak nalíčt, zvýraznit ženské partie ![]()
Také oblečení dělá divy…
Jinak se nestresuj kvůli tomu jak už se tu psalo časem za to mudeš ráda.
Po me jeste nedavno chteli pri koupi cigar nebo flasky obcanku, je mi 23
Ted mam vyrazny brejle, tak je to trochu lepsi. A i praci mi rikali, ze v culiku vypadam na 15 ![]()