Jak vyplnit žádost o peněžitou pomoc v mateřství

15
23.6.14 09:02

Jak vyplnit žádost

Zdravím všechny těhulky,

potřebovala bych poradit s vyplněním žádosti o peněžitou pomoc v mateřství, vůbec netuším, kam se napíše datum nástupu na mateřskou dovolenou. Můžete mi někdo poradit, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7463
23.6.14 09:11

Ahoj,

datum nástupu vypíše tvůj gynekolog a ty odevzdáš v práci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.14 09:18
@Magrata píše:
Ahoj,datum nástupu vypíše tvůj gynekolog a ty odevzdáš v práci

Nikoliv, doktor má vypisovat pouze předpokládaný termín porodu, datum nástupu na PPM určuje pojištěnka v rozmezí 8 - 6 týdnů před tím termínem porodu, co vyplnil doktor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.14 09:19

@sarkaB25 Nějak nechápu dotaz, vždyť tam má na vyplnění cca 5 kolonek, z čehož jedna je nástup na PPM, druhá třetina toho papíru, kolonka jak kráva, akorát z hlavy fakt nevím jak se jmenuje, stačí si ten papír přečíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.14 09:51

Mě doktor vyplnil jen jméno, adresu a předpokládaný termín porodu. a sama si mám vyplnit zaměstnavatele, a žádná kolonka termín nástupu na mateřskou tam není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.14 10:16

@sarkaB25 A to červeně orámované je co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.14 10:47

To jsem myslela, že je datum kdy jsem nastoupila do zaměstnání, čekám první a nemá mě kdo poradit, tak děkuju. připadám si jako blbec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
23.6.14 13:03

Aha, tak to je ale nějaké novinka ne? Rodila jsem 3/12 a určitě jsem nic takového nevyplňovala:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.14 14:20

@Magrata To není žádná novinka, tenhle formulář se neměnil minimálně 5 let, spíš více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7463
23.6.14 14:45
@j.a.n.i1 píše:
@Magrata To není žádná novinka, tenhle formulář se neměnil minimálně 5 let, spíš více.

tak asi ztráta paměti:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
23.6.14 14:46

Nejhorší je, že nikdo neporadí, kdyby nebylo emimina, tak nevim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
23.6.14 15:24

@sarkaB25 Ona by ti poradila účetní v práci, až bys ji to tam nesla ;-) případně by se ozvali z OSSZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
24.6.14 01:19

Zdravím, ráda bych se přivtěrla s dotazem. Taky jsem teď dostala od svého gynekologa žádost o PPM, na tu ale nemám nárok (smlouva na dobu určitou mi zkončila před porodem dcery, s kterou jsem teď na rodičáku, tam jsem byla v ochranné lhůtě, takže s ní jsem ještě PPM pobírala). Co mám teda dělat s tím papírem, zajít s ním na UP nebo kde ho mám odevzdat? Jinak rodičák bych měla pobírat nějak do srpna a to mám i termín porodu, takže pak musím na sociálce jen nahlásit, že se mi narodilo dítě, stačí tam jít až po porodu? Mockrát děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
24.6.14 10:27

@artepka Zatím ho hoď do šuplíku, správně by ho po tobě neměl nikdo chtít, ale občas ho vyžedují na UP při žádosti o rodičák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.5.15 17:39
@sarkaB25 píše:
To jsem myslela, že je datum kdy jsem nastoupila do zaměstnání, čekám první a nemá mě kdo poradit, tak děkuju. připadám si jako blbec :,(

Nepřipadej si tak, já taky hledala kam to mám vyplnit, protože ta věta je napsaná opravdu exkluzivně a selský rozum mi sice napovídal, že do kolonky nastoupila (nastoupím) dne by asi mělo přijít datum mateřské, ale jelikož tam jediná zmíňka o tom není a je to hned pod kolonkou zaměstnavatele, tak jsem jo hodně váhala, jestli tam náhodou nemá být datum nástupu do zaměstnání. Nebýt této diskuze, tak jsem sama momentálně jednu založila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat