Jak vyplnit žádost o peněžitou pomoc v mateřství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101753
9.6.16 14:41
@mmarkki píše:
@shazzanikka mě to teď vyplnila Dr., ale normálně bych napsala datum, které si vypočítám, těch 6 týdnů před.. Já jsem měla jiný zádrhel, datum, kdy jsem naposledy vykonávala činnost.. Kdo to má vědět, když jsem byla na neschopence, pak PPM, RP a teď znova PPM.. :mrgreen:

Stačí přečíst vysvětlivky, je tam uvedeno, že tuhle kolonku vyplňují pouze OSVČ a dobrovolně nemocensky pojištění zaměstnance, kteří to logicky vědí, když si platí pojištění…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
9.6.16 18:17

@j.a.n.i1 To bohužel není pravda, někdy v únoru změnili na úřadu práce způsob vyplácení posledních dávek RP. V mém případě to bylo tak, že jsem si zvýšila v lednu na maximum s tím, že poslední částka dojde v červenci za červen.. Pak došlo k těm změnám u nich a nesmějí jen tak poslat nižší částku, než mají uvedenou ve formuláři, takže pošlou částku za květen i červen v jedné dávce - a tím pádem ukončí rodičák ke konci května.. Aniž by se je o to někdo žádal, domluva s paní na ÚP v lednu zněla tak, že jim nahlásím přesné datum nástupu na PPM, až ji budu znát a podle toho ukončí RP.. V únoru došlo ke změnám, o kterých jsem netušila a až v květnu došel papír s oznámením o změně výše dávky, tzn. že ten květen a červen spojí, už bylo pozdě na to, aby mi to změnili zpět podle pův. domluvy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101753
9.6.16 19:21

@mmarkki Je to pravda, protoze penize z up nemaji nic spolecneho s trvanim RD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
10.6.16 22:46
@j.a.n.i1 píše:
No, kdybys měla ukončenou RD, tak jsi v práci takže tu ti určitě nikdo neukončil :mrgreen:

Zatim poslali mi doplatek do tech 220 tudiz rodicak dobran :zed: nastesti materska 8t pred TP mi vychazi na pristi tyden takze akorat ty datumy na tech uradech doplnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
10.6.16 22:49
@mmarkki píše:
@j.a.n.i1 To bohužel není pravda, někdy v únoru změnili na úřadu práce způsob vyplácení posledních dávek RP. V mém případě to bylo tak, že jsem si zvýšila v lednu na maximum s tím, že poslední částka dojde v červenci za červen.. Pak došlo k těm změnám u nich a nesmějí jen tak poslat nižší částku, než mají uvedenou ve formuláři, takže pošlou částku za květen i červen v jedné dávce - a tím pádem ukončí rodičák ke konci května.. Aniž by se je o to někdo žádal, domluva s paní na ÚP v lednu zněla tak, že jim nahlásím přesné datum nástupu na PPM, až ji budu znát a podle toho ukončí RP.. V únoru došlo ke změnám, o kterých jsem netušila a až v květnu došel papír s oznámením o změně výše dávky, tzn. že ten květen a červen spojí, už bylo pozdě na to, aby mi to změnili zpět podle pův. domluvy..

no a presne to je ta situace kterou resim vse delaji za nasimi zady aniz by se cloveka zeptali zda to tak chce… :cert: :cert: nastesti na tu PPM nastupuji uz ted tak snad to bude vse v klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.17 14:47

@sarkaB25 Tak jsem to měla také a teď řeším, že niked nebylo vypsané ani kolonka kdy nastupuji na MD, jen předpokládaný termín porodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.1.17 14:51

@j.a.n.i1 To je snad kdy jsem nastoupila do práce ne? Ještě jsem to ukazovala a ptala se na to v práci personalistky a ta mi neřekla, že by to měl být datum nástupu na MD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.4.20 12:16

Dobrý den potřebovala bych poradit na neschopence jsem od 31.10.2019 smlouva mě byla ukončena 31.12.2019 teď žádám o mateřskou (jsem v ochraně lhůtě 180dni) a nevím co napsat v políčku zaměstnavatel když nikde už nepracuji včera mě skončila neschopenka a přecházím na PPM děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat