Jak vyplnit žádost o peněžitou pomoc v mateřství
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@mmarkki píše:
@shazzanikka mě to teď vyplnila Dr., ale normálně bych napsala datum, které si vypočítám, těch 6 týdnů před.. Já jsem měla jiný zádrhel, datum, kdy jsem naposledy vykonávala činnost.. Kdo to má vědět, když jsem byla na neschopence, pak PPM, RP a teď znova PPM..
Stačí přečíst vysvětlivky, je tam uvedeno, že tuhle kolonku vyplňují pouze OSVČ a dobrovolně nemocensky pojištění zaměstnance, kteří to logicky vědí, když si platí pojištění…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To bohužel není pravda, někdy v únoru změnili na úřadu práce způsob vyplácení posledních dávek RP. V mém případě to bylo tak, že jsem si zvýšila v lednu na maximum s tím, že poslední částka dojde v červenci za červen.. Pak došlo k těm změnám u nich a nesmějí jen tak poslat nižší částku, než mají uvedenou ve formuláři, takže pošlou částku za květen i červen v jedné dávce - a tím pádem ukončí rodičák ke konci května.. Aniž by se je o to někdo žádal, domluva s paní na ÚP v lednu zněla tak, že jim nahlásím přesné datum nástupu na PPM, až ji budu znát a podle toho ukončí RP.. V únoru došlo ke změnám, o kterých jsem netušila a až v květnu došel papír s oznámením o změně výše dávky, tzn. že ten květen a červen spojí, už bylo pozdě na to, aby mi to změnili zpět podle pův. domluvy..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mmarkki Je to pravda, protoze penize z up nemaji nic spolecneho s trvanim RD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
No, kdybys měla ukončenou RD, tak jsi v práci takže tu ti určitě nikdo neukončil
Zatim poslali mi doplatek do tech 220 tudiz rodicak dobran
nastesti materska 8t pred TP mi vychazi na pristi tyden takze akorat ty datumy na tech uradech doplnit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mmarkki píše:
@j.a.n.i1 To bohužel není pravda, někdy v únoru změnili na úřadu práce způsob vyplácení posledních dávek RP. V mém případě to bylo tak, že jsem si zvýšila v lednu na maximum s tím, že poslední částka dojde v červenci za červen.. Pak došlo k těm změnám u nich a nesmějí jen tak poslat nižší částku, než mají uvedenou ve formuláři, takže pošlou částku za květen i červen v jedné dávce - a tím pádem ukončí rodičák ke konci května.. Aniž by se je o to někdo žádal, domluva s paní na ÚP v lednu zněla tak, že jim nahlásím přesné datum nástupu na PPM, až ji budu znát a podle toho ukončí RP.. V únoru došlo ke změnám, o kterých jsem netušila a až v květnu došel papír s oznámením o změně výše dávky, tzn. že ten květen a červen spojí, už bylo pozdě na to, aby mi to změnili zpět podle pův. domluvy..
no a presne to je ta situace kterou resim vse delaji za nasimi zady aniz by se cloveka zeptali zda to tak chce…
nastesti na tu PPM nastupuji uz ted tak snad to bude vse v klidu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sarkaB25 Tak jsem to měla také a teď řeším, že niked nebylo vypsané ani kolonka kdy nastupuji na MD, jen předpokládaný termín porodu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 To je snad kdy jsem nastoupila do práce ne? Ještě jsem to ukazovala a ptala se na to v práci personalistky a ta mi neřekla, že by to měl být datum nástupu na MD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den potřebovala bych poradit na neschopence jsem od 31.10.2019 smlouva mě byla ukončena 31.12.2019 teď žádám o mateřskou (jsem v ochraně lhůtě 180dni) a nevím co napsat v políčku zaměstnavatel když nikde už nepracuji včera mě skončila neschopenka a přecházím na PPM děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit