Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Potřebuju radu…Dneska jsem si koupila v sekáči pěknou bundičku. Ale je špinavá, myslela jsem, že to normálně vyperu, ale ouvej. Nepustilo to a já teď nevím co s tím. Jsou to takový ty fleky u rukávu a na dolním lemu, vypadá to, že nebyla dlouho praná a že je to zašlej prach a každodenníí špína nemáte nějakej fígl? PROSÍÍÍM ![]()
Je to 100% bavlna, ale vnitřek je teplejší materiál jakoby šusťák, nevim jak líp ji popsat
Barva světle béžová takže sava se docela bojím
Ahoj, zkus Ariel, ten tekutý na fleky, mě s tím pustí téměř vše ![]()
Žlučové mýdlo jsem nezkoušela myslíš namydlit to na fleky nebo nastoruhat do vody? Ariel si píšu do zásoby děkuji
Ja jsem se ted pokousela dostat z obleceni pro mimi takove zahadne zlute fleky nejspis ze skladovani, nejdriv jsem to pres noc namocila do zlucaku, nic, pak regulerne vanisch a poradnej ariel a nic ![]()
pustil jen jeden.
Mě teď pomohlo na staré a zaprané fleky mýdlo s jelenem, opravdu na oblečení vůbec nic nezůstalo. Akorát sme mýdla dostali od babičky a ta je schovávala bůh ví jak dlouho tak nevím jestli se dá ještě koupit ![]()
Ahoj. Zkusila bych tekuté žlučové mýdlo s kartáčkem (mám z DMka, mám ho už dlouho a nedávno jsem jím vydrhla zažloutlé límečky (teď už jsou zas krásně bílé). A nebo pak Vanish, ale na staré skvrny už to není ono. Tekutý Ariel na skvrny jsem měla, ale máme na to asi blbou vodu, mně to neodstanilo skoro nic, tak už to nekupuju a radši používám předpírací sprej Denkmit (to je taky žlučové mýdlo). Ale to jen na „čerstvé“ skvrny (tj před prvním praním).
@suik píše:
Ja jsem se ted pokousela dostat z obleceni pro mimi takove zahadne zlute fleky nejspis ze skladovani, nejdriv jsem to pres noc namocila do zlucaku, nic, pak regulerne vanisch a poradnej ariel a nicpustil jen jeden.
Ty jsem odstranila Savem (Savo perex), ale byly to látkové plíny, bílé bryndáky a bílá bodyčka, všechno čistá bavlna. Díky tomu jsem látkovky prodala téměř za cenu nových plen (ony tak taky vypadaly).
@hkac no savo asi zkusim…jedno tricko teda neni moje a neni to bavlna, pak je tam nejaky svetrik. Jedno body je na odpis, ma teda svetle modra auticka, tak ho muzu na zkousku obetovat.
jo a na latkovach, anavy vkladacce mam jeden silenej hnedej flek od nejakyho superbarviciho hovinka a ten teda taky nepusti, ale to se do sava dat bojim ![]()
Jelena i žlučový mýdlo mám, takže asi nastrouhat a dát přes noc do vody ![]()
@suik Já měla obyčejné čtvercovky, ještě od tchyně, a myslím, že byly nové, akorát zažloutlé. Některé jsem použila, některé ne (bylo jich hodně), ale zbavila jsem se skvrn i po příkrmech (plíny jsem používala jako bryndák). Na štítku by neměl být přeškrtnutý trojúhelník, ale na těch bodyčkách, co jsem savovala já (čistě bílé z Tesca), byl, a nic se jim nestalo. Jak je tam ale trocha umělotiny, tak to zežloutne, takže fakt bacha.
@smajlicek90 píše:
Potřebuju radu…Dneska jsem si koupila v sekáči pěknou bundičku. Ale je špinavá, myslela jsem, že to normálně vyperu, ale ouvej. Nepustilo to a já teď nevím co s tím. Jsou to takový ty fleky u rukávu a na dolním lemu, vypadá to, že nebyla dlouho praná a že je to zašlej prach a každodenníí špína nemáte nějakej fígl? PROSÍÍÍM
Je to 100% bavlna, ale vnitřek je teplejší materiál jakoby šusťák, nevim jak líp ji popsatBarva světle béžová takže sava se docela bojím
Jakou ma barvu?
Ja vzdycky preperu v ruce ve vanish gelu, necham namoceny cca pul dne a pokud je obleceni svetle barvy dam to na cely den na slunko a po flecich ani pamatky.
To slunko fakt hodne pomaha ![]()
@suik píše:
Ja jsem se ted pokousela dostat z obleceni pro mimi takove zahadne zlute fleky nejspis ze skladovani, nejdriv jsem to pres noc namocila do zlucaku, nic, pak regulerne vanisch a poradnej ariel a nicpustil jen jeden.
Njn, takhle jsem přišla taky o pár kousků po synovi, co jsem si schovala. Taky ty fleky vylezly při skladování, ale nechápu - bylo to ve vakuovým pytli a v šatně, ne v žádným vlhkým sklepě apod a určo bych to takhle zaprasený neskladovala.
S odstraňováním jsem byla stejně úspěšná jak ty
, nepomohl žlučák, ariel, vanish ani savo, dokonce jsem i bělila na sluníčku a trošičku to pomohlo, ale znát to tam bylo při bližším pohledu furt. ![]()
Příspěvek upraven 16.08.12 v 22:34
@hkac pár synových plín mám taky umatlaných od příkrmů. Žlučák, vanish, ariel ani nic jiného mi na to nezabralo. Zkusím to savo. To jsi dopředu namáčela nebo jen přidala do praní? Na kolik jsi prala? Ať vím, jak na to. ![]()