Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, nemáte náhodou některá nějakej dobrej tip, jak snadno odstranit etiketu z kupovaných zavařovaček? Drbu se s tím nožem a torem a je to fakt šichta. A kolikrát to ani dokonale nesundám. Vadí mi to tam čistě z estetického hlediska, ale než aby to tam zůstalo, tak se s tím radši poperu.. ![]()
No ponor to na chvili do horky vody, pak by to melo jit krasne dolu. Pripadne lepidlo davam dolu benzinem na vate.
No u některých to ponoření nefunguje. Některé firmy to lepí fakt dost kvalitně a já škrábu a škrábu. Benzín doma nemám, tak pořídím.. Snad dřív, než dozavařuju.. ![]()
@jájaana Mně většinou stačilo nechat sklenice namočené horké jarové vodě. Pak to šlo dolů krásně ![]()
Slyšela jsem i o odstraňování samolepek majonézou - vydatně potřít, chvíli počkat a pak už to má jít lehce dolů. Toto jsem ale zatím nezkoušela.
Vroucí voda..naplň dřez, ponoř e tam a za chvíli ti plaou etikety na hladině… potažmo zbytky lepidla pak jen odrbneš houbičkou.
Jak to tady tak čtu, tak asi kupuju nějaký jiný zavařovačky než vy.. Mě z tohoto nic nefunguje. Teda kecám, na hodně sklenic ano, ale pak mám takový malý od ovoce v medu a to prostě nechce jít dolů.. lehce..
Zkus obyčejný olej. Takový to hodně odolný lepidlo to povolí. Nevěřila jsem, ale fakt to funguje ![]()
Mokrou etiketu lehce oškrábat a na lepidlo natřít tenkou vrstvu tuku (hera, rama apod.) nechat působit hodinku a pak setřít papír. ubrouskem. Zatím mi takto šly všechny
Ja veskery drzavy lepidla davam dolu eterickym olejem z pomerance, mandarinky, mozna jdou i jiny citrusy. jde to snadno, sundam s tim i takovou tu hnedou izolepu, ktera fakt nejde nicim.
@jájaana píše:
Jak to tady tak čtu, tak asi kupuju nějaký jiný zavařovačky než vy.. Mě z tohoto nic nefunguje. Teda kecám, na hodně sklenic ano, ale pak mám takový malý od ovoce v medu a to prostě nechce jít dolů.. lehce..
Mě jich také hodně zůstane v myčce nebo sundám hned po vyndání z myčky, ale některé jsou mrchy, ale zase mě to tam nijak neprudí, jsou hezčí bez, nicméně bych se na to vyprdla, abych to drbala ![]()
Všem děkuju ta tipy. Takže jsem zkusila prošlý éterický olejíček, jelikož doma nemám ani olej (ostuda hospodiňka, přišla jsem na to teď
), ramu, heru nekupuju a másla mi bylo líto. A tím éterickým olejíčkem to pustilo KRÁÁÁSNĚ
. Takže děkuji a jdu dodělat zbytek.. Není nad to se mít kde zeptat..
![]()
Mně etikety zaručeně odpadnou když dám umýt sklenici do myčky ![]()
Jinak si myslím houbičku, jar.. a škrábat ![]()
@jájaana prosle oleje jsou na to dobre
, a mela si citrus, nebo to slo i jinym? Me kdysi nekdo poradil ten pomeranc a tech mam dost, tak jsem jinej nezkousela.
Ja mam peknou zasobu tech co uz by potrebovali zpracovat a cpu je vsude mozne, do kose na ovoneni, na houbicku, utiram s nimi prach, na handru na vytirani a tak…