Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@hkac pár synových plín mám taky umatlaných od příkrmů. Žlučák, vanish, ariel ani nic jiného mi na to nezabralo. Zkusím to savo. To jsi dopředu namáčela nebo jen přidala do praní? Na kolik jsi prala? Ať vím, jak na to. ![]()
@Weru píše:
Jakou ma barvu?
Ja vzdycky preperu v ruce ve vanish gelu, necham namoceny cca pul dne a pokud je obleceni svetle barvy dam to na cely den na slunko a po flecich ani pamatky.
To slunko fakt hodne pomaha
světle béžová
Tak super zítra vyzkouším a bud si držet palce aby to pustilo ![]()
@smajlicek90 píše:
světle béžová
Zkus dan na rady holek, a pak to zkus dat na to slunko. Ja jsem tomu moc neverila, kdyz mi to mati neustale opakovala, pak jsem to zkusila a fakt to slo dolu. Mrkev, jahody, vsechno
Žlučové mýdlo je nejlepší
, já ma echt fleky dám ještě jedlou sodu - změkčí vodu a kysík vyžere
![]()
@eviliska píše: Žlučové mýdlo je nejlepší, já ma echt fleky dám ještě jedlou sodu - změkčí vodu a kysík vyžere
![]()
Ta soda me taky ted jeste napadla…
@suik píše:
@hkac no savo asi zkusim…jedno tricko teda neni moje a neni to bavlna, pak je tam nejaky svetrik. Jedno body je na odpis, ma teda svetle modra auticka, tak ho muzu na zkousku obetovat.jo a na latkovach, anavy vkladacce mam jeden silenej hnedej flek od nejakyho superbarviciho hovinka a ten teda taky nepusti, ale to se do sava dat bojim
Na to jsem dala vždy sůl na skvrny nebo bělidlo Missiva - přímo na namočenou látku a na delší dobu - a po vyprání jsem pověsila na sluníčko. Vždy v přední řadě visely flekaté plínky. ![]()
Výbavičku jsem prodala i po dvou dětech. ![]()
@smajlicek90 píše:
Jelena i žlučový mýdlo mám, takže asi nastrouhat a dát přes noc do vody
nic nestrouhej, normálně namydli a nech působit
@Gina108 píše:
Njn, takhle jsem přišla taky o pár kousků po synovi, co jsem si schovala. Taky ty fleky vylezly při skladování, ale nechápu - bylo to ve vakuovým pytli a v šatně, ne v žádným vlhkým sklepě apod a určo bych to takhle zaprasený neskladovala.S odstraňováním jsem byla stejně úspěšná jak ty
, nepomohl žlučák, ariel, vanish ani savo, dokonce jsem i bělila na sluníčku a trošičku to pomohlo, ale znát to tam bylo při bližším pohledu furt.
Příspěvek upraven 16.08.12 v 22:34
ja to mela ve sklepe (ale celkem suchej) jen v taskach a v bananovych krabicich, vetsina veci je ale dobra, neco jsem pujcovala kamaradce a ta fleky pridala, myslim ale ze nektere veci byly ode mne taky…
hm, koukam, ze ani vakuovej pytel tomu nezabrani ![]()
@jarka2011 Postupovala jsem podle návodu na obalu, už si to nepamatuju přesně. Teplotu si nepamatuju, ale myslím, že plíny na 90°C, bodyčka, bryndáky atp na 40°C, na víc jsem se neodvážila.
No už to není tak strašný po tom žlučovym mýdle, ale stejně se pořád hodí jenom na zahradu
po vyprání se tam objevili nějaký hnědý vůbec nevim od čeho to je a ještě jsem našla na kapuce černej flek, kterej vypadá jako asfalt, ale na to už asi nepomůže nic, nebo jste některá bojovala s asfaltem úspěšně? ![]()
@smajlicek90 píše:
No už to není tak strašný po tom žlučovym mýdle, ale stejně se pořád hodí jenom na zahradupo vyprání se tam objevili nějaký hnědý vůbec nevim od čeho to je a ještě jsem našla na kapuce černej flek, kterej vypadá jako asfalt, ale na to už asi nepomůže nic, nebo jste některá bojovala s asfaltem úspěšně?
J abojovala, neuspesne. Nekdo chytrej mi poradil, ze tuk je na to dobrej, tak ja to popaplala olejem, flek byl pryc, ale objevil se novej flek, blondyna ![]()
Zkousela jsi to slunko?
@Weru ale olej za cerstva jde dobre ne? Tim zlucakem?
ja vcera luoupala vypranou nalepku z vicepaku z nextu. Blondyna jsem to nesundala. Byla to celkem fuska. Na tyhle lepidla funguje dobre et. citrusovy olej, ale taky jsem se to na novy triko neodvazila vyzkouset.
@smajlicek90 tak to zkus jeste jednou, ale znicehoz nic hnedej flek je blbej, ja mam jeden neidentifikovanej na pyzamu uz par let
a netusim kde se vzal.