Jak vyresit 2+1- dalsi dite

197
11.2.09 09:17

Jak vyresit 2+1- dalsi dite

Ahoj,
marne si lamu hlavu, jak vyresit spani v nasem byte 2+1, kde mame vysoke stropy. Mame rocni holcicku a v srpnu cekame druhe mimi. Chceme udelat patro na spani, ale nevim , kde- optimalni (po technicke strance) je udelat ho v loznici- my na patre, dcera pod nami a mimi napred s nami nahore, zkratka spolecna loznice, kde cast bychom pak vyclenili detem jako detsky koutek.

Nebo udelat patro v obyvaku (technicky narocnejsi) a navic se nam stejne nevejdou satni skrine z loznice do obyvaku, takze bychom obleceni museli mit v tom druhem pokoji, ktery by zustal detem. Tak nevim, jestli by to bylo prakticke.

Mam sice hruzu,ze pri spani ve spolecne loznici se budou deti budit, ale zase kdyz my budem spat na patre v obyvaku a detsky pokoj bude vlastne napul satna, tak to nesplni zadny ucel.

Mate prosim nekdo nejkaou radu co vlastni zkusenost? Zacinam se citit jako krkavci matka, ze detem nedopreju vlastni pokoj…A taky mam obavu, abychom za cas nemuseli prece jen delat dalsi patro v obyvaku, protoze zjistime, ze to neni optimalni.

Byt je najemni, ale jeste tady apson par let budeme muset byt.
Moc dekuju predem za rady!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4666
11.2.09 10:38

Ahojky, já bych to asi pořešila do tý ložnice to patro. Jestli je to lepší, tak určitě. S vlastním pokojíkem nic nenaděláš, byt nenafoukneš. My máme taky 2+1, ale patro nahoře nám nehrozí. Takže jsme si řikali, že pokud to neprodáme (jako že doufám že jo), tak buď by byl dětský pokoj a rodiče vystěhovaní v býváku (ale ne na patře, ale na rozkládací pohovce) nebo se do ložnice prostě vejdeme a je to úděl, no. Blbý je mít skříně v dětským pokoji, už proto, že třeba já se sprchuju až jde malá spát a pak si tam jdu pro prádlo, protože jsem trubka a zapoměla jsem si ho vzít dřív… Takže bych buď nechala všechno spaní v ložnici nebo jim nechala pokojík, ale přestěhovala i skříně. No a pokud vám to nejde, tak je to jasný :wink: . Děti si na to zvyknou. Kamarádka s manželem žije s rodičema a má dvě děti ve 3+1, takže oni mají spaní a vlastně i dětský pokojík taky v jednom pokoji (na to vždycky myslím a není mi tak hrozně, že jsme sardinky :lol: ). Snad to nějak pořešíte :wink: . A řikej si, že taky jsi mohla být bez patra :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Taz
630
11.2.09 12:31

Ahoj, já bych měla radši spaní v obýváku… Myslím, že není problém si věci připravit předem a děti budou mít svůj pokoj. Pokud neplánujete přestěhování v dohledné době do většího, tak počítej, že děti vyrostou a společnej pokoj bude problémem. Bez ohledu na to, že sex v jedný místnosti s dětma, kterým je přes 10 let už to pravé ořechové nebude. 10-leté dítě se ti v poho vzbudí..... Nehledě ne to, že i menší děti nemusí spát tvrdě, třeba náš synek… :-) S tím se v jednom pokoji spát prostě nedá..... Já bych volila spaní v obýváku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4338
11.2.09 12:59

Ahojky.
Taky mame 2+1 :roll: .Sice ďalšie ditko neplanujeme,je to aj tak děs s tim prostorem.Mi planujeme tento rok vysťahovať sa do obyvaku a Samikovi urobiť vlastny pokoj.Budeme mať proste ložnicoobyvak :lol: .Dam si tu postel(160×200cm),takže tu budeme jak sardinky :lol: .No jo,budeme sa musieť viac tuliť :D .Skrine mam na chodbe.Akurat Samikove v ložnici.

S tim patrem je to blbe.Ja by som sa bala tam mať mimčo.A furt s nim liezť hore dole.

Už teraz vidim na Samkovi jak ho v noci rušime.Keď je tam sam,tak spi jak zabity,keď vojdeme,tak sa okamžite začne hybať.Niekedy aj 10min. v kuse cestuje po postielke,kym zas zaberie.

No proste na tvojom mieste by som sa odsťahovala do obyvaku.

Tak držim pesti v rozhodovani :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
11.2.09 14:22

No patro do společné ložnice mi taky nepřipadá moc praktické…To lození nahorů dolů, s mimčem tím tuplem :roll: Ani spaní dokupy s dětmi se mi osobně nezamlouvá. Kluci za námi sice taky chodí - někdy v průběhu noci, někdy nad ránem, někdy vůbec, ale usínají zá:,–(ně u sebe v pokoji, každý máme své místo ;-)

Co se týče těch skříní - u nás budou taky v dětském pokoji, nevidím v tom problém. Teď jsou kluci v menším pokojíčku, ve větším máme ložnici. Až půjde Tomík do školy, plánujeme to vyměnit. Větší pokoj bude i s vestavěnými skříněmi pořád o dost větší než ten malý. Tam by nám zase skříně nevlezly, budem rádi, když tam nacpem postele a nějaký ten noční stolek.

A jinak - mám dvě kamarádky, obě rodiny v 2+1. Jedni mají ložnico-obývák (spí na rozkládací pohovce) a druzí mají společnou ložnici, obývák zvlášť, ale jejich dcera nemá svůj pokoj. Můžu říct, že ta první varianta je o 100% lepší!

Fifík

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
11.2.09 15:01

Ahoj,my máme taky 2+1,spíme v obýváku a děti ve svém pokoji.Mají tam vestavěnou skříň,kde máme oblečení i my,ale časem to nějak uděláme,aby tam mělu kluci jen svoje.Nad patrem jsme taky uvažovali,i když tak vysoké stropy nemáme,spíš zvýšenou postel,ale je to o penězích,nakonec jsme v Ikea koupili normální postel za 4 tisíce a je to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
milaba
9.1.11 14:29

Známí mají taky 2+1. Pokojík nechali dceři. Zůstali jim tam i šatní skříně, protože obývák mají menší a už by je tam nedali. Ale vlezla jím tam postel, složená vypadá jako skříň a večer jen odsunou stolek a postel sklopí.

• Citovat
  • Upravit
2613
9.1.11 14:33

ahoj taky máme 2+1 a druhé na cestě. Ložnici máme velikou, tak jsme jí opticky přepažili a máme tam jen postel a skříň a Dáda patrovou postel, spodek zatím na hraní a stůl a docela velký prostor na hraní, tak má Dáda soukromí a vlastně celý pokoj pro sebe.
Patrovou postel jsem měla s prvním manželem, když byl Dáda malej a byl to děs, nebrala jsem si ho nahoru protože jsem se bála a raději spala s ním dole, ono to noční slejzání a vylejzání nebylo nic moc :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný