Jak vyřešit hypotéku a bydlení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.10.13 09:35

JAK VYŘEŠIT HYPOTEKU A BYDLENÍ...

HOLKY prosím o radu…poslední dobou mě napadá, že bych si přála zbavit se hypotéky…prostě byt prodat jak skončí období fixace a vyplatit hypotéku, lze to vůbec nějak udělat nebo mi napálí úroky když měla být na 25 let? Je možno vyplatit z prodeje ak je to ale s těmi úroky??? Toho se bojím že by mě připravila banka o vše i o moje vložené finance hypo jsem platila tak že se měla 1,3 mil. ze svého a pujčovala sem si 1,1 mil tedy jako hypoteku…chtěla bych ale se ji zbavit a radši si koupit státní byt (možnost koupit je a jsou levné, s tím že se platí nájem)
Ted žijeme v bytě za 2,5 mil co jsme koupili ale nebyl to dobrý kup, cihlový 63 metrů bohužel má vady o kterých nás neinformovali na domě…navíc vyjde to dost draze na to že je to jen 2+1 :( platíme 6,5 tisíc měsíčně fondy na opravy + vodu zálohy na energie, přijde mi to dost :roll: táhneme to z jen z manželova platu cca 21 tis… á jsem bez práce, malou mi do školky nevzali. Prosím co by se dalo dělat? Moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
320
6.10.13 09:50

V obdobi fixace lze hypoteku splatit, banka vam zadnou sankci dat nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
6.10.13 09:50

Ke dni ukončení fixace můžete splatit zbytek hypotečního úvěru. To je bez sankcí-vlastní zkušenost. Platili jsme pouze zbytek úvěru bez úroků. Ono stejně hypotéky jsou nastavené tak, že nejdříve platíte úroky a jen malou částkou splácíte úvěr.
Pokud chcete úvěr splatit z prodeje bytu, bylo by lepší jej prodat s hypotékou.
Nerozumím tomu „koupit státní byt a platit v něm nájem“. Pokud budete platit nájem, byt nebude ve vašem vlastnictví. Bude nadále patřit „státu“. Pokud máte tak vysoké náklady na bydlení a ještě splácíte hypotéku, bylo by asi lepší byt prodat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
6.10.13 09:54
@Zzorka píše:
V obdobi fixace lze hypoteku splatit, banka vam zadnou sankci dat nemuze.

Nevím, jestli toto platí pro všechny hypoteční úvěry. My jsme měli ve smlouvě uvedenou sankci pro předčasné splacení úvěru v období fixace. O předčasné splacení hypotečního úvěru jme požádali cca 2 měsíce před ukončením fixace. Termín splacení zbylého úvěru byl stanoven ke dni ukončení fixace- bez sankcí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
6.10.13 10:01

Přečti si podmínky hypotéky. Poradí líp než eMimino.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.13 10:16

Právě tím že se zbavíme hypotéky měly by jsme pak snad nárok na příspěvek na bydlení…můj muž si nenajde lepší práci a já nemohu jít pracovat :,( prostě nevím jak to řešit…

• Citovat
  • Upravit
Larr
6.10.13 10:53
@Anonymní píše:
HOLKY prosím o radu…poslední dobou mě napadá, že bych si přála zbavit se hypotéky…prostě byt prodat jak skončí období fixace a vyplatit hypotéku, lze to vůbec nějak udělat nebo mi napálí úroky když měla být na 25 let? Je možno vyplatit z prodeje ak je to ale s těmi úroky??? Toho se bojím že by mě připravila banka o vše i o moje vložené finance hypo jsem platila tak že se měla 1,3 mil. ze svého a pujčovala sem si 1,1 mil tedy jako hypoteku…chtěla bych ale se ji zbavit a radši si koupit státní byt (možnost koupit je a jsou levné, s tím že se platí nájem)
Ted žijeme v bytě za 2,5 mil co jsme koupili ale nebyl to dobrý kup, cihlový 63 metrů bohužel má vady o kterých nás neinformovali na domě…navíc vyjde to dost draze na to že je to jen 2+1 :( platíme 6,5 tisíc měsíčně fondy na opravy + vodu zálohy na energie, přijde mi to dost :roll: táhneme to z jen z manželova platu cca 21 tis… á jsem bez práce, malou mi do školky nevzali. Prosím co by se dalo dělat? Moc děkuji

Další, co si to špatně spočítali :think:.
Nic ve zlém - já na emiminu od začátku tvrdím, že hypo není nejlepší řešení.

• Citovat
  • Upravit
ach jo
6.10.13 21:35

Aha, takže motivací je prodat byt, získat zpátky těch 1,3 milionu, a pak si zažádat stát o příspěvek na bydlení. Fakt se nestačím divit, komu všemu daňoví poplatníci platí bydlení, nemá to být náhodou pro lidi v nouzi? Já si jako lidi v nouzi opravdu nepředstavuju někoho, kdo měl úspory víc než milion a rozhodl se pro hypotéku, ale vybral si byt, který už mu nevyhovuje. :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max