Jak vyřešit návrat do práce

Anonymní
6.2.19 15:46

Jak vyřešit návrat do práce

Zdravím. Mám dvě děti (25 měs. a necelé 4 roky). Mám možnost se vrátit do své bývalé práce na zkrácený úvazek. Řeším ale toto: mladší je na plenách a nechodí do žádné školky. Starší je často nemocná (týden ve školce, dva týdny doma), ve školce nechce spát a občas se pokakává. Moji rodiče s hlídáním nepomohou (starají se o nemocného příbuzného a bydlí přes půl republiky), tchánovci sice bydlí kousek od nás, ale tchyně nejeví o děti zájem a tchán pohlídá max. 2krát do týdne. Jak byste toto řešili? Zkusit pro obě děti najít soukromou školku? Najít chůvu a nechat děti doma? Zkusit se domluvit s manželem, aby chodil do práce třeba do dvou a pak jsem šla do práce já? Poprosit tchána o častější hlídání? Tchyně je bohužel fakt mimo hru…Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7587
6.2.19 15:52

Zůstat ještě doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
6.2.19 15:56

Kolik hodin uvazku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
6.2.19 15:56
@Anonymní píše:
Zdravím. Mám dvě děti (25 měs. a necelé 4 roky). Mám možnost se vrátit do své bývalé práce na zkrácený úvazek. Řeším ale toto: mladší je na plenách a nechodí do žádné školky. Starší je často nemocná (týden ve školce, dva týdny doma), ve školce nechce spát a občas se pokakává. Moji rodiče s hlídáním nepomohou (starají se o nemocného příbuzného a bydlí přes půl republiky), tchánovci sice bydlí kousek od nás, ale tchyně nejeví o děti zájem a tchán pohlídá max. 2krát do týdne. Jak byste toto řešili? Zkusit pro obě děti najít soukromou školku? Najít chůvu a nechat děti doma? Zkusit se domluvit s manželem, aby chodil do práce třeba do dvou a pak jsem šla do práce já? Poprosit tchána o častější hlídání? Tchyně je bohužel fakt mimo hru…Díky

tak já bych se rozhodla podle toho jak moc Tě ta práce naplnuje a taky kolik peněz vyděláš a jaka je celkově Vaše finanční situace… to Ti tady nemuže nikdo jiný poradit lépe než ty sama… já třeba ze sve situace bych vzala krátky uvazek v Tve situaci kdybych vydělala kolem 20tis…pokud není v tvem okolí detska skupina sehnala bych chuvu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 16:01

@silona Tak 2-3h denně.

• Citovat
  • Upravit
4523
6.2.19 16:01

Ja bych to vyresila tak, že bych ještě zůstala doma. Mám téměř stejně staré děti a kdybych nemohla pracovat z domu nebo příležitostně po večerech, tak bych to nedělala. Obzvlášť když nemáte hlídání a složité se to snažíte vyřešit. Pokud jste ve finanční tísni, nedá se nic dělat, nějak to vyřešit musíte. Pokud ne, já osobně bych si ještě ten rok pockala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 16:03

@axelina práce mě baví a myslím si, že by mi jenom prospělo změnit aspoň na chvíli prostředí. Jsem doma čtyři roky, za tu dobu jsem nikam nechodila pracovat, ani na brigády.

• Citovat
  • Upravit
4071
6.2.19 16:10

Já bych dala starší do soukromé nebo lesní školky, aby byla v menším kolektivu a tudíž byl cas se ji venovat a taky kvůli nemocem. Dvouletou bych tam dala také, nebo bych to kombinovala s tchánem, ale az tak od 2,5 roku. Syn v tomhle veku zacal chodit do lesních jesli. Adaptace byla super. Brecel pouze necelý prvni den a od té doby to tam miluje. První, co bych rešila je zdraví a spravný vývoj mých dětí. Starši uz kolektiv potrebuje a u maldsiho se to bude lámat okolo toho 2 az 2,5 roku. Vy zase potřebujete na toho půl dne resit neco jineho nez deti. Coz já naprosto chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.2.19 16:14

Anonymní těžko říct. Je otázka , když přijde manžel z práce dřív,, jestli doneseš stejné peníze a nebo dokonce menší a otázka je, jeslti hned co přijde z práce by byl ochotný hlídat dvě malé děti..Jestli bydlíte na bytě a nebo máte i rodinný domek, kde třeba občas je něco potřeba po práci udělat.
Ono nejde o to, že by se na to dal, ale já teda zkušenost nemám, ale moje kamarádka, tak to nastoupila do práce s tím, že se budou s mužem střídat.. Dali to na 3 měsíce, protože se jenom hádali.. Všichni byli unavení… protože každý měl všeho nad hlavu.. Manžel z práce unavený k dětem.. ona , aby stihla určité věci- uvařit , a rychle do školky ze školy..
Měly doma babičku, která se nebídla že pohlídá, taky tam potom couvala, protože něco jiného je občas, a nebo každý den- chodila do školky a dovedla děti.. taky ji to nabouralo..
Takže asi takto: pokud se nabídne manžel a tchán, že do toho jdou, tak proč ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
245
6.2.19 16:23

Ja se vracela ve 2 a 3/4 mladsiho a 4,5 starsiho do prace a z moji zkusenosti bych najala chuvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
6.2.19 16:28
@Anonymní píše:
@silona Tak 2-3h denně.

Pozor, aby to z 2-3 hodin nebylo nakonec pul dne, nebo i dyl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
6.2.19 16:39

Co je to za práci? Vyděláš si tolik, aby zaplatila soukromou školku? Bude manžel ochotný chodit z práce ve dvě? Proč to nedělá už teď?
Je fajn se vrátit do práce, ale musí pro to být podmínky, což zatím nevypadá, že máš, pokud nevyděláváš za 3 hodiny fakt těžký prachy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.19 16:50
@jenny.fields píše:
Co je to za práci? Vyděláš si tolik, aby zaplatila soukromou školku? Bude manžel ochotný chodit z práce ve dvě? Proč to nedělá už teď?
Je fajn se vrátit do práce, ale musí pro to být podmínky, což zatím nevypadá, že máš, pokud nevyděláváš za 3 hodiny fakt těžký prachy.

Je to práce v účetnictví, peněz bude dost. Manžel si myslí, že to zvládneme a je ochotný chodit z práce dřív, teď tak nechodí, protože nechodí brzy na ráno ( po mém návratu do práce by ráno chodil na driv). Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.19 16:50
@pajaxy píše:
Pozor, aby to z 2-3 hodin nebylo nakonec pul dne, nebo i dyl :think:

Jj, to bych si musela ohlídat. Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.19 16:52

@Janasas Zkusím hodit s tchánem a manželem řeč. Jako velkou výhodu vidím to, že máme v ulici soukromou školku…Zakl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat