Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Me se to stava kdyz ji presleham, jakmile zacne trosku tuhnout, proste prestan slehat
posledne jsem ji taky preslehala, ale jakoby dolni polovina byla v poradku, tak jsem pouzila aspon tu pulku..
Jemněji - evidentně na to jdeš moc hrubě a moc dlouho. Jestli používáš šlehač, tak ho nech na nejpomalejší rychlost.
Zároveň ji chceš mít studenou. Můžeš použít ztužovač - ale ten nezabrání přešlehání, jen pak udrží delší dobu šlehačku pevnější.
A nebo si pořiď sifon na šlehačku - ale taky musí být studená šlehačka.
Musí být opravdu studená, kdyš je teplo, tak ji před šleháním dávám na pár minutek do mražáku. A některý jdou šlehat hůř, nevyšlehají se do pevna, pak se lehce přešlehá a už vlastně vyrábíš máslo. ![]()
Koukej na to, aby měla 33%, ty v kelímku mívají 30 nebo 31% a to je málo.
Nesmí to být šlehačka od Kunínu
, musí být studená a nesmíš ji přešlehat. I bez ztužovače ji mám krásně vyšlehanou.
Na co ztužovač?
Kup 33% čerstvou smetanu a budeš mít krásnou hladkou šlehačku bez zbytečností. Mě se teda ještě nestalo, že by se mi nepovedla
Kup si smetanu na šlehání (33% tuku), bez karagenanu a jiných přídavných látek. Studenou z lednice ji dej do ručního šlehače a šlehej, ne moc rychle. Jakmile začne tuhnout, šlehej už jen chvilku. Když budeš šlehat moc dlouho, začnou se v ní dělat hrudky a to už je přešlehaná - zdrclá. Dej vědět, jak to dopadlo ![]()
@Mialina nesmis ji preslehat.Jak zacne byt tuha, hned vypnout.
Manžel si poprve taky udelal maslo misto slehacky ![]()
Holky děkuji všem za rady, i když se zpožděním
Nakonec jsem udělala tvatohovo pudinkovej krém, ale na šlehačku dojde ![]()
Holky muže se ta preslehana jist? Já už ji tak dala na dort chuťově je to dobře ale nedostanu třeba průjem?
příště uz vím jak na to, chytré jsem ji vytáhla dřív z lednice s šlehala až za půl hodky ![]()
@Mialina nemas ji teplou? Slehat se musi hned z lednice