Jak vyšlehat šlehačku, aby se nesrazila?

luccifera
25.7.19 08:38

@Mialina nemas ji teplou? Slehat se musi hned z lednice

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
285
25.7.19 08:39

Me se to stava kdyz ji presleham, jakmile zacne trosku tuhnout, proste prestan slehat :D posledne jsem ji taky preslehala, ale jakoby dolni polovina byla v poradku, tak jsem pouzila aspon tu pulku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
25.7.19 08:44

Jemněji - evidentně na to jdeš moc hrubě a moc dlouho. Jestli používáš šlehač, tak ho nech na nejpomalejší rychlost.

Zároveň ji chceš mít studenou. Můžeš použít ztužovač - ale ten nezabrání přešlehání, jen pak udrží delší dobu šlehačku pevnější.

A nebo si pořiď sifon na šlehačku - ale taky musí být studená šlehačka.

https://eshop.tescoma.cz/…elicia-0-5-l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
25.7.19 08:51

Musí být opravdu studená, kdyš je teplo, tak ji před šleháním dávám na pár minutek do mražáku. A některý jdou šlehat hůř, nevyšlehají se do pevna, pak se lehce přešlehá a už vlastně vyrábíš máslo. :lol:
Koukej na to, aby měla 33%, ty v kelímku mívají 30 nebo 31% a to je málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
25.7.19 09:00

Šleháš ji moc dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.7.19 09:01

Nesmí to být šlehačka od Kunínu :P, musí být studená a nesmíš ji přešlehat. I bez ztužovače ji mám krásně vyšlehanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
25.7.19 09:21

Na co ztužovač? 8o Kup 33% čerstvou smetanu a budeš mít krásnou hladkou šlehačku bez zbytečností. Mě se teda ještě nestalo, že by se mi nepovedla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
25.7.19 13:28

Kup si smetanu na šlehání (33% tuku), bez karagenanu a jiných přídavných látek. Studenou z lednice ji dej do ručního šlehače a šlehej, ne moc rychle. Jakmile začne tuhnout, šlehej už jen chvilku. Když budeš šlehat moc dlouho, začnou se v ní dělat hrudky a to už je přešlehaná - zdrclá. Dej vědět, jak to dopadlo ;-)

• Citovat
  • Upravit
22903
25.7.19 19:53

@Mialina nesmis ji preslehat.Jak zacne byt tuha, hned vypnout.
Manžel si poprve taky udelal maslo misto slehacky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
30.7.19 16:01

Holky děkuji všem za rady, i když se zpožděním :D Nakonec jsem udělala tvatohovo pudinkovej krém, ale na šlehačku dojde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
30.7.19 20:28

@Mialina ten je taky dobrej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
341
17.1.21 14:58

Holky muže se ta preslehana jist? Já už ji tak dala na dort chuťově je to dobře ale nedostanu třeba průjem? :lol: :lol: příště uz vím jak na to, chytré jsem ji vytáhla dřív z lednice s šlehala až za půl hodky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22903
18.1.21 12:11

@nik442 můžeš ji jist ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie