Jak vysvětlit neslušnost lidí...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1226
11.1.11 08:59

Díky za odpovědi, aspoň jsem si tu trochu zchladila žáhu :oops: Ještě jsem zapomněla dodat - i když to není nijak extra důležité, že dotyčná paní je vychovatelkou v družině…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
11.1.11 13:39
kattkka píše:
Palina.zl píše:
Naprostý souhlas s holkama. Já se takhle vytočila minulý týden. Šla jsem se synem do školky a kousek od ní jsme potkali tátu se synem. Maty pozdravil dospělého (ten odpověděl) a pak toho kluka - Ondra se jmenuje. Odpověď žádná. Matymu to nedalo, tak ho ještě přímo oslovil jménem a zeptal se, jestli jde taky do školky. A opět nic. Malýho mi bylo líto, tak jsem mu to vysvětlila výše uvedeným způsobem. Je smutný, že čtyřletý pozdravit dokáže a šestiletý ne (ten kluk je předškolák). A to jsem pominula fakt, že Ondra nepozdravil ani mě. Být jeho rodičem, tak se hanbou propadnu (ten táta ho ani nenapomenul) :zed:

Nevim jestli ten kluk jindy zdravi.Ale jsou deti ktere maji urcity blok.Takovy pripad mame v rodine sestra nezdravila dosti dlouho jeste v prvni tride.Nebyla schopna pozdravit ani rodinu.Az po case.Takze priste se zeptat neco ve smysli ty neumis zdravit?A on rodic sam rekne.Kdyz jsem chodila se sestrou po venku a nekoho jsem potkala a nepozdravila tak jsem upozornila na to ze nezdravi.Jinak v pripade sestry chodi-lo se s ni k nejakemu doktorovi a dopracovali to tak ze byla ve skolce schopna pozdravit pani ucitelku stisknutim ruky.Takze hned bych nesoudila.

Me se stalo ze jsem byla s malou ve meste a stali jsme na prechoduA cekali na zeleneho pandulaka.A rikala jsem Barci ze musime pockat az tam bude zelena.Ze je tam ted cerveny a na nej se stoji.(myslim si ze azcit ucet se prechazet muze ted).
A samozrejme v okamziku kdy ji tam tohle vysvetluji jak na cervenou zacne prechazet nejaka baba jsem myslela me trefi.Tak jsem nasi Barunce rekla ze na cervenou se nechodi a ta pani co na ni prosla je hloupa a ze ji nenaucili prechazet.A na to hloupa jsem zvysila hlas.Pac me to vytocilo.

Souhlas s katkou - dcera byla také za pyšnou princeznu, ale ona prostě měla problém pozdravit ( styděla se).. ale bohužel to vypadalo, že je nevychováná či nobl.. :zed: :zed: Zlepšilo se to až věkem..Ona si prostě nevěřila..

U dospělích je to samozřejmě na budku a vypovídá to o nich mnohé..
Nejlepší je ovšem varianta, když vás někdo zdraví - ale určitým tonem..( který si můžete přeložit : Tak tebe já tedy nemusím, děvenko..) :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
11.1.11 15:00
Jana206 píše:
Jéé tak to je typické vesnické chování, hnus fialovej :mrgreen:
Jsem na to alergická, na vesnici jsem žila, vůbec se mi tam nelíbilo a takové „problémy“ v různých obměnách jsou tam na denním pořádku. Přijde mi, že tam lidé ani nemají jiné zájmy než závidět a pomlouvat druhé.
Omlouvám se za OT, nedalo mi to.Dítěti bych to vysvětlila tak, jak už psali ostatní. Že ji nenaučili doma zdravit a odpovídat na pozdrav. Taky pozdravení považuju za slušnost, odpovědět povinnost.

Nooo, nerekla bych ze jenom vesnicke chovani :wink: Ziju temer v centru Prahy v novostavbe a pulka lidi je tady uplne stejna.. Pomlouvani a udavacsky dopisy a zaloby uz neresim, zatim se me to netyka, ale to nezdraveni nesnasim :cert:

Ted uz zdravime s Domcou jako ze „nahlas“, aby to dotycne osoby trklo a kdyz stejne nepozdravi, uz jsem se parkrat neudrzela a udelala jsem (tissim hlasem) Buuuu, ze i kravicky na pastve se zdravi :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
891
11.1.11 22:00

Souhlas s ostatními - není třeba dospělé nevychovance nijak omlouvat…
A těm přechodům - naše malá teď pokaždé, když čekáme, až bude zelená, a někdo jde na červenou, hlasitě volá „to je ale ostuda!“ Jak se k tomu dopracovala, nevím, já ji nenaváděla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí