Jak zabavit 4,5 měsíčního prcka???

144
11.10.10 15:28

jak zabavit 4,5 měsíčního prcka???

holky potřebuju poradit jak zabavit malého,už fakt nevím co s ním..napapá se a vydrží max 10minut v houpacím lehátku,dám ho na hrací deku,nebo do postýlky,nebo na normální deku,kolem něho všude plno hraček,hraju si s nim,dělám blbosti,ale pokud se vzdálím okamžitě začně mručet a plakat…vydrží max 5 minut sám a nezajíma ho nic…když ho zvednu z jednoho místa a dám na druhé pláče..přece ho nemůžu pořád nosit.fakt nevím kde se tohle naučil,nikdo ho ani jako miminko netahal.....jak ho naučit aby se zabavil???mám ho nechat plakat?? moc děkuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6093
11.10.10 15:32

To je normální.
Myslím, že v tomto věku dítě začíná vnímat pořádně okolí, ale ještě ho nezvládá vlastními silami objevovat.
Proto bych mu věnovala pozornost, nenechávala zbytečně plakat a zapomněla na tu příšernou fámu, že chováním si dítě rozmazlíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
merett
11.10.10 15:46

já moc neporadím, já jsem celý dny chovala a poponášela a byla nonstop s prckem, odskocila jsem si jen maximalně na wc a jinak ani na krok, tehdy mi to připadalo šílené ale ted s odstupem času toho nelituju, bylo to krásný období

• Citovat
  • Upravit
10351
11.10.10 15:53

Už chce něco vidět. Když potřebuješ být v kuchyni, zkus ho dát do lehátka a blíž k tobě, aby viděl, co děláš, povídej mu k tomu, co děláš, prokládej to tím, že chvilku budeš mluvit přímo na něj, aby viděl, že se s ním taky „počítá“:) Máme to s verunkou podobné, taky už nevydrží tolik co dřív, kde jsou časy, kdy byla sama na dece přes hodinu a nic nepotřebovala:) U nás taky zabírají plameny v kamnech, na to čučí věčnost. Taky na bříšku už chce být víc a záda jí nebaví, nevidí toho ze zad tolik. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
11.10.10 16:13

Záleží jak to myslíš- pokud myslíš, aby se zabavilo samo, tak neporadím. Myslím, že je normální, že se takto malé dítě nezabaví samo. T. se v té době zabavil sám cca 5-10 min, ale ne tak, že jsem se já rozhodla, že je čas na samostatnou zábavu, ale rozhodl se on a já běžela rychle dělat, co se dalo stihnout. Víceméně je to tak do teď, s tím rozdílem, že neřve, ale přijde si pro mě a řve teprve když ho dál nebavím.
Takže bych se spíš snažila najít způsob, jak ho zabavit při tvé činnosti - například jsem kluka položila na deku, vozila po bytě, kam jsem potřebovala a uklizela, při tom zpívala, při věšení prádla položila pod věšák a on sledoval jak věším, dělala jsem u toho všelijaké kejkle, schovávala se a dělala kuk za prádlem, mávala plínkama, vařila jsem s klukem v šátku na boku a od 5ti m na zádech…
Sice trochu fuška, ale zato když spal jsem měla veget.

• Citovat
  • Upravit
9454
11.10.10 16:25

vydrz…to je blby obdobi kdy se od toho decka covek nemuze hnout…zase se to zmeni..a pak zas..a zas :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
11.10.10 16:29

myslela jsem tím obě dvě věci,aby si chvíli hrál sám a taky co s ním mám vymýšlet já:-)ale koukám,že je to všude asi stejné,takže ne jen moje dítě vynucuje neustálou pozornost,podle toho co píšete,to jsem ráda :-P nicméně sdílím názor že dítě by se mělo naučit se zabavit i samo na chvíli,jen nevím jak ho naučit udržet pozornost na hračky..protože já si osobně myslím,že když ho budu pořád brát na ruce,tak to bude horší a horší..jo a mimo jiné má 8 kilo,otesánek,takže to jaksi ani není možné :-D potřebuju uklidit i uvařit,mám ho v lehátku,mluvím na něho a on sebou háže a stěžuje si jak by chtěl vyskočit,ani když jsem u něho tak je nevrly..spíš mi šlo o to,že kamkoliv ho dám tak mruči a po chvíli začne plakat,pak se nedá utišit ani na rukách.prostě nevím už kam ho položit aby do 5 minut nezačal být nepříjemný :-( ještě se neotáči a mám pocit,že se to ani nikdy nenaučí,protože prostě nevydrží ležet.na břichu to samé max 3 minuty a řve…holky a to bylo tak zlaté miminko,které jsem do 3 měsíců skoro neslyšela plakat..opravdu…kam sjem ho položila tam spinkal nebo se usmíval…někdo mi ho vyměnil :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
11.10.10 16:32

ja nemyslim ze si v tomhle veku na neco zvykne…proste ted zacal vnimat tak te chce mit u sebe…taky sem to tak mela…nosila..mazlila…ted ma 10 mesicu a umi si krasne hrat sama :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
11.10.10 16:44

Kluk má 11,5 kila a nosím pořád. Se šátkem to jde líp. Máš dvě možnosti - nosit a bavi nebo nechat dítě vyřvat, pak rezignuje a už po tobě zábavu chtít nebude.

• Citovat
  • Upravit
merett
11.10.10 16:45

taky si nemyslím že by si zvykl, prostě aby se naučil sám hrát tak potřebuje aby ho to napřed někdo naučil, tzn čím víc se mu teď budeš věnovat tím dřív se naučí sám hrát… jinak u nás to přišlo pomalu ze dne na den, jakmile se začal plazit a mohl se dopravit kam potřeboval začal si sám hrát, teda hrát neni to pravé slovo, začal zkoumat a už mě k tomu moc nepotřeboval…

• Citovat
  • Upravit
6093
11.10.10 16:49

Leushko, jak chceš ani né 5 měsíční dítě, aby si hrálo samo a bylo víceméně samostatné?
To nenaučíš, to prostě buď přijde nebo to nepřijde :nevim:
Dítě není pes, aby se dalo vycvičit, jak si pískneš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9394
11.10.10 18:01

mam to uplne to same, navic ma skoro 8,5 kg a pres den skoro nespi… manzel mi nadava, ze ho rozmazluji, kdyz jsem furt u nej, ale on jinak jeci a jeci… :-D ted zacal reagovat na to, ze je se mnou v kuchyni kdyz varim- je skoro ve vysi oci v sedacce, takze ma se mnou ocni kontakt a porad na nej mluvim a davam mu do ruky, to co pouzivam…vcera treba 20min.se zabavil s barevnym sackem s korenim :-D ale tez jsem nekdy dost unavena a doma nic nestiham, co budu delat za 2 mesice, v obdobi separacni uzkosti??? :think: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
11.10.10 20:51

máme stejně starýho klučinu a je to to samé, přesně jek píšeš, vydrží tak pět min. a už zase chce pozornost, přes den skoro vůbec nespí, tak hodinku dopol. a pak už jen tak dvakrát - třikrát takový cviličky, třeba jen deset min. mluvila jsem o tom s doktorkou, a ta mi řekla, že to ti drobečkové prostě potřebujou, kontakt a péči, a že to neznamená, že si na to zvyknou a pak to budou mamánci, že to prý bude čím dál tím lepší. doslova mi řekla, když chce chovat, tak ho chovejte, hlavně at je dítě spokojený. no, takže nám asi nezbývá nic jinýho, než to vydržet, ale kdy mám uklízet a vařit, to už mi neřekla. Já to řeším hlavně večer, když usne. ale zase jdu tím pádem pozdě spát a pak jsem druhý den vyřízená - v noci se ještě budí 2 - 3krát na jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
11.10.10 21:00

já jen nerozumím tomu, že Vám to musí potvrdit doktorka. Vždyť je to logické. Dítě ve 4,5 měsících umí jenom ležet. Většinou se ani nepřetáčí. Jsou na vás plně závislí. Představte si sebe, že máte jen ležet okolo sebe haldy plyšáků a zabav se.
Opravdu se to časem zlepší. S každou dovedností se zlepšuje schonost zabavit se. tom mě sice stále potřebuje, ale spíš asistenci při hraní, ne vyloženě televarieté, jako to bylo před půl rokem. Zabavit se umí také sám. Není to sice na povel, ale sleduji a jakmile se zabaví, nechám ho, nezasahuji. To je podle mě učení k samostatnosti. Ne nechat řvát, aby se naučil, že máme není, kdy si vzpomene.

• Citovat
  • Upravit
144
11.10.10 21:33

holky…já si tak oddechla jak čtu všechny vaše příspěvky..moc jste mi pomohly..ufff :-D takže nemám rozmazleného prcka,který nevydrží sám a vyžaduje pozornost…je to v tomhle věku normální!! to jsem ráda…já se opravdu bála, at si nezvyká pořád pozornosti,ale jak čtu tak je to v pořádku a budu prostě s ním bez strachu,že ho rozmazlím…moc díky a moc mi to pomohlo,uplně jsem si oddechla… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí