Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Co používáš za aviváž? Zapřemýšlej, jestli by nebyla třeba změna. Nebo mě napadá, jestli nebyl v kontaktu s neštovicema? Rozhodně to pozoruj.
Nebo pokud kojíš, tak zapřemýšlej co jsi snědla, jestli to nebylo něco agrasivního (rajče, mandarinka, pomeranč, atd..)
Taky me napada jen alergie nebo potnicky, podivej se jestli neni moc obleceny a jestli kojis tak zavzpominej co jsi jedla. ![]()
praci prasek ma lovelu a nikdy se po ni neosypal, prave ze jsme byli tedka na vitani obcanku ale snad tam nikdo nemel nestovice
kojim ale ze bych snedla neco co jsem jeste nejedla, ja nevim no snad to nebudou ty nestovice…
potrela jsem to lihem snad to neva…
Anonymní píše:
praci prasek ma lovelu a nikdy se po ni neosypal, prave ze jsme byli tedka na vitani obcanku ale snad tam nikdo nemel nestovicekojim ale ze bych snedla neco co jsem jeste nejedla, ja nevim no snad to nebudou ty nestovice…
potrela jsem to lihem snad to neva…
líh vysušuje a pokud by to byly neštovice, tak to je dobře, ale pokud alergie, tak to dobře není, protože tyhle pupínky se mají spíš krémovat a mastit, aby se nevysušili. Ještě bych počkala co z toho bude.
aha, no dobre, on se nam malej strasne loupe na obliceji, hlavne nosanek a oboci, snazim se to casto mazat ale v tom oboci je to blbe protoze on si to rozmaze do ocicek a pak fnuka…
Nam se Adelka taky osipala,byli to potniocky,ty vypadaj trosku jako bedary,maji bile spicky,dr nam poradila jodisol a potirat,a prave s toho male zustalo to suche oboci,u prebalovani maznu mesickovou indulonou,jen carku u koja,kdyz nema cas se branit,pekne rozmazu. I jim u koja cistim ouska vim stopro,ze neuhnou
Tot moje vychytavky Tak prejim,at se to drobeckovi brzy strati ![]()
Omlouvam se za chyby,to je tak kdyz clovek jednou rukou drzi ditko a druhou pise ![]()
Ahoj holky, malému se objevili tyto pupínky viz. foto…je poslední dva dny plačtivý a chce víc chovat…Napadá vás co by to mohlo být, máte s nimi zkušenosti? Díky ![]()
Těžko říct, u syna se takhle projevila alergie na antibiotika, a jednou měl takhle posypaná záda, když jsem mu dala tričko vyprané v aviváži a on se v tom zpotil (od té doby používám ocet).
Náš maldej měl něco podobnýho, ale měl předtím horečky 4 dny, tak nevím, nevypadá to jen na nějaký podráždění, zavolala bych dr a došla bych tam s ním
malymu asi behem 3 hodin tedka co spinkal, naskakaly na tvarich pupinky a ma jich i pak na telicku nevite co to muze byt? na tech tvarickach ma i vetsi cervene skvrny, ale prave ze z niceho nic… je mu 8tydnu… diky