Jak zabavit dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6283
25.1.11 17:53

U nas vede nejaka nadoba s vodou a hracky. Umyva a umyva, macha, potapi, preliva a naliva. Zabava na hodiny. Prani kapesniku v umyvadle, koupani panenek, umyvani auticek.Uklidit to jde potom docela dobre.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
25.1.11 21:51

Můj tatínek říká, že takovou hračku, se kterou by se dítě dlouhodobě zabavilo ještě nikdo nevynalezl :-D Naše Klárinka když si sní budu hrát, tak se krásně zabaví, ale samotnou jí to baví chvilku. Nejvíc jí baví, když jí zapojím do vaření nebo jiných domácích prací( má svoje dětské žehlicí prkno a žehličku) :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
25.1.11 22:01

tak u nás dlouho vedla ta modelína a plastovej nožík kterým ji krájel, mě jen zaúkoluje abych vymodelovala hovínka :oops: a pak krájí
a já bohužel odkládám k pohádkám :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocour.azrael
13.3.11 15:31

omalovánky

zkuste třeba online omalovánky :) http://omalovanky.info/

tak mě napadá, které pohádkové postavičky jsou u Vašich dětí momentálně nejvíc v kurzu? :dance:

• Citovat
  • Upravit
7323
26.8.18 20:17

Už se zase blíží zima a já už začínám mít obavy, jak budeme trávit dny :? Holky, co děláte se svýma dětma v zimě, kdy už ve 16 je tma? Mám skoro 4 letou a já prostě nevím, co s ní dělat. Sama si moc nehraje a mě to vyčerpává. Jako ne že nikdy, ale většinou chce, abych si hrála s ní. Co vymyslet za program? Ty večery jsou strašně dlouhý :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
26.8.18 20:34

mam ctyrletaka a dvouletaka. u nas na cas, ktery nejde stravit venku funguje modelina, strihani, lepeni, omalovanky, jednoduche hry jako dobble, padajici opicky a pak lego, kulickodraha, puzzle, knizky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
26.8.18 20:36
@Pomka píše:
Už se zase blíží zima a já už začínám mít obavy, jak budeme trávit dny :? Holky, co děláte se svýma dětma v zimě, kdy už ve 16 je tma? Mám skoro 4 letou a já prostě nevím, co s ní dělat. Sama si moc nehraje a mě to vyčerpává. Jako ne že nikdy, ale většinou chce, abych si hrála s ní. Co vymyslet za program? Ty večery jsou strašně dlouhý :roll:

Ted jsem na jedné výstavě byla překvapená, jak dlouho se naše 4leta vyblbla s krabicemi. Jestli máš místo, můžeš začít shromazdovat papírové krabice různých velikosti, k tomu par ruliček od toaletaku a kuchynskych uterek, časopisy a je to. Z toho se saji sestavovat domečky, slepovat to k sobe, polepovat obrázky z casáků…Bude potřebovat trochu pomoct, ale naše většinu věci zvládla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
26.8.18 20:38

My s čtyřletým synem hodně tvoříme, z papíru, z plasteliny, prohlizime knížky, baví ho skládát puzzle, lego Duplo. Pak třeba spolu cvičíme podle youtubu např cvičení s Míšou, s Dadou Patrasovou. A baví ho pomahat mi s vařením,pečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1265
26.8.18 20:43
@Pomka píše:
Už se zase blíží zima a já už začínám mít obavy, jak budeme trávit dny :? Holky, co děláte se svýma dětma v zimě, kdy už ve 16 je tma? Mám skoro 4 letou a já prostě nevím, co s ní dělat. Sama si moc nehraje a mě to vyčerpává. Jako ne že nikdy, ale většinou chce, abych si hrála s ní. Co vymyslet za program? Ty večery jsou strašně dlouhý :roll:

Jj taky se netěším… letos jsem se nemohla dočkat jara… mám dva kluky, 3 a 1,5… Ale pozitivní je že do prosince ještě čas ne.. nejvíc kritický je pro mě leden únor…já se utěšuji že se už zabaví spolu a nebudou se tolik mlátit :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
496
26.8.18 21:28
@Fonty píše:
Jj taky se netěším… letos jsem se nemohla dočkat jara… mám dva kluky, 3 a 1,5… Ale pozitivní je že do prosince ještě čas ne.. nejvíc kritický je pro mě leden únor…já se utěšuji že se už zabaví spolu a nebudou se tolik mlátit :mrgreen:

budou se mlátit :mrgreen: mám dceru a syna 2roky a pět let a to je neskutečná řežba. Nelze s nima dělat nic, kde by nebyly naprosto stejné propriety pro oba.
Jsou schopný se porvat i o Duplo, kterého máme kvanta…už jsem z nich na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
26.8.18 21:33

Zkusila bych zařadit hry, které baví i mne, případně zkusila přijít na to, co dceru zabaví samotnou na delší dobu. U nás boduje:

• Duplo (stavíme domečky, nemocnici, obchod, hrad, zoo apod., dcera si pak sama hraje)
  • Playmobil (teď v létě se panáčci koupou v misce jako v bazénu, jindy bruslí na ledu ve formě na pečení)
  • společné zpívání a hraní na hudební nástroje
  • malování temperami (zkoušíme různé kombinace barev, míchání různých odstínů, malujeme oblíbené postavy z knížek…)
  • knížky (největší zábava na zimní večery, čteme encyklopedie, básničky, příběhy, pohádky…)
  • pokusy z běžných věcí, které máme doma (míchání vody, jaru a barvy, reakce sody s octem, rozpouštění ledu horkou vodou nebo solí…na internetu je spousta zajímavých tipů)
  • namluvené knížky, písničky na youtube
  • blbnutí s nafukovacím míčem

Fajn jsou i různé hry jako Loto, Brainbox, dětský Dobble, Grabolo, Cink, pexeso, kvarteto…, společné pečení nebo vaření taky dost zabaví, když se k tomu přičte i následný úklid :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1805
26.8.18 21:55
@Pomka píše:

Se čtyřletou už se dá dělat něco užitečnýho, třeba vařit, péct… zabaví se a ty budeš mít navařeno a volno druhý den před obědem. Taky můžete jít do bazénu nebo herny, tam se svítí dýl :mrgreen: Ale doma prostě společně vařit, prát, uklízet.. udělat se to musí stejně.

Já budu mít spíš letos problém s klukama co jim bude v zimě půl roku a staršímu dva a půl. Po obědě spí zhruba do 3 a než půjdeme ven bude tma :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.8.18 22:10

Zapojit do domácích prací. Spoustu věcí zvládne. Klidně za to případně může dostávat nějaké odměny, pokud během celého týdne zvládne plnit domluvenné povinnosti - chce to k tomu nějakou tabulku, kam bude sbírat obrázky, či hvězdičky za splněný úkol.

Plus dost pomůže zavést spaní nejpozději po večerníčku. Tobě vznikne volný večer a jí bude adekvátně dozrávat mozek. V dlouhých večerech mají děti spát. Ne se nechat bavit od rodičů.

Pokud si to neumíš představit, tak třeba tady http://www.cpress.cz/…-dobre-spat/

A především vydržet a nechat ji chvíli se nudit, včetně toho kraválu, co bude dělat, protože je zvyklá na to, že jí rodiče vytváří zábavu. A pokud přijde s tím, že jí máš tvořit program - zaměstnej ji. Velmi rychle pochopí, že si sama může vymyslet něco co ji bude připadat zábavnější.

Nejsi klaun, jsi matka. A 4 letá už není mimino či batole, které to nepochopí.

Nudit se a naučit se sama zabavit je nesmírně důležité pro její vlastní vývoj tvořivosti a fantazie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.8.18 22:16

Respektive pokud nechceš být vyloženě striktní matka, tak se s koncem prázdniny a návratem do školky domluvte na nějakém režimu, který bude zahrnovat čas, kdy se bude pracovat a až bude hotovo a ještě nebude třeba vařit večeři, tak tam bude třeba 30 minut hraní - ideálně aby ona vymýšlela co se bude dělat, ne aby na tobě byla zodpovědnost, že vymyslíš nějakou bombu a dcera pak zhodnotí, jestli jí to teda jako baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
27.8.18 09:37
@sladke-mameni píše:
Se čtyřletou už se dá dělat něco užitečnýho, třeba vařit, péct… zabaví se a ty budeš mít navařeno a volno druhý den před obědem. Taky můžete jít do bazénu nebo herny, tam se svítí dýl :mrgreen: Ale doma prostě společně vařit, prát, uklízet.. udělat se to musí stejně.Já budu mít spíš letos problém s klukama co jim bude v zimě půl roku a staršímu dva a půl. Po obědě spí zhruba do 3 a než půjdeme ven bude tma :think:

Dceři je dva a půl teď a běžně se mnou vaří a peče. Ráda všechno míchá, loupe vejce, přendává suroviny, krájí zeleninu nebo ovoce. Pereme společně prádlo, uklízí svoje do šuplíku apod. Když nechce, hraje si sama. Funguje to suprově ;) Synovi je 9 měsíců a chvilku neposedí, buď asistuje nebo se taky zabaví sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí