Jak zabavit miminko

534
24.9.04 22:18

Jak zabavit miminko

Ahoj maminky, potřebuji poradit. Mám osmitýdenní holčičku. Je moc skvělá a hodná. Často ale přes den málo spí (v noci pak díky Bohu dobře) a já nevím, jak ji zabavit. Navíc je to doma stále jako po výbuchu a já to nezvládám uklidit. Koupili jsme hrazdičku na hraní, ale to nejde celý den. Nechci být krkavčí máma a tak ji různě nosím, hladím atp. Poraďte, co s tím. Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
202
25.9.04 09:29

Ahoj Karolíno,

můj syn spal málo přes den asi už od 5 týdnů. Taky jsem si říkala, jestli pro něj nedělám málo, jestli mu nemám vymýšlet nějakou zábavu, ale takhle malý děti ještě nepotřebují zabavit na celou dobu, co jsou vzhůru. Dělala jsem to tak, že jsem ho položila do postýlky, a když byl hodný a neplakal, šla jsem uklízet nebo vařit. Měl nad postýlkou zavěšený kolotoč a pár různých hraček, na které mohl koukat, pustila jsem mu ukolébavku, a on většinou za chvíli usnul.
Neboj, nebudeš krkavčí máma, když mimčo necháš na chvíli samotné třeba v postýlce a uděláš si, co potřebuješ.

Měj se.
Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radina
25.9.04 15:27

Ahoj Karolíno.
Já mám 9 týdenní holčičku. Přes den spí čím dál tím míň. Vím, že miminka toho opravdu pro zabavení moc nepotřebují (mám 5 letého syna), ale maličkou nenechávám ležet jenom v postýlce. Někdy leží v obýváku na gauči, někdy na dece na zemi, brávám si ji do kuchyně k umývání nádobí - leží v autosedačce, když naložím pračku, ráda poslouchá jak se prádlo převaluje, občas okupuje bráchův pokojíček. Miminku stačí změnit místo pobytu nebo vyměnit hračky nad postýlkou a brouček má o zábavu postaráno. Samozřejmě že jsou dny kdy pláče a chce se nosit, ale těch je zaplaťpánbůh poskrovnu.
Nestresuj se, v každém bytě s miminkem to vypadá jak po výbuchu. U nás taky :roll:

• Citovat
  • Upravit
24
25.9.04 22:26

Ahoj Karolínko,

já mám 15 týd. holčičku ..... je to takové naše zlatíčko :D … ale taky kolikrát nevím jak jí zabalit ....... když bylo teplo, tak jsme vyrazily na výletek, nebo byly jen na zahradě, ale nyní už začíná to ošklivé podzimní/zimní počasí, tak trávíme čím dál tím víc ze dna doma a musíme vymyslet jak se zabavit ........ mimo jiné já taky nepatřím mezi maminky, které nechávají mimča brečet a radši odložím práci a věnuju se miminku … nic přece není tak důležité jako ona .. to je moje zá:,–(a
(já vím jsou taky situace, kdy se prostě něco MUSÍ udělat, nebo dodělat a tak ta chviličku breku nevadí :wink:

........ takže .....u nás doma to vypadá taky jak po výbuchu (ale musím se pochválit, jednou za čas se mi podaří uklidit a vypadá to tu jak u lidí … NA CHVILKU :lol: :lol: ..... radši totiž nabírám síly, abych se pak mohla v klidu věnovat a hrát si s naším zlatíčkem

Dneska sme koupili hrazdičku a malé se to moc líbí … na dvojté dece je taková ta rychlozavinovačka (moc sme zavinovačky nepoužívali :)
a na ní je ta hrazdička ........ je to super hračka pro děti !!!

A pak mám ještě jeden tip na super, opravdu SUPER KNÍŽKU !!!!
KOJENEC - BYSTRÉ DÍTĚ
 http://www.knihy.cz/…4312830.html?…

docela dlouho jsem hledala podobnou knížku ........ najdou se v ní opravdu zajímavé kapitolky a tipy právě jak si hrát s dítětem , jak podporovat ve správném vývoji … sice dělám reklamu, ale snad to nevadí :o

a jestli se chceš ještě na něco zeptat, klidně se ozvi, bude-li to v mých silách, ráda pomůžu

Měj se moc hezky Zuzka*Natálka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.9.04 18:22

Ahojte,

mam tip na super knizku na hry a rikadla - naucili jsme se jich par (klasicke i nove) a jsou moc fajn. Je tam i polopaticky napsano, co ma hra rozvijet, vek miminka i narocnost pripravy.

Jana Hanspachova: HRY pro maminky s detmi - nakladatelstvi Portal.

Je k dostani.

Prijemny den, Jana a Kubik (6m)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Leny25
27.11.12 14:18

Ahoj :)

Mám pětitýdenního chlapečka a nejvíc ho baví, když mu pouštím písničky z pohádek, zpívám a tančím s ním po pokoji :) Někdy u toho i usne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure