Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Můžete mi, prosím, napsat vaše zkušenosti, jak jste zabezpečili doma lékárničku? Koupili jste nějakou zamykací truhlu? My ji máme v obýváku ve skříňce, syn se však naučil i tuto skříňku otvírat. Možností, kam léky přemístit moc není, ve spíži ani v kuchyni lékárničku opravdu nechci. Tak by mě zajímalo, jak jste to vyřešili vy. Díky!!
Ahoj, mám v komoře zamykací skříňku. Dolní foch čistící a uklízecí prostředky všeho druhu, prostřední takové ty věci jako ředidlo, olej na kolo, nějké ty natírací věci atd. a nahoře pěkně po ruce lékárničku (dřevěná krabice, která se dá i sama o sobě zavřít na takovou klapku). Skříňka je zamčená a klíček je pověšený na zdi nad ní cca 1,8m nad zemí. Sama jsem jako dítě vypila jar, takže na tohle dávám pozor. Ještě dnes si to pamatuju ![]()
Léky, které aktuálně neužíváme máme zavřené v „lékarničce“ - starém kufru s klasickými zacvakavácími zámky (a zámkem, který nevyužíváme), nyní užívaná léčiva jsou v kuchzni „nahoře“ na policích (včetně mé antikoncepce, sirupu na kašel a vitamínů), chemikálie (razantnější čistidla a čisté látky využitelné v domácnosti) v plastovém boxu s mechanickým zámkem dle normy pro „dětské pojistky“, vše uskaldněno na místě se ztíženým přístupem pro děti (vysoko). Považuji za nutné a dostačující. Barvy, rozpouštědla, paliva a další látky skladujeme mimo domácnost.
lekarnicku mame v obyvacke v skrini uplne na hornej policke..
a nemate nejaky kumbalok..ze dat ju uplne hore a zamknut..lebo decka ked chcu dociahnu vsade..alebo do satnikovej skrine..
Murka aj ja som vypila jar
![]()
Ahoj, mame v komore zamykaci skrinku - z Ikei tusim -uplne tradicni bilou s cervenym krizem
Zatim je v ni klic, protoze je vysoko, ale samozrejme se da vytahnout ![]()
Pokud by nebyla komora, asi bych ji dala do koupelny, nekam za roh..
ZelvaVeruna píše:
Ahoj, mame v komore zamykaci skrinku - z Ikei tusim -uplne tradicni bilou s cervenym krizemZatim je v ni klic, protoze je vysoko, ale samozrejme se da vytahnout
Pokud by nebyla komora, asi bych ji dala do koupelny, nekam za roh..
Jojo, tu máme taky. Máme ji v šatně. Zatím je klíček v zámku, ale kdyby bylo jednou potřeba, schová se. Na chemikálie udělal manžel velkou polici, která je dost vysoko (2,1 m). Tam děti taky dlouho nedostanou
![]()
Jojo, lékárničku nejlíp někam vysoko. Tak metr třicet až metr padesát.
Díky za rady, v Ikea jsem našla jednu moc hezkou, ale pro mě teda docela luxus, sice by se hodila do obýváku, ale ten kříž… http://www.ikea.com/…cts/00104007 zamykací kufr nemáme, komora je už teď přecpaná. Bydlíme v 2+1 a skříně s oblečením apod zůstanou v dětském..takže mi prostě nezbude, než asi koupit nějaký uzamykatelný box do té naší skříňky v obýváku.
Alenko, ta je pekna, ale fakt docela draha
ale zase jestli mate maly byt, tak je docela dekorativni, kdyby musela byt videt ![]()
Alenka píše:
Díky za rady, v Ikea jsem našla jednu moc hezkou, ale pro mě teda docela luxus, sice by se hodila do obýváku, ale ten kříž… http://www.ikea.com/…cts/00104007
Pokud je ten kříž jediné, co ti vadí, tak kousek samolepící tapety by tvůj problém mohl vyřešit ![]()
My máme taky málo místa, takže na záchodě jsme kousek pod stropem udělali kolem dokola místnosti obyčejné police a tam máme všechny takovéhle věci - prášky na praní, čistidla, lékárničku ve zvláštní krabičce… Já tam dosáhnu tak tak, takže Ondry se opravdu neobávám
. Načatý prášek na praní a aviváž mám zavřené normálně v bubnu pračky s dětskou pojistkou, během praní straší na lince.
Katko-m ZÁCHOD, to je napad!!!! To teda popremyslim, tam by se neco snad veslo.. ![]()
Skříňka na WC nad geberitem (hluboká jen 14 cm), je vysoko, vejdou se tam aktuální čistící prostředky a léky. Ty agresívnější čistící prostředky a málo používané léky mám v uzamknuté skříni na chodbě bytového domu - dole ve skříni máme sezonní boty, nahoře tyhle „chemie“.
Holky, vy mě s tou chemií děsíte. Já mám všechny přípravky normálně v koupelně a možná naivně spoléhám na inteligenci.. Jako malá si pamatuju, že je mamina měla taky běžně v prádelně a žádná nehoda z nás tří dětí nebyla. Tak raděj ty opravdu agresívní dám někam mimo, většina těch přípravků má pojistná víčka.
Je fakt, že já se jako dítě taky pamatuju, že všechno bylo poměrně dostupné v koupelně a nic se nám nikomu nestalo. Ale náhoda je blbec, když se tomu dá jen trošičku zamezit, udělám pro to všechno než si pak něco vyčítat.
A na ten záchod se nám toho vešlo fakt hodně, nikomu to nepřekáží, skoro to není vidět, prostě ideální řešení
.