Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak jsem si projížděl diskusi „Hodinový manžel“ a narazil jsem tam na - vcelku rozumný - názor, že není potřeba, aby matka rodu dělala v domácnosti úplně všechny práce. Takže se ptám - které domácí práce rády přenecháte chlapům? Pod pojmem „chlapi“ není potřeba si zákonitě představit manžela… třeba taky syna, že ano… ![]()
Které ráda přenechám nebo které můj muž dělá?
Napíšu co nedělám - klasika viz hodinový manžel, nevrtám, nešroubuju (leda nábytek z IKEA
), neomítám, vyrábí poličky a pak je montuje apod. věci.
Z domácích prací doma dělá: v podstatě vše
, kromě žehlení, i když i plíny žehlil (v šestinedělí).
Tak to jsem na tom koukám docela dobře. Jo a stará se o auto.
synům teda zatím nic, ale manželovi ráda přenechám odhazování sněhu a čerpání a čištění domácí čističky odpadních vod
Jo a taky sice asi divný, ale třídění a rozsazování miniaturních přísad(rajčata, papriky, muškáty…)
No klidně bych mu přenechala ledacos,ale nechce se nechat ![]()
Mytí nádobí a vaření. Syna nemám, ale manžel vaří výborně a nádobí zmákne levou zadní. Jinak i vypere, vyžehlí nebo poskládá, uklidí ![]()
He, další dobrá diskuze…
.
Jelikož mi na baráku (nedostavěném) nezbývá, než dělat skoro všechno co můj chlap, moc toho na něj nezbývá. Ale jedna věc by se našla - odhrňování sněhu traktorem nebo honem. To řídit neumím, takže nedělám. Jinak (bohužel) umím skoro vše.
Jóó, neumím ještě nahazovat maltu a dělat omítky…
.
Tak to já manželovi můžu přenechat i toho syna
Zvládne se postarat o všechno výměnou za mytí WC - to prostě nikdy neudělá ![]()
No vlastně, on neřídí, takže ještě mu nepřenechávám auto. JInak je moc amoc šikovný a neštítí se ani vytírání a mytí nádobí ![]()
Rizeni auta (prozatim), vrtani do zdi a vareni. Ovsem jen to vareni dela bez reci, ridi, protoze ja ne a on je jinak linej…a do vrtani ho musim dohnat s klackem v ruce…
U nás je to hodně na střídačku, třeba vaření i praní zvládáme oba, vrtat díry do zdi, smontovat nábytek nebo vymalovat, to taky. Takže spíš tak podle dohody a kdo má čas a zájem.
Přenechávám čištění odpadů, žump, ucpaných WC a vyplňování daňového přiznání, přestože bych obojí zvládla i sama ![]()
Dále řezání čehokoli zejména cirkulí, motorvou pilou nebo „šukačkou“ mám z těchto nástrojů hrůzu.
Dále technický dozor nad stavbou, to bych sama nezvládla.
Copak Juro, chtěl by ses živit jako hodinový manžel?
![]()
Hodinový manžel by u nás asi chcíp hlady. Manžel je taky děsně šikovnej. Ale má tu smůlu, že já se vždycky nadchnu např. pro natírání oken, začnu to šmrdlat a on to pak musí dodělávat. Mě to prostě za chvíli přestane bavit a když to není rozvrtaný, tak jeho taky nic nedonutí začít ![]()
Jinak my jsme spolu i štukovali, pokládali dlaždice, umyje nádobí, o dítě se taky postará, akorát moc neumí vařit (leda těstoviny s kečupem).
Já bych mu toho klidně přenechala víc. Jediný, co já teda moc nedělám, je vynášení smetí. Ale zas když mu to nepřipravím ke dveřím, tak místo koše může být hromada hnoje a jeho to netrkne…
Takže my se prostě vzájemně doplňujeme ![]()
Gino, živit přímo ne, tím bych možná tak na tu slanou vodu vydělal, ale… jde spíš o aplikaci hesla „musíme si pomáhat“. Takže jen atk sonduju v čem asi…
U nás děláme také oba vše, jen se vyhýbám tahání těžkých věcí. Ráda bych mu předala úplně mytí podlah a nádobí, ale na furt to nechce vzít.