Co rády přenecháte chlapům?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16694
26.1.10 20:59

Neřídím, takže to, vrtání do zdí, většinou vynáší smetí. Ostatní zvládáme oba. Ba bych řekla, že toho doma dělám víc, ale je to mojí šílenou povahou než tím, že by se nesnažil. Většinou odjede do práce a když se vrátí, tak je přestěhováno, položená dlažba v kuchyni (druhý den v předsíni, třetí den v koupelně :lol: ), když odjel na víkend k rodičům, tak jsem vymalovala obývák apod. Ale už si zvykl :mrgreen: Jinak všechny budovací práce (když stavěl kuchyň tak jsem mu absolutně nepomohla ani s návrhem, protože nemám žádnou představivost)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20376
26.1.10 21:00

no tak já manželovi ráda nechávám odmrazování mrazáku, řízení auta a taky drhne koupelnu..
jo a žehlí si košile.. to já nedělám. nebaví mě to..ale on zase nikdy nešáhne na nádobí.. teda jako drobnosti jo, ale třeba po větším vaření neumejvá..
jo a taky u nás doma rejžu vaří jen manžel. já tu obyč nepytlíkovou vždycky nějak zdrbu..
a i několik určitých jídel dělá jen on..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
26.1.10 21:04

U nas manza zvlada delat vse, krome kojeni a i to by rad delal, kdyby to slo :mrgreen: Samo, ze se v ruznych pracech stridame, neco dela vic on, neco ja, proste se tak doplnujem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5255
26.1.10 21:10

Tak u nás manžel drhne vanu,prý neumím tak pořádně zatlačit :mrgreen: pak vysává a o víkendu vaří,jo v myje okna,já 2 pokoje,on 2 pokoje,prostě dělba práce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
26.1.10 21:13

Hm, ja nahazovala i tu omitku… Ale nic mu nebylo dobre :nevim: (Doma nehnul prstem, malou nikdy neprebalil, neokoupal ani k ni jedinkrat nevstal…)
A jeste chtel, abych zacala na rodicaku krome starosti o dum, zahradu a dite, nosit domu penize… Kdyz prisel s tim, ze se chce rozvest, vycetl mi, ze jsme pro nej jen prizivnici… Ja vim, divne asociace :oops: Ale to bude tim, ze mate vsechny doma takove ochotne chlapy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
26.1.10 21:17

Nesekám trávu, nevrtám velkou vrtačkou (ne, že bych to nezvládla…), nemyji podlahy (to teda výjimečně ano). Když je chlop doma, nekoupu. Oba zdíme, spárujeme, já maluju, muž uklízí po malování (jeho nebaví ani jedno, mně jen to druhé)…

Ale můj muž není žádné jelito, je to chytrý, rozumný a veskrze normální chlap, se kterým není problém se domluvit na čemkoli - a oba máme podobné nectnosti, které si vzájemně tolerujeme :)

A ani jeden bysme nevydýchali jednání s tím druhým jako s méněcenným druhem…

L.

PS: Otázka synů je u nás lehce bezpředmětná… Ale pochybuji, že bysme měli oba rozdílný přístup od holek. Myslím, že kluci mají stejné schopnosti a není třeba jim nějak odlečovat.

PPS: Moje tchýně je fajn ženská a má tři príma kluky - přála bych stejnou i mým holkám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11042
26.1.10 21:26

Tak u nás kromě praní a žehlení a vaření dělá manžel všechno. Dobře mi ho tchýně vychovala, jen co je pravda :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
26.1.10 21:43

no tak přemýšlím, jestli se zapojit nebo ne :think:
u běžných prací jako úklid kuchyně, vysávání, vytírání, mytí WC a koupelny, vaření, vynášení koše, dělá manža asi tak skoro nic. No ne, vynese koši, ale vyndam ho já a připravím většinou, občas vysaje, to spíš ted když jsem těhu, jinak já, vytírám jen já, wc a koupelnu uklízím jen já, peru a věším prádlo já, košile si teda žehlí sám, vařim já, manža to neumí a nebaví ho to, prac utírám já, když jsme malovali, tak jsem malovala já, manža se pak přidal, ale ve skrze taky já, protože manža pracuje a já už ne.o zvířata se starám já. No a vrtá manža když je něco třeba, jinak nábytek montujeme oba dva. Ale manža má ke všemu připomínky, všechno dělá nejlíp a neberte mě ted moc vážně, bo jsme se právě chytli :lol: bo dělá všechno nejlíp.vrrrrrrr

• Citovat
  • Upravit
2724
26.1.10 21:50

U nás jsou „mužské funkce“ tyto (muž je jen manžel, děti jsou dcery příliš mrňavé na soustavné povinnosti):

• hlavní energetik - obsluhje kotel na biomasu a systém teplých podlah, je odpovědný za vytápění
  • agronom domácnosti - zajišťuje optimální kondici domácí flory (pokojové i venkovní rostliny) a udržuje přilehlé pozemky (vnitřní pěstírna a dvorek včetně záhonů)
  • zootechnik domácnosti - kompletní odpovědnost za stav akvária
  • vedoucí údržby domu (vlastnoručně nebo poptáváním externistů)
  • vedoucí úseku dopravy - v této chvíli hlavně zodpovědný za startování všech tří rodinných vozů
  • zásobovač lokálními produkty - zajišťuje pravidelný nákup mléka z místní farmy, vyhledává chovatele „domácí“ drůbeže a masa…

a spousta participačně-alternativních dovedností. Činnosti, které ani jeden neděláme rádi (pravidelný úklid, žehlení atd.) jsme outsourceovali, doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
26.1.10 21:59

Chlapa už nemám, protože nedělal nic a takového tu fakt nepotřebuju :cert: 8-) .
Mám 2 syny, starší je dost manuálně zručný, takže zvládá všechno, rád vaří a peče (i kynuté, na rozdíl ode mě), mladší je NECHTĚJ OBECNÝ, ale zapojuji ho dost, i přes jeho značný odpor :mrgreen:

Práce mi nevadí žádná, jen netahám skříně a těžké nákupy. Košile si syn žehlí sám :wink: Poslední malování bytu jsem zvládla s mamkou :wink:

A nerada řídím, ale zatím nemáme auto, takže to je bezpředmětné…a taky elektrika není moje hobby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
26.1.10 22:05

Jo a abych nezapomněla, momentálně nechávám na chlapovi VYDĚLÁVÁNÍ PENĚZ :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
26.1.10 22:16

Tak můj chlap umývá nádobí a já jen v případě nejvyšší nouze :oops: Ale jemu to nevadí a mě to tak příšerně neba, že je to tak u nás prostě v pořádku :mrgreen: Jinak by zvládl vše krom praní a žehlení, i když pračku spolu s mým navigováním po telefonu taky zvládl zapnout :lol: Mám štěstí, že se to u nás nedělí na mužský a ženský práce a je ochotnej pomáhat :potlesk:
Jo a o řízení auta se spíš hádáme, bo mě to taky děsně baví, takže před odjezdem někam pryč následuje debata, kdo bude za volantem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
26.1.10 22:16

Tak ráda přenechám naprosto cokoli. Praxe je ovšem poněkud jiná…

Můj muž by vám řekl, že jeho povinností je vynášení koše, vysávání, mytí nádobí (kromě sporáku) a lovení hmyzu :lol:

Já bych dodala, že tyhle věci dělá, až když hoří (=koš přetéká, nádobí zavalí kuchyňskou linku a přes chuchvalce prachu není kam plivnout :lol:) - takže ho v tom doplňuju a hodně tyhle věci dělám taky. I když většinový podíl mívá on (vlastně kromě vysávání, musím si na něho došlápnout :lol: ).

Dále pečuje o auto a andulku, připevňuje police (což umím taky, ale často neprojevuju). Malířské a natěračské práce provádíme svorně a nerozdílně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.1.10 22:27

Tak já mám doma případ skvělého partnera s kterým si rozumím, bohužel vykazuje známky syndromu - Velký blondýn s červenou botou aneb jak na to s roztržitým profesorem..
Moc veskrze chlapských prací neumí - ale já mu to nevyčítám - není vyučený elektrikář, zedník, instalatér, truhlář ani nic podobného, tak proč se tomu divit.. Také neumím péct, šít, vyšívat, štrikovat, paličkovat, nezavařuji atd..
Takže se šroubovákem doma běhám já, dokážu vymalovat, protáhnout odpady, natřít futra i nalakovat nábytek, vyměnit žárovky + normální úklid domácnosti..
přítel má oficiálně na starosti zalévání kytek ( takže pravidelně chcípají) a vynesení koše ( když mu ten 120 l tunovej igelit zbalím a milostivě donesu za dveře)..
Takže když to shrnu - ráda mu přenechám financování této rodiny ( nájem + vše ostatní :mrgreen: :mrgreen: )
Ps . jinak je geniální a mám ho ráda ( jen kdyby udržel informaci déle než z předsíně do obýváku :cert: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
26.1.10 22:55

Tak v první řadě taky nechávám na manžovi financování rodiny (i když někdy mu musím pomáhat :-). Pak když se stanoví „uklízecí den“, bere si za své vytírání, vysávání, umývání koupelny včetně záchodu, někdy i okna umeje. Ale to se musíme domluvit. V podstatě tak přemýšlím -je ochotný udělat vše, co mu řeknu :-)) Ale samotného ho napadne pramálo věcí, ale to už bych asi chtěla moc…jinak opravy v domě nechávám na něm, to umí a i ho to baví. A o děti se taky stará - skoro vždy koupe, když je doma, uspává taky. Jo a vozí dcerku do školky - to mi hrozně ulehčuje, protože můžu být s mimčem doma a nemusím se nikam štramákovat…takže tak. Jsem spokojená. Ale mohl by mi někdy udělat radost tím, že by něco udělal jen tak, bez mého upozornění…Ale jinak ho musím pochválit :potlesk: za ochotu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný