Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rafaela píše:
Hodinový manžel by u nás asi chcíp hlady.
![]()
U nas presne naopak, rada bych prenechala treba stukovani a opravy malby a tak, ale jaksi neni komu, pac by asi vypadalo stejne jak ode me ![]()
Jinak nesmirne rada prenechavam uklizeni pavouku, svinek-autobusu a jine haveti, pac je nesnasim ![]()
I kdyz si myslim, ze ridime uplne stejne dobre, tak vse kolem auta dela on, nerada menim olej, vodu a tankuju, netusim proc ![]()
A stejne jako u Lesinu, kdyz je doma, tak nekoupu, to je jeho vecerni ritual s malym ![]()
A jinak se o vsechny prace delime rovnym dilem, jak se komu chce a ma naladu, coz ocenuju!!! ![]()
Ahoj
U nás se dělíme o vše.Teda skoro.A jsou dny,kdy bych mu klidně přenechala všechno. ![]()
Manžel nikdy nežehlí,nežehlil a žehlit nebude.Já to taky nemusím,ale aspoň jednou za čas to někdo udělat musí.
Nestříhá dětem vlasy. Nechystá oblečení do školy a školky.Nečeše holce vlasy. Nemaluje,protože to neumí (tak aspoň po mě vytře a uklidí
).Netapetuje. A asi jen jednou mu vykynul chleba.Ani jeden nevíme čím to je.
A nikdy ho nenechám rozhodnout,kam který nábytek umístíme.Jsem to párkrát zkusila a výsledek se mi nelíbil.
Nestará se o finance (vydělává,ale já vyřizuju a starám se o zaplacení apod.)
Já bych klidně mohla bydlet sama,protože téměř všechno zvládnu udělat.Ale nedělám.A navíc by se mi nelíbilo být sama.
Přenechala jsem manželovi umývání nádobí (do myčky naloží,ten kdo má čas),umývání záchodu,vynášení odpadků,vyklízení steliva kočce,koupání dětí a čtení pohádky (když je doma),vytírání a vysávání (to je asi 1:4),vrtání a menší opravy (kapající kohoutek,prasklá žárovka…) umím,ale přenechávám.Opravuje auto a stará se o řešení problémů s domácí elektronikou (počítač,lednice,tiskárna…).
Ale zvládne a umí toho udělat mnohem víc.Vlastně skoro vše.A tak to je na dohodě a na tom,kdo je zrovna doma.
Jsem ráda,že ho mám.
Ale pššt,aby nezpychl. ![]()
To je dobrá diskuze ![]()
Tak my tak nějak děláme oba téměř všechno a manžel navíc to, co já bych nezvládla. To jsou veškeré opravy všeho, já tak zvládnu něco odšroubovat a nebo podat správný nástroj
. On hlavně zvládá takové ty jemné „hodinářské práce“ jako jsou opravy mobilů a další eletroniky - tomu za jedno nerozumím a za druhé se mi klepou ruce jak starýmu dědkovi, takže bych to prostě nezvládla. No pak vekšeré opravy auta - díky za weby jako skodahome a dieselpower - ušetřilo nám to desetitisíce za opravy ![]()
No a jak psala tuším Gina, ráda přenechám řezání na cirkuli a motorovkou, protože se těchto hlučných potvor bojím. A taky se moc nehrnu do kácení a stahování stromů v lese - na to jsou chlapi celkem dobří ![]()
U nás se o práci většinou dělíme.. přítel je výborný kuchař a tam mu ráda přenechávám vaření.I můj tatínek báječně vařil, když byla maminka v práci a on nás (3 děti) měl na starosti..dodnes nezapomenu na neuvěřitelně pálivou polívku, kterou navařil a každý den se jmenovala jinak třeba labutí, vlčí a medvědí:-). Nicméně jsem byla od mala zvyklá na to že si všichni pomáhaji se vším a tak se to snažím doma dodržovat i já.