Jak začít s podnikáním???
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak začít s podnikáním???
Ahoj,
ráda bych si otevřela secondhand a tak jsem začla shromažďovat informace o tom, co všechno musím zařídit a vyřídit, ale začínám v tom mít docela guláš. Mohl by mi někdo poradit, jak je to s placením zdravotního a sociálního pojištění (jsem na rodičovské dovolené), s ostatními daněmi - co budu všechno muset platit, jestli si musím vykazovat nějakou minimální mzdu, jak je to teď s účetnictvím, když musí být podvojné (je možné zvládnout jeho vedení sám nebo rozhodně platit účetní?), jestli musím dopředu platit nějaké zálohy apod.? Měla bych to jako vedlejší činnost. Existují nějaké stránky na netu, kde je všechno detailně a hlavně srozumitelně popsané - pár stránek jsem našla, ale jelikož se v tom moc neorientuji, nějak jsem nepochopila… A ještě mě zajímá, jestli být plátcem DPH nebo nebýt, jaké to má výhody a jaké nevýhody?
Prosííím, poraďte
![]()
Předem všem moooc moooc děkuji za odpovědi Katka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já mám krátce živnosťák, mám fotoateliér. Jsem na mateřské a bylo mi řečeno, že dva roky neplatím zdravotní a soc. Pokud nejsi účetní, radši bych si účetní platila. Jinak žádné pořádné stránky jsem taky nenašla, ptala jsem se na ŽÚ a tak mě poslali na finančák. Na finančáku mě docela nepříjemně opět odkázali ŽÚ, že oni mi žádné info nepodají. Nakonec jsem se něco málo dozvěděla na socce, ale taky byli neochotní mi cokoliv říct. No, neni to lehký ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, podívej se na můj příspěvek o několik diskusí níž - „jak spočítat daň a pojištění OSVČ“ , dala jsem si s ním docela práci. Jestli to umí někdo zkopírovat, ať to šoupne sem. Pozor - přinejmenším zdravotní se platí přinejmenším od 2. roku, pokud jsi v plusu, mateřská nemateřská.
Eva
- načítám...
- Citovat
- Zmínit