"Pravidla" paragrafu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
66
22.5.08 06:46

Paragraf

Ahoh holky, po 3 letech jsem nastoupila do zaměstnání a tak jsem se chtěla zeptat na „pravidla“ paragrafu. Můžu si ho vzít, i když půjdu s malým jen na prohlídku nebo k zubaři (třeba na 2 hoďky), nebo mi náleží jen na ošetřování pokud by byl nemocný? A maximální délka je 9 dní?
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
614
22.5.08 07:16

Ahoj, myslím, že když se jedná jen o prohlídku, tak by ti u Dr. měli vystavit potvrzení pro zaměstnavatele, žes tam byla.
A délka „paragrafu“ je snad neomezená, jen těch 9 dní je placeno, pak už ne…
Držím palce, abys to moc nepotřebovala :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
22.5.08 10:57

Paragraf se bere vetsinou na osetrovani clena rodiny a je placeny 9 dni. Na navstevu lekare mas narok ze zakoniku prace jako doprovod clena rodina a je to normalne omluvene. Maximalne bych si popripade nechala vystavit potvrzeni, ze jsem u doktora byla.

• Citovat
  • Upravit
66
22.5.08 16:37

Holky, díky, budu to potřebovat hlavně od září, až malý začne chodit do školky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
30.9.14 16:21

Ahojte chci se zeptat jestli můžu jít na paragraf když mi rodičák skončil 28.9 a chodím na brigádu od 15.9 kde mám normální pracovní smlouvu? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
30.9.14 17:40

@Miska219 Pokud tam máš normální pracovní poměr, tak ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.3.15 22:29

Ahoj potrebuji radu ohledne paragrafu ja jsem na rodicovske a tenhle tyden jsem byla nemocna strevni chřipka a do toho jeste syn mel anginu takze jsem s malim k doktorce nemohla bylo mi zle 3dny tak si vzal pritel paragraf byl doma ctvrtek patek a dr mu to ukoncila na nedeli dnes. Jdeme mi o to jestli vubec na to ma narok aby mu soc. neco vyplatila kdyz se mam starat o dite ja ale to fakt bohuzel neslo ale u lekare jsem nebyla takze nemam potvrzeni kdyby ho nekdo vyzadoval. Nemuze z toho mit I pritel v praci problem? A jeste dotaz oba papiry se posilaji zamestnavateli nebo jeden na ossz? Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
8.3.15 22:37

@Markyi jestli paragraf byl na dítě, na které ty pobíráš rodičovský příspěvek, tak nárok na proplacení tvůj přítel nemá, i když tedy by ta doba měla v zaměstnání sloužit jako doba omluvená (byť neplacená). pokud by byl na to, že TY jsi nemocná a potřebuješ ošetřování, nebo že TY jsi nemocná a nemůžeš se proto starat o vaše dítě (na které pobíráš rodičák), tak by nárok na proplacení měl.

jinak ošetřovačku jsem už hodně neměla v ruce, přepodkládám, že jeden díl je začátek potřeby ošetřování a druhý díl je ukončení - oba se odevzdají v zaměstnání, na OSSZ je odešle zaměstnavatel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
8.3.15 22:41

Aha je mi to jasny. Tak doufam ze aspon nebude mit v praci pruser. Diky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
8.3.15 22:48

Já se teda divím, že mu to doktorka vůbec dala na to dítě, když ty jsi na RD. Moje tvrdila, že to nejde, že pokud jsem doma, tak si musí vzít ošetřovačku na mě. Tudíž já musím k doktorce, že jsem nemocná a že to doma s malým nedávám. Ona vystaví papír, kde je přímo zaškrnuto, že jsem nemocná já a že nejsem schopná péče o malé dítko, on to pak odevzdává v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.3.15 10:02

Hojky holky
možu se zeptat? Jsem na hlídačence s dětmi a zajímalo by mě jestlis nimi mužu na chvíly ven nebo je to brané jako nemocenská že se musí být doma. máme ji psanpu od pediatra. děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
10.3.15 10:22

Já si myslím, že můžeš normálně ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101439
10.3.15 10:37

@dvera Pokud doktorka dovolila jít dětem ven, tak můžete, pokud ne, tak oni mají být doma a ty můžeš jít ven až přijde třeba partner nebo babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
18.5.15 22:11

Ahoj,
Ráda bych se zeptala. Příští měsíc mám termín porodu. Mám již doma jedno dítko a chlapa, který pracuje.Bude urcite potřebovat paragraf.
Když začnu eventuelne rodit např. v pondělí, tak už od pondělí si muže vzít paragraf? Pokud chápu dobře.9 dni na paragrafu je placenych a dal už ne.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
18.5.15 22:24
@Jannys píše:
Ahoj,
Ráda bych se zeptala. Příští měsíc mám termín porodu. Mám již doma jedno dítko a chlapa, který pracuje.Bude urcite potřebovat paragraf.
Když začnu eventuelne rodit např. v pondělí, tak už od pondělí si muže vzít paragraf? Pokud chápu dobře.9 dni na paragrafu je placenych a dal už ne.?

Paragraf ti napíšou v porodnici, stačí jim říct. A dají ti ho ode dne porodu. Jak budeš odcházet, tak ti dají papír o ukončení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat