Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, zkus začít pomalu, vyhlidni si jednu osobu, která ti je sympatická a snaž se navázat kontakt. Anebo mě napadá, zkus třeba někoho kdo sedí vedle tebe, za tebou nebo přes uličku.
Já jsem taky introvert a doteď se nerada seznamují a mám s tím problém a to mi je 29.
Měla jsem to podobné, taky jsem introvert. Na střední jsem nejela na adaptační kurz a bylo vymalováno. Měli jsme zaplacenou dovolenou v zahraničí, dost dopředu a adaptační kurz byl v půlce srpna.
Našla jsem si nakonec okruh spíš „známých“. S jednou holkou jsem seděla celých 6 let, dá se říct, že ze střední mám dvě možná kamarádky. Popřejeme si přes Messenger pěkné Vánoce a šťastný nový rok. Pak jsem šla na výšku, od tam mám jednu kamarádku, se kterou si občas píšu a vidíme se jednou za rok.
A i přes to, že jsem byla vždy introvert, do kolektivu jsem pořádně nezapadla, tak mám vás 26 letech manžela, dvě extrovertní děti a několik kamarádek v místě, kam jsem se přestěhovala.
Takže za mě to není o tom najít si přátele nuceně mezi úzkým okruhem lidí, ale narazit na takové lidi, kteří budou opravdu tví přátelé.
Pokud chceš zahájit konverzaci na škole, tak požádej někoho, kdo je ti sympatický o pomoc nebo nějaké hplve pochval oblečení, vlasy, atd… To fungovalo u mě, abych se s lidmi začala aspoň trošku bavit, ale stejně jsem byla vždycky tak trošku mimo ![]()
@Kateřina19955 píše: Více
Zkoušela jsem se bavit se spolužačkou co sedí vedle mě, ale má ještě dvě další kamarádky a připadá mi že mezi ně moc nezapadám. Možná se to časem zlepší, ale asi zkusím třeba někoho jiného děkuju za radu.
@Elea9 píše: Více
Děkuju za radu, s pár lidmi jsem se zkoušela bavit, ale jak jste psala že jste byla tak trošku mimo tak si tak taky připadám. Ráda bych se s nimi bavila, ale když něco řeknu tak si připadám že je to co řeknu trapný
Příspěvek upraven 20.10.24 v 21:18
@Anonymní píše: Více
Jako určitě to není lehký, přece jenom introvert, nová škola, neznámí lidé, ale já to zvládla, další taky, tak to zvládneš i ty. Zkus opravdu někoho a nebo se mrkni, jestli tam někdo nevycniva jako ty a mela by jsi k sobě někoho podobného s chováním
@Anonymní píše: Více
Cítila jsem se stejně, klidně napiš i sz, když budeš chtít. Já jsme se snažila šest dlouhých let a na konec by to asi dopadlo stejně, kdybych se nesnažila. Tím chci jen říct, že i když to tak úplně nevyjde, tak to není konec světa. Najdeš si lidi, mezi které zapadneš. Pokud se s tebou nebudou chtít bavit, tak je to jejich prohra, ne tvá. ![]()
@Elea9 píše: Více
Děkuju jste moc hodná, zkusila jsem napsat jedné holce se kterou se taky nikdo nebavil a vypadá to že bysme si mohly rozumět tak snad to bude dobrý ![]()
Hele, to je naprosto normální, chápu, že to je nepříjemný. Třeba začni s nějakou jednoduchou otázkou, cejtíš, že se bavíš o něčem normálním a uvolní atmosféru
pen_hands:.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Zdravím, mám takový problém. Přišla jsem na střední, je to nový kolektiv a pořád jsem moc nezapadla. Jsem introvert a moc si nevěřím, tak se bojím začít konverzaci. Ráda bych se toho zbavila a s ostatními se ráda bavila, ale nevím jak na to. Spolužáci jsou v pohodě, ale bojím se je oslovit, udělat ten první krok. Abych trochu nastínila situaci je nás ve třídě jen 15 tak si říkám že je škoda se s ostatními nebavit, když je nás málo, ale mám opravdu strach za někým zajít nevíte jak se přes to dostat?
Omlouvám se za anonymitu, ale celkem se za ten problém stydím a je to pro mě celkem osobní.