Jak zefektivnit přívydělek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2225
22.11.13 06:40

Jak zefektivnit přívydělek

Ahoj maminky,
jak už napovídá název tématu, ráda bych se zeptala na rady, nápady, vlastní zkušenosti, jak to prostě „rozjet“ s přivýdělkem. Jsem mamina na RD a hlídání pro děti nemám. Tak jsem hledala co by se dalo dělat, abych si polepšila alespoň o nějakou tu kačku a zároveň neprodělala. Je spousta podvodníků, kteří jen čekají na příležitost. Začala jsem s kosmetikou a přibrala jsem si k tomu i parfémy, ale co teď? Jak efektivně oslovit zákazníky? Udělala jsem si letáčky a roznesla je, jenže tady jsou spíše starší lidé, kteří nemají internet. Bydlím ve vesnici. Zabalit to nechci určitě. Na FB mám skupinku, jenže né každý zase má FB. Aukro vylučuji jelikož bych se nedoplatila :roll: Děkuji za Vaše názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13119
22.11.13 07:39

Myslíš, že ti někdo poradí, jak dobře podnikat? Pochybuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
22.11.13 07:41

:mrgreen: na to jsou konzultace v oblasti marketingu. Slyšela jsem, že se za to bere 1 000,– za hodinu konzultace. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.11.13 07:46

Určitě si nechci zakládat ŽL. A konzultovat vážně nemám čas :D

Příspěvek upraven 22.11.13 v 08:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
22.11.13 07:58
@Ejmule píše:
Určitě si nechci zakládat ŽL. A konzultovat vážně nemám čas :D

aha, takže píšeš, že si chceš vydělat nějakou kačku k RD, prodáváš/chceš prodávat kosmetiku a parfémy a řešíš, jak efektivně oslovit zákazníky, zakládat si ŽL nechceš, na konzultaci jít nechceš a chceš aby ti tu někdo řekl, co a jak - spadla jsem na hlavu já, nebo ty? Milá Ejmule - opakovaný prodej je podnikání, na podnikání MUSÍŠ mít ŽL a řádně odvádět všechny platby. Jsi na RD, což ale neznamená, že můžeš prodávat na černo. Až tě někdo z milých sousedů udá a finančák si na tebe došlápne, protočí se ti panenky z výše pokuty, kterou ti vyměří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
22.11.13 08:01

@Ejmule - Proč nechceš ŽL? Právě to, že jsi na RD je velká výhoda na začátku podnikání. Víc toho už moc neuděláš. Z domu maximálně ještě internetový obchod, ale to chce investovat do domény a fakt se o to starat a na černo bych to neriskovala. Ono už samotný fakt, že máš obchod na FB je dost risk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
22.11.13 08:03
@ynax píše:
aha, takže píšeš, že si chceš vydělat nějakou kačku k RD, prodáváš/chceš prodávat kosmetiku a parfémy a řešíš, jak efektivně oslovit zákazníky, zakládat si ŽL nechceš, na konzultaci jít nechceš a chceš aby ti tu někdo řekl, co a jak - spadla jsem na hlavu já, nebo ty? Milá Ejmule - opakovaný prodej je podnikání, na podnikání MUSÍŠ mít ŽL a řádně odvádět všechny platby. Jsi na RD, což ale neznamená, že můžeš prodávat na černo. Až tě někdo z milých sousedů udá a finančák si na tebe došlápne, protočí se ti panenky z výše pokuty, kterou ti vyměří!
:pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.11.13 08:06

@ynax Proč jsem někoho takového jako jsi ty čekala. Pokud vím ŽL musíš mít, od určitého výdělku. Dvě děti s sebou někde na konzultaci tahat určitě nebudu, kdyby bylo hlídání, tak se neptám tady. Zajímalo mne zda je možné vůbec ještě prorazit v tak přeplněném trhu všeho možného. Zda to také někdo zvládá s dětma, domácností bez hlídání. Nechtěla jsem ani nečekám, že by mi někdo napsal udělej to a to. Nejsem pitomá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.11.13 08:10

@Oter nevím jak to je s ŽL, co vše se u toho platí, potřebuje. Jaké to má výhody a nevýhody. Navíc jedna věc je mít něco vytaveno, druhá věc je mít prodáno :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
22.11.13 08:11

@Ejmule - tak samozřejmě, že se dá prorazit, ale na takovémto trhu musíš najít své místo (zaměřit se na určitý produkt nebo skupinu atd., určitě ne se věnovat celému trhu) a věnovat peníze do provozu a v začátku hlavně do propagace. Takže letáčky jsou dobré, ale musím mít nějakou úroveň. Internetová reklama se dá řešit taky z domu, dobré jsou různé články a reklamy v místním tisku… Ale jak říkám, pokud to máš jen pro pár korun pro známé, zapomeň na to. Pokud bys chtěla větší výdělky, musíš jít do ŽL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
NavstevniceOpet
22.11.13 08:13

http://www.esfcr.cz/…am-jak-na-to

Existuje spousta grantů ESF, tak pohledej, určitě v místě můžeš projít „kurzem“, jak začít, jak si vybrat atd. - díky ESF je to zdarma.

Ono vymyslet dobrý a životaschopný podnikatelský záměr není žádná sranda. Ani kdyby ti tu všichni napsali rady, k ničemu ti to nepomůže.

A připojuju se k názoru, že práce načerno je o hubu.

• Citovat
  • Upravit
21848
22.11.13 08:16
@Ejmule píše:
@ynax Proč jsem někoho takového jako jsi ty čekala. Pokud vím ŽL musíš mít, od určitého výdělku. Dvě děti s sebou někde na konzultaci tahat určitě nebudu, kdyby bylo hlídání, tak se neptám tady. Zajímalo mne zda je možné vůbec ještě prorazit v tak přeplněném trhu všeho možného. Zda to také někdo zvládá s dětma, domácností bez hlídání. Nechtěla jsem ani nečekám, že by mi někdo napsal udělej to a to. Nejsem pitomá.

Zivnost potrebujes KDYKOLI, kdy se vydelek OPAKUJE. Pletes si to s odvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
22.11.13 08:19

@Ejmule - Vystavit a prodat je jiná věc, to máš pravdu, ale už je to opakovaný prodej. Finančák nebude přeci zjišťovat, kolik jsi toho prodala (nehledě na to, že nemá jak, pokud nevedeš alespoň daňovou evidenci, takže udělí pokutu paušálně). Když jsi na rodičovské, je podnikání bráno jako vedlejší činnost, takže zdravotní ani sociální neplatíš a ani zálohu na daň. Za zdaňovací období podáváš daňové přiznání a v případě, že překročíš určitý limit, doplácíš daň a případně sociální. Je to rozhodně lepší, než mimo RD, protože pak musíš vše platit zálohově od prvního měsíce podnikání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.11.13 08:26

@Oter Díky za radu. Můžu mít ještě pár otázek? Napsala bych SZ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
22.11.13 08:30

@Ejmule - tak napiš. ;)