Čerpání dovolené před mateřskou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.11.13 11:27

Čerpání dovolené před Mateřeskou

Je možné čerpat v lednu řádnou dovolenou (20 dnů) za rok 2014, když mám termín porodu už 8.4.2014? Že bych místo nemocenské byla před mateřskou na dovolené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101534
20.11.13 11:31

@plackova.evelina Pokud s tím bude souhlasit zaměstnavatel, tak ano, ale je otázka, zda je to pro tebe finančně výhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
20.11.13 11:38

Já jsem v obou těhotenstvích čerpala dovolenou až po mateřské. Takže jsem brala rodičák a k tomu mi 2× zaměstnavatel poslal peníze (máme celkem 25 dnů). Myslím, že takto to budeš mít výhodnější, protože budeš mít navíc tu nemocenskou. Ale zase ohledně vycházek a tak by to možná bylo lepší vybrat předem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
20.11.13 11:50

@AliTad Zas na druhou stranu v lednu či únoru v nějakém 30tt mi nepřijdou vycházky až zas tak omezující 8) jako v létě je to něco jiného, ale na lyže stejně člověk asi nepojede a courat někdě v zimě a hnusu, brrrr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 18:47

Ahojky, chtěla bych se zeptat někoho, kdo tomu, narozdíl ode mě, rozumí :-) Pátrám na netu, ale nacházím rozdílné informace. Od 17.3.14 jsem na PN a 26.5. bych měla nastoupit na MD. Jeden dotaz je, zda mám nárok na čerpání celé řádné dovolené za rok 2014. A druhý dotaz je, zda tu dovolenou musím vyčerpat před nástupem na mateřskou a o to dřív ukončit neschopenku nebo zda je možné být na neschopence až do mateřské a dovolenou čerpat až po skončení MD.

• Citovat
  • Upravit
66800
15.4.14 18:51

Máte nárok na řádnou dovolenou (zkrácenou), čerpat ji můžete po MD. Zároveň můžete čerpat rodičovský příspěvek, nebo si posunout jeho čerpání po ŘD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
15.4.14 19:00

Pokud jsi pracovala před PN, budeš mít nárok na celou dovolenou za 2014, čerpat ji můžeš ihned po konci mateřské dovolené. Oznam to pak do práce písemně současně s žádostí o rodičovskou dovolenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 19:10

Děkuji za odpověď. Zaměstnavatel mi tvrdí, že si musím vyčerpat dovolenou před nástupem na MD, ale já bych radši byla na neschopence až do MD a dovolenou čerpala až po skončení MD. Finančně to vyjde lépe.

• Citovat
  • Upravit
256
15.4.14 19:33

Jj, mela jsem to stejne, v polovine listopadu 2013 jsem z neschopenky nastupovala na materskou a narok mam na celou dovolenou za rok 2014 a jelikoz jsem si kvuli rizikovemu nevybrala celou lonskou, tak mi ted budou vyplacet pri nastupu na rodicak 45 dnu :potlesk: Chtela jsem to udelat take, ze pred nastupem na MD vyberu dovcu, ale ucetni mi rikala at se na to vykaslu, ze by mi skocil dolu prumer a mela o to mensi materskou, coz je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
15.4.14 19:44
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď. Zaměstnavatel mi tvrdí, že si musím vyčerpat dovolenou před nástupem na MD, ale já bych radši byla na neschopence až do MD a dovolenou čerpala až po skončení MD. Finančně to vyjde lépe.

Nevěř mu, hádej se!!! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101534
15.4.14 20:21
@Katyty píše:
Nevěř mu, hádej se!!! ;)

Není třeba se hádat, tím, že bude až do MD na neschopence, tak prostě zaměstnavatel nemá šanci ji ten výběr nařídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.14 20:38

Děkuji za odpovědi :-) A ještě… Mateřská mi bude končit asi 15.12.2014 a nestihnu celou dovolenou vyčerpat do konce roku. Nikdy jsme neměli možnost si dovolenou převézt do dalšího roku (státní podnik - obří továrna na lidi a žádná práva :mrgreen: ), v tomto případě mi teda ten zbytek dovolené musí převézt do dalšího roku a proplatit? Nerada bych přišla i o jediný den :-D

• Citovat
  • Upravit
101534
15.4.14 20:50

Ano, musí ti tu dovolenou převést a budeš ji čerpat i v lednu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat