Čerpání dovolené před mateřskou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Čerpání dovolené před Mateřeskou
Je možné čerpat v lednu řádnou dovolenou (20 dnů) za rok 2014, když mám termín porodu už 8.4.2014? Že bych místo nemocenské byla před mateřskou na dovolené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@plackova.evelina Pokud s tím bude souhlasit zaměstnavatel, tak ano, ale je otázka, zda je to pro tebe finančně výhodné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem v obou těhotenstvích čerpala dovolenou až po mateřské. Takže jsem brala rodičák a k tomu mi 2× zaměstnavatel poslal peníze (máme celkem 25 dnů). Myslím, že takto to budeš mít výhodnější, protože budeš mít navíc tu nemocenskou. Ale zase ohledně vycházek a tak by to možná bylo lepší vybrat předem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad Zas na druhou stranu v lednu či únoru v nějakém 30tt mi nepřijdou vycházky až zas tak omezující
jako v létě je to něco jiného, ale na lyže stejně člověk asi nepojede a courat někdě v zimě a hnusu, brrrr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, chtěla bych se zeptat někoho, kdo tomu, narozdíl ode mě, rozumí
Pátrám na netu, ale nacházím rozdílné informace. Od 17.3.14 jsem na PN a 26.5. bych měla nastoupit na MD. Jeden dotaz je, zda mám nárok na čerpání celé řádné dovolené za rok 2014. A druhý dotaz je, zda tu dovolenou musím vyčerpat před nástupem na mateřskou a o to dřív ukončit neschopenku nebo zda je možné být na neschopence až do mateřské a dovolenou čerpat až po skončení MD.
- Citovat
- Upravit
Máte nárok na řádnou dovolenou (zkrácenou), čerpat ji můžete po MD. Zároveň můžete čerpat rodičovský příspěvek, nebo si posunout jeho čerpání po ŘD.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi pracovala před PN, budeš mít nárok na celou dovolenou za 2014, čerpat ji můžeš ihned po konci mateřské dovolené. Oznam to pak do práce písemně současně s žádostí o rodičovskou dovolenou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpověď. Zaměstnavatel mi tvrdí, že si musím vyčerpat dovolenou před nástupem na MD, ale já bych radši byla na neschopence až do MD a dovolenou čerpala až po skončení MD. Finančně to vyjde lépe.
- Citovat
- Upravit
Jj, mela jsem to stejne, v polovine listopadu 2013 jsem z neschopenky nastupovala na materskou a narok mam na celou dovolenou za rok 2014 a jelikoz jsem si kvuli rizikovemu nevybrala celou lonskou, tak mi ted budou vyplacet pri nastupu na rodicak 45 dnu
Chtela jsem to udelat take, ze pred nastupem na MD vyberu dovcu, ale ucetni mi rikala at se na to vykaslu, ze by mi skocil dolu prumer a mela o to mensi materskou, coz je fakt.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děkuji za odpověď. Zaměstnavatel mi tvrdí, že si musím vyčerpat dovolenou před nástupem na MD, ale já bych radši byla na neschopence až do MD a dovolenou čerpala až po skončení MD. Finančně to vyjde lépe.
Nevěř mu, hádej se!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katyty píše:
Nevěř mu, hádej se!!!
Není třeba se hádat, tím, že bude až do MD na neschopence, tak prostě zaměstnavatel nemá šanci ji ten výběr nařídit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za odpovědi
A ještě… Mateřská mi bude končit asi 15.12.2014 a nestihnu celou dovolenou vyčerpat do konce roku. Nikdy jsme neměli možnost si dovolenou převézt do dalšího roku (státní podnik - obří továrna na lidi a žádná práva
), v tomto případě mi teda ten zbytek dovolené musí převézt do dalšího roku a proplatit? Nerada bych přišla i o jediný den ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano, musí ti tu dovolenou převést a budeš ji čerpat i v lednu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit