Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu, co je vše potřeba ke změně trvalého bydliště, a kde se to vyřizuje? děkuji
@esmeralda44 na úřadu - městský či co tam máte. Potřebuješ buď vlastnický list k nemovitosti nebo platnou nájemní smlouvu a tuším 50 kč poplatek (tim si už nejsem jistá), měnila jsem minulý rok..
@esmeralda44 Městský úřad, odd. evidence obyvatel. Potřebuješ buď doklad o vlastnictví nemovitosti nebo nájemní smlouvu.
@martina.se píše:…přidám se k dotazu, s dovolením (bez dovolení - pardon
@esmeralda44 na úřadu - městský či co tam máte. Potřebuješ buď vlastnický list k nemovitosti nebo platnou nájemní smlouvu a tuším 50 kč poplatek (tim si už nejsem jistá), měnila jsem minulý rok..
@Petrušačka píše: …přidám se k dotazu, s dovolením (bez dovolení - pardon). A když se budu chtít ´přihlásit do bytu, který není můj (ale partnerovo a nejsme sezdaní)? Nevíš jak v tomto případě - co k tomu potřebuju…?
on je majitel? pak Ti on dá souhlas - buď tam s TEbou dojde, nebo čestné prohlášení - je třeba se poptat na úřadu, co k tomu chtějí. u nás stačilo, že se mnou šel chlap - on je majitel nemovitosti. Potřeboval sebou list vlastnictví a hotovo.
@martina.se píše:
on je majitel? pak Ti on dá souhlas - buď tam s TEbou dojde, nebo čestné prohlášení - je třeba se poptat na úřadu, co k tomu chtějí. u nás stačilo, že se mnou šel chlap - on je majitel nemovitosti. Potřeboval sebou list vlastnictví a hotovo.
my teď zrovna budeme s přítelem řešit to samé, akorát byt je můj a já ho k sobě budu přihlašovat. list vlastnictví.. tím myslíš kupní smlouvu na byt? nebo si nechat udělat výpis z katastru nemovitostí? dík ![]()
@allluck píše:
my teď zrovna budeme s přítelem řešit to samé, akorát byt je můj a já ho k sobě budu přihlašovat. list vlastnictví.. tím myslíš kupní smlouvu na byt? nebo si nechat udělat výpis z katastru nemovitostí? dík
LV z katastráku - my ho máme, potřebovali jsme aji na další věci. Zkus tam zavolat, zda stačí kupní smlouva, to fakt netuším.
@martina.se píše:
LV z katastráku - my ho máme, potřebovali jsme aji na další věci. Zkus tam zavolat, zda stačí kupní smlouva, to fakt netuším.
oka, na katastr zrovna teď i musím. no zavolám tam a uvidím, co mi řeknou, ať tam pak nečumíme, jak jelita, když už se tam vydáme
![]()
Dost často má ouřad pod sebou i Czech point (kdyby neměl, stačí zajít na poštu), kde ty potřebné věci (LV) jenom za poplatek vyjedou. Já přehlašovala dceru a chtěli kupní smlouvu a LV.
@allluck píše:
oka, na katastr zrovna teď i musím. no zavolám tam a uvidím, co mi řeknou, ať tam pak nečumíme, jak jelita, když už se tam vydáme![]()
![]()
@esmeralda44 nezapomeň na občanský průkaz a na základě změny OP také změnu nahlásit u smluv, které máš. ( pojistná smlouva, banka…)
Nejdřív na Czechpoint nebo poštu ověřený list vlastnictví z katastru a buď s tebou může jít přítel a podepsat papír, že souhlasí, že tam můžeš mít trvalé bydliště a nebo sebou čestné prohlášení. My to tak měli s manželem musela jsem mít ověřený výpis z katastru plus jsem podepisovala papír, že s tím souhlasím, aby byl v bytě trvale hlášen
Já bych si taky dovolila poprosit o radu ohledně pobytu.Jak odhlásit člověka z bytu, který tam nebydlí a nemá zájem to nijak řešit?
@anezd píše:
Já bych si taky dovolila poprosit o radu ohledně pobytu.Jak odhlásit člověka z bytu, který tam nebydlí a nemá zájem to nijak řešit?
Záleží, kdo je majitel bytu, vlastnictví, družstvo…
dle toho řešit.
Málokdo si uvědomuje, že poplatky za služby se platí dle počtu osob v bytě, proto je nutné řešit urychleně. Někde třeba, jako u nás, stačí e-mail.
Taky se vetřu s dotazem - za jak dlouho po změně trvalého bydliště musím jít vyřídit novou občanku?