Jak změnit trvalé bydliště

611
26.1.16 14:52

jak změnit trvalé bydliště

Ahoj, prosím o radu, co je vše potřeba ke změně trvalého bydliště, a kde se to vyřizuje? děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
26.1.16 14:57

@esmeralda44 na úřadu - městský či co tam máte. Potřebuješ buď vlastnický list k nemovitosti nebo platnou nájemní smlouvu a tuším 50 kč poplatek (tim si už nejsem jistá), měnila jsem minulý rok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
26.1.16 14:59

@esmeralda44 Městský úřad, odd. evidence obyvatel. Potřebuješ buď doklad o vlastnictví nemovitosti nebo nájemní smlouvu.

• Citovat
  • Upravit
1335
26.1.16 15:07
@martina.se píše:
@esmeralda44 na úřadu - městský či co tam máte. Potřebuješ buď vlastnický list k nemovitosti nebo platnou nájemní smlouvu a tuším 50 kč poplatek (tim si už nejsem jistá), měnila jsem minulý rok..
…přidám se k dotazu, s dovolením (bez dovolení - pardon :mavam: ). A když se budu chtít ´přihlásit do bytu, který není můj (ale partnerovo a nejsme sezdaní)? Nevíš jak v tomto případě - co k tomu potřebuju…? :think:
Edit - a nájemní smlouvu, samozřejmě nemám…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.16 15:08
@Petrušačka píše: …přidám se k dotazu, s dovolením (bez dovolení - pardon :mavam: ). A když se budu chtít ´přihlásit do bytu, který není můj (ale partnerovo a nejsme sezdaní)? Nevíš jak v tomto případě - co k tomu potřebuju…? :think:

on je majitel? pak Ti on dá souhlas - buď tam s TEbou dojde, nebo čestné prohlášení - je třeba se poptat na úřadu, co k tomu chtějí. u nás stačilo, že se mnou šel chlap - on je majitel nemovitosti. Potřeboval sebou list vlastnictví a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
26.1.16 15:16
@martina.se píše:
on je majitel? pak Ti on dá souhlas - buď tam s TEbou dojde, nebo čestné prohlášení - je třeba se poptat na úřadu, co k tomu chtějí. u nás stačilo, že se mnou šel chlap - on je majitel nemovitosti. Potřeboval sebou list vlastnictví a hotovo.

my teď zrovna budeme s přítelem řešit to samé, akorát byt je můj a já ho k sobě budu přihlašovat. list vlastnictví.. tím myslíš kupní smlouvu na byt? nebo si nechat udělat výpis z katastru nemovitostí? dík :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.16 15:20
@allluck píše:
my teď zrovna budeme s přítelem řešit to samé, akorát byt je můj a já ho k sobě budu přihlašovat. list vlastnictví.. tím myslíš kupní smlouvu na byt? nebo si nechat udělat výpis z katastru nemovitostí? dík :kytka:

LV z katastráku - my ho máme, potřebovali jsme aji na další věci. Zkus tam zavolat, zda stačí kupní smlouva, to fakt netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1912
26.1.16 15:28
@martina.se píše:
LV z katastráku - my ho máme, potřebovali jsme aji na další věci. Zkus tam zavolat, zda stačí kupní smlouva, to fakt netuším.

oka, na katastr zrovna teď i musím. no zavolám tam a uvidím, co mi řeknou, ať tam pak nečumíme, jak jelita, když už se tam vydáme :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68934
26.1.16 15:30

Dost často má ouřad pod sebou i Czech point (kdyby neměl, stačí zajít na poštu), kde ty potřebné věci (LV) jenom za poplatek vyjedou. Já přehlašovala dceru a chtěli kupní smlouvu a LV.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.1.16 15:32
@allluck píše:
oka, na katastr zrovna teď i musím. no zavolám tam a uvidím, co mi řeknou, ať tam pak nečumíme, jak jelita, když už se tam vydáme :jazyk: :mrgreen: :mrgreen:
:mrgreen: ono je to lepší, než tam letět několikrát ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
26.1.16 15:45

@esmeralda44 nezapomeň na občanský průkaz a na základě změny OP také změnu nahlásit u smluv, které máš. ( pojistná smlouva, banka…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
26.1.16 15:54

Nejdřív na Czechpoint nebo poštu ověřený list vlastnictví z katastru a buď s tebou může jít přítel a podepsat papír, že souhlasí, že tam můžeš mít trvalé bydliště a nebo sebou čestné prohlášení. My to tak měli s manželem musela jsem mít ověřený výpis z katastru plus jsem podepisovala papír, že s tím souhlasím, aby byl v bytě trvale hlášen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
26.1.16 16:35

Já bych si taky dovolila poprosit o radu ohledně pobytu.Jak odhlásit člověka z bytu, který tam nebydlí a nemá zájem to nijak řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4992
26.1.16 16:53
@anezd píše:
Já bych si taky dovolila poprosit o radu ohledně pobytu.Jak odhlásit člověka z bytu, který tam nebydlí a nemá zájem to nijak řešit?

Záleží, kdo je majitel bytu, vlastnictví, družstvo… :nevim: dle toho řešit.

Málokdo si uvědomuje, že poplatky za služby se platí dle počtu osob v bytě, proto je nutné řešit urychleně. Někde třeba, jako u nás, stačí e-mail.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4346
26.1.16 17:08

Taky se vetřu s dotazem - za jak dlouho po změně trvalého bydliště musím jít vyřídit novou občanku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová