Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@ka2ka píše: Více
Na ředění krve asi ne. Popis z lékárny: Přípravek Ascorutin se používá k léčbě zvýšené lomivosti a propustnosti krevních vlásečnic při nedostatku vitaminu C. Užívat by ho tedy měli například lidé, kteří mají často modřiny nebo trpí na krvácení z nosu. Slyšeli jste o spojení Ascorutin a menstruace? Při zvýšeném menstruačním krvácení lze tento lék rovněž užívat.
Takže proto dávám, ale nepomáhá
@Anonymní píše: Více
ascorutin se právě prodává na zmírnění krvácení. I třeba když často krvácíš z nosu. I dceři to gynekolog doporučoval.
@vokishka a pomáhá to, kolik denně bere tablet při menstruaci? Četla jsem, že se má začít brát ještě před menstruací, aby to mělo efekt, ale to moc nejde, dcera to nemá ještě pravidelně
14 let, ale to krvácení není tak hrozné, že by to bylo akutně na doktora, má to tak vždycky, jen je to pro ni prostě nepříjemný, tak hledám způsob jak to zmírnit
možná trošku, dcera je už dávno dospělá. Zlepšilo se to při braní antikoncepce. Mně ovšem nepomohlo ani to, dva dny jsem hodně krvácela. Pak mi odstranili myom, navíc jsem už 50+, tak už mám naštěstí klid. Máme to v rodině, bohužel.
takový způsob neexistuje, Ascorutin je placebo - nepomůže, neuškodí, pomůže až hormonální antikoncepce, ale to asi do 14leté cpát nechceš
Já ho brala celý cyklus a docela zabíral. Ale fakt nestačí třeba týden před MS nebo při MS. Už nevím, kolik tablet denně. Snad jednu nebo dvě ![]()
A nepomohly by ms kalhotky nebo latkove vlozky? Ty jsou tmave a ta krev neni az tak videt jako na bile vlozce, pokud jde o toto. Jasne ze krev uvidi na papire atd ale prece jen mene.
Mně pomohl vitamín E a cvičení na podbříšek. V té době to byly jen sklapovečky, dneska bych dceru nadměrovala na hormonální jógu nebo mojžíšovou.
Můžete zkusit čaj, vše stejným dílem, pít dvakrát denně. Kontryhel, měsíček, řebříček, heřmánek. Sníchat a jedna polévková lžíce na šálek, 10 minut luhovat.
Zdravím, co zabírá na zmírnění krvácení při menstruaci u dospívajících? Dcera má docela silnou a z pohledu na krev se jí dělá špatně, vždy je to pro ni utrpení. Bolesti ani nemá, jen ji vadí ta krev když je jí hodně. Dává si Ascorutin, ale nepomáhá to. Díky za rady