Jak zrušit kontokorent u ČS

1421
29.6.14 13:23

jak zrusit kontokorent u Čs

Dobry den, jako mlada a hloupa sem si pres bankomat zridila kontokorent… ted bych se toho chtela zbavit, ale bohuzel nevim jak :-( jde to nejak zastavit a splacet to? Samozrejme nemám 10tisic abych jim to dala u zrusila. Nuluje se mi to kazdy mesic, chodi mi tam samozrejme peníze. Ale chci se toho zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
29.6.14 13:25

@Ivet23 musí být doplacený, aby šel zrušit. Řešila jsem to loni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
29.6.14 13:27

Takze jedina sance nastradat 10 tisic a pak jit zrusit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
29.6.14 13:28

Postupně ho umoř - každý měsíc třeba tak, aby se ti na konci zúčtvacího období snížil dluh o tisícovku a třeba za rok až budeš trvale v plusu, ho můžeš zrušit. Rušit ho, když tam máš dluh, je hloupost, akorát by ti to převedli na jiný dluh a ten by měl mnohem vyšší úroky..
Pokud chceš od banky odejít a jít k nějaké nízkopoplatkové, tak se zkus zeptat u nové banky, jak by se to dalo řešit, oni ti třeba něco navrhnou, pokud chceš ale u ČS zůstat, tak nemá smysl to řešit takhle, pokud to nemůžeš jednorázově splatit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
29.6.14 13:33

U některých bank jde kontokorent převést na úvěr, ale myslím, že až od 30 000,–, takže budeš muset šetřit, jak říká Svandu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
29.6.14 13:35

Teď jsme to rušili, chtěli jsme taky postupně ale minimum je 6tis, buď to budeš chodit osobně snižovat do 6tis, pak už musíš najednou. Jestli na to nemáš tak si tak musíš každý měsíc nějakou částku nechat dokud to nebudeš moct zrušit najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
31.3.15 15:24
@kristyn.g píše:
Teď jsme to rušili, chtěli jsme taky postupně ale minimum je 6tis, buď to budeš chodit osobně snižovat do 6tis, pak už musíš najednou. Jestli na to nemáš tak si tak musíš každý měsíc nějakou částku nechat dokud to nebudeš moct zrušit najednou.

budu to ted taky resit, mohla bych jeste jednou poprosit o ujasneni? ja mam dokonce 20 tis. neco jsem nasetrila a chci ten kontokorent ponizit…jde to? jde mi o to, ze se znam a na penize bych zase sahla, jak to tedy probiha? klidne i ostatni piste zkusenosti…moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
389
31.3.15 15:33
@MonikaN.89 píše:
budu to ted taky resit, mohla bych jeste jednou poprosit o ujasneni? ja mam dokonce 20 tis. neco jsem nasetrila a chci ten kontokorent ponizit…jde to? jde mi o to, ze se znam a na penize bych zase sahla, jak to tedy probiha? klidne i ostatni piste zkusenosti…moc dekuji

Máš dvě možnosti: buďto si našetřit vedle 20 tis. pak je vložit na účet a okamžitě zrušit celý kontokorent. Pokud by jsi na účet dala jen část, kontokorent se sice částečně splatí, ale máš ho pořád k dispozici, to znamená, že ho můžeš kdykoliv zase vyčerpat. A to nechceš :lol:
Nebo potom druhá varianta, ale to si ověř, zda to u ČS jde: vložit část na účet a podat žádost o ponížení kontokorentu. Měli by to dělat a znamená to, že si stáhnou část o kterou chceš ktk ponížit a budeš mít k dispozici třeba 15 tis., nebo podle toho kolik sis ušetřila. Pak už budeš na konci měsíce platit úroky z nižší částky, pokud ho čerpáš pořád dokola.
Snad jsem to napsala srozumitelně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
31.3.15 15:38

@RRenca
ano, uplne to chapu, musim tedy zjistit, jak to sporitelna ma…chci to prave postupne splatit a ucet zrusit, ted uz neco mam, tak snad to pujde ponizit…dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4443
31.3.15 20:57

@MonikaN.89 no našetříš nějakou částku, přijdeš tam a řekneš že ho chceš snížit třeba na patnáct, za měsíc nebo dva zase můžeš snížit… tak nějak jsme to dělali, měli jsme kontokorent 15 teď už nemáme žádný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
15.2.18 21:07

Ahoj všem taky sem udělal chybu že sem si ho tenkrát u čs založil. ted sem se odholalal přejít k iné bance a nevím jak to řešit..prosím o radu mám 5000kč kontokorent a mám čerpáno 2800

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
16.2.18 16:12

@smrcik32 Na tom snad není nic složitého. Jestli ti chodí mzda už na jiný účet, musíš poslat dejme tomu 3.500 (splacení kontokorentu, úroky, poplatky). Následně dáš výpověď a uvedeš číslo účtu na který ti mají poslat zbylé peníze. V podmínkách máš uvedeno, jaká ta výpovědní lhůta je. Pozor, podívej se také, jestli ve smlouvě nemáš podmínku, že ti měsíčně musí chodit určitá částka na účet. Tu bys musel splnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel