Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jsem mladá (23 let) a na střední i na VŠ jsem studovala vždy technické obory, takže bylo vždy hodně kluků okolo mě a hodně klukům jsem se líbila.
Ale mně se skoro žádný nelíbil. Někteří se mi líbili vzhledově, ale povahově ne a naopak. Nebo některý jsem nepoznala protože jsem se jim třeba nelíbila já.
Každopádně teď mám přítele přes rok a tím jak jsem měla vždy můžu/kluků okolo sebe dost, tak můžu říct že je skvělej a povahově se mi na něm líbí vše a takoveho jsem nepoznala. Vzhledově je taky atraktivní a poprvé když jsem ho potkala, tak mi zůstal v hlavě. Každopádně ho trochu trápí, že já jsem docela asexualni… Netlačí na mě, ale tim ze to trva dlouho, tak mu to dela obavy. Jenže já vím že jsem s nikým v životě neměla nějakou velkou vášeň. Ani s kluky s kterými jsem chodila před ním nebo randila. Jsem si říkala jestli nejsem na holky, ale tím že mě i jednou pěkná holka políbila a nikdy jsem na holky nemyslela tak můžu říct že ne.
Prostě chuť na nějaké intimity mám fakt zřídka, většinou se do toho nutím což jde poznat. Třeba vidět ostatní lidi v tv jak se libaji mi přijde docela nechutný. Celkově si pamatuji že jsem říkala že nemám ráda líbání. Představa že bych měla sex 1× za rok mi vůbec nevadí… třeba je to tím že jsem mladá a ty hormony atd ve mně začnou víc pracovat okolo 30… fakt nevim
@Mawajka00 píše: Více
Tohle, co jsi napsala, řekni tomu klukovi a dej mu na výběr, zda s tebou chce zůstat (a časem se trápit, že o něj nemáš zájem, že ho nepolíbíš a nepomiluješ) anebo zda chce odejít a být šťastný s jinou. Ty jsi asi typ, co tohle nepotřebuje a měla by sis hledat podobně zaměřeného kluka.
Věkem to nebude, naopak. V mládí je to obvykle četnější, po třicítce už člověk ví jak na sebe i na druhého, takže je to kvalitnější, ale s dětmi, kroužky a prací toho času tolik není.
Existují i asexuální lidé. Budeš muset být k partnerovi upřímná, aby se rozhodl jak se situací naložit.
@MartinL45 píše: Více
No já mu to říkala a on říkal že je na tom stejně, tak to respektoval. Jenže mi přijde že není, spíš je třeba jen min než prumerny kluk, ale ne tak jak já.
Když máš nižší apetit, tak si budeš muset najít partnera, se kterým budete kompatibilní.
Píšu z pozice ženy a mít chlapa, kterýmu to stačí jednou týdně nebo nedejbože jednou za 2, tak i kdyby byl v jiném ohledu milionový, tak bych to s ním dlouhodobě nevydržela.
Mimochodem můžeš to tak mít a je to naprosto v pořádku, jen je třeba, aby se partner rozhodl, zda mu ta frekvence bude vyhovovat a bude s tebou chtít zůstat.