Jaká indukce?

297
7.8.10 12:52

jaka indukce?

Ahojky,
vybiram indukcni desku a nevim jestli s rameckem nebo bez. Mam dva kandidaty AEG 68031 K a nebo Bosch PIN675N14E. A jeste jeden dotaz je k necemu takova ta spojena „plotynka“ na pekac? Teda vybrat spotrebice do nove kuchyne je fakt zahul :-(. A to vybiram jen ty zakladni. Jake mate zkusensti s jednotlivymi znackami. Diky moc Hana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5799
7.8.10 13:15

jé jako by to bylo nedávno, před rokem a půl jsem vybírala jako o život :mrgreen: desku máme indukční Fagor označení bohužel nevim, mám to někde zaštracháné. Taky jsem chtěla bez rámečku, ale přesvědčili mě, že rámeček je vhodnější, už kvůli hrncům, může se stát, že sklo by se odštíplo a dneska jim dávám za pravdu, když posouvám hrnce po plotně. Jinak na ní nedám dopustit, je to skvělá věcička, vaří to v mžiku i když jsem musel zakoupit novou sadu nádobí na indukci, protože můj zepter byl starší řady a nešel na to použít, měli jsme předtím plyn. Plotýnku na pekáč nemám a nechybí mi. Já bych šla do AEG :mavam:
je to tahle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
7.8.10 13:23

též mám fagor indukci s rámečkem a naprostá spokojenost, spíš jsem nervní když vařím bez indukce. to je prostě paráda a nádobí jsem též zakoupila. tescoma sadu tulip a ingenio tefal a paráda. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
7.8.10 13:35

Kamoska ma bez ramecka a taky rikala ze by priste volila ramecek takze zvitezi asi ramecek ikdyz bez nej je to takove cistci :-).Nadobi uz jsem dostala loni k vanocum:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2508
7.8.10 13:43

mno my sme meli bez ramecku a spadla mi na to miska, ustipnul se sice jen roh, a kousek prasknul asi 10cm smerem ke prostredku a indukce prestala fungovat. Takze peknej pech :( doporucuju s rameckem !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
7.8.10 23:34

Ahoj,
máme indukci už 5 let a nedám na ni dopustit. Tehdy jsem si vybírala Moru a z důvodu cenové náročnosti jen s polovinou indukčních plotýnek (i tak v tu dobu stála přes 20 tisíc).
Mám ji s rámečkem, nez rámečku si ji nedovedu představit. Pokud mi přeteče hrnec (někdy jsem prostě pomalá), tak to alespoň neteče po celé lince, ale rámeček to zastaví.
Nádobí jsem si kupovat nové nemusela, mám smaltové a je ok. Jediný, co se blbě schání jsou pánve vhodné na indukci… Tedy za rozumnou cenu.
A abych se vrátila k tomu, že mám indukci jen u dvou plotnek, tak to se mi teď hdí u vařéní kaší, pudinků a pod. v mléhovaru. Zatím jsem totiž nenarazila na takový, co by šel použít i na indukci… Ten nerezový, co máme, nejde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1371
8.8.10 21:38

Taky máme poloindukční (whirlpool), dvě indukční a dvě normál a musím jen chválit tu možnost volby. Je pravda, že většinou vařím na indukčních, ale někdy jsem ráda za ty obyčejný (při smažení, ohřívání apod. - někdy je na mě indukce moc divoká).
Poloindukčních moc není, takže na výběr moc nebylo a vzali jsme bez rámečku … ale vůbec nikdy by mě nenapadlo, že s rámečkem je to lepší- nikdy jsem nezažila situaci, kdy bych litovala, že nemám rámeček. Naopak se to líp čistí - prostě se „setře“ plocha a nemusí se nic lovit u rámečků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5799
9.8.10 09:11
Brontik píše:
Jediný, co se blbě schání jsou pánve vhodné na indukci… Tedy za rozumnou cenu.Zatím jsem totiž nenarazila na takový, co by šel použít i na indukci… Ten nerezový, co máme, nejde…

to je pravda pánve jsou dosti drahé, ale já teď narazila v Globusu na akci pánve s keramickým vnitřkem za celkem rozumnou cenu na indukci a je skvělá :palec: a mlékovar mám od tescomy, sice stál 1000 Kč, ale je bezva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.8.10 17:22
šóšannáh píše:
Brontik píše:
Jediný, co se blbě schání jsou pánve vhodné na indukci… Tedy za rozumnou cenu.Zatím jsem totiž nenarazila na takový, co by šel použít i na indukci… Ten nerezový, co máme, nejde…
to je pravda pánve jsou dosti drahé, ale já teď narazila v Globusu na akci pánve s keramickým vnitřkem za celkem rozumnou cenu na indukci a je skvělá :palec: a mlékovar mám od tescomy, sice stál 1000 Kč, ale je bezva :palec:

Ahojky, my teď taky narazily na pánve v akci od tefalu, takže jsme si hned taky novou pořídilli.
Mlékovar od tescomy mám taky, bohužel v době, kdy jsme ho chtěli, tak ho ještě na indukci nedělali… Ale mám rázem tip na dárek k Vánocům. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
titanio
14.8.10 03:33

indukce

Brontik píše:
Ahoj,
máme indukci už 5 let a nedám na ni dopustit. Tehdy jsem si vybírala Moru a z důvodu cenové náročnosti jen s polovinou indukčních plotýnek (i tak v tu dobu stála přes 20 tisíc).
Mám ji s rámečkem, nez rámečku si ji nedovedu představit. Pokud mi přeteče hrnec (někdy jsem prostě pomalá), tak to alespoň neteče po celé lince, ale rámeček to zastaví.
Nádobí jsem si kupovat nové nemusela, mám smaltové a je ok. Jediný, co se blbě schání jsou pánve vhodné na indukci… Tedy za rozumnou cenu.
A abych se vrátila k tomu, že mám indukci jen u dvou plotnek, tak to se mi teď hdí u vařéní kaší, pudinků a pod. v mléhovaru. Zatím jsem totiž nenarazila na takový, co by šel použít i na indukci… Ten nerezový, co máme, nejde…

dobrý den,

nerezové nádobí většinou označení 18/10 vám na indukci fungovat nebude, protože nerez ocel není magnetický materiál (vyjma třídy 17040). Pokud nebude mít sendvičové dno s magnetickou nerezí tak na indukční plotýnce nebude spínat. Také Hliníkové a titanové pánve nebudou fungovat pokud nebudou opatřené magnetickým materiálem na vnějším dně. I proto je indukční nádobí dražší. Nejlevnější alternativa je asi nerezové nádobí Kolimax které je opatřeno magnetickým dnem a není nijak drahé. na nové pánve s keramickým povrchem je potřeba dávat pozor, trvanlivost a antiadheze keramické vrstvy je cca 1 rok při intenzivním zacházení.

s pozdravem

• Citovat
  • Upravit
titanio
14.8.10 03:45

Dobrý den,

při výběru indukční plotýnky se řiďte hlavně tím jak jste zvyklá vařit na jiném zdroji. Podívejte se na kombinaci rozměrů jednotlivých plotýnek které jsou normované a jsou to tři rozměry: 145 mm, 180 mm, 210 mm. Čím větší průměr tím větší účinnost a výkon stejně jako u plynových hořáků. Problém u indukčních plotýnek je ale ten že vyžadují určitý průměr magnetického materiálu varné plochy na nádobí. Pokud budete mít na nádobí průměr varné plochy menší než 130 mm tak vám nemusí spínat na plotýnce s průměrem 210 mm. Čtyřkombinaci kterou jste si vybrala je podle mě optimální volba, a trvejte na předvedení teplotní ochrany, na některém indukčním nádobí je nárůst teploty tak rychlý že to může na teflonových a titanových pánvích úplně zničit vrchní nepřilnavou vrstvu.
s pozdravem

• Citovat
  • Upravit
297
14.8.10 10:27

A co volba AEG 78031 KF na ni se mi libi, ze jsou vlastne vsechny plotynky 210 a poznaji hrnec a daji se spojit. Takze me to prijde docela dost variabilni. A navic se umistila dobre v dTestu:-) spotrebicu. H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brunifid
17.8.10 15:52

Já koupila pánev za pět nebo šest stovek a nepřišlo mi, že by byl takový problém ji sehnat. Desku mám MORA, typ přesně nevím, bylo to v akci spolu s vestavnou troubou dohromady za cca 20 tisíc. A velká spokojenost. Já teda přímo chtěla bez rámečku, přijde mi, že je to jednodušší na úklid, v tom rámečku jsem se bála, že se bude usazovat bordel.
Nádobí mám staré smaltované a jde na to, kupovala jsem jen tu pánev. Od mámy jsme dostali velký pekáč, do malého se mi nevešla kachna :mrgreen: od Tescomy, má spodek i vršek zesílený a jde to na indukci, výborná věc, když chci dodělat omáčku nebo osmažit na plotně cibuli a na to dávám maso a pak s tím do trouby. Nezamažu zbytečně další nádobu. Dávám to teda přes dvě plotýnky a stačí to, zas až tak často to nepoužívám.

• Citovat
  • Upravit
titanio
19.8.10 02:14

Dobrý den,

smaltované nádobí bude na indukci fungovat vždycky nejlépe protože korpus nádoby je vyroben z feritického železa většinou třídy 12 která obsahuje dotatečné množství alfa-feritu, a smaltován, takže u tohoto materiálu je zajištěna daleko nejvyšší účinnost, proto vám spíná i na dvou plotýnkách(nevím průměr plotýnek ale pekáč je asi dosti velký).

Brunifid píše:
Já koupila pánev za pět nebo šest stovek a nepřišlo mi, že by byl takový problém ji sehnat. Desku mám MORA, typ přesně nevím, bylo to v akci spolu s vestavnou troubou dohromady za cca 20 tisíc. A velká spokojenost. Já teda přímo chtěla bez rámečku, přijde mi, že je to jednodušší na úklid, v tom rámečku jsem se bála, že se bude usazovat bordel.
Nádobí mám staré smaltované a jde na to, kupovala jsem jen tu pánev. Od mámy jsme dostali velký pekáč, do malého se mi nevešla kachna :mrgreen: od Tescomy, má spodek i vršek zesílený a jde to na indukci, výborná věc, když chci dodělat omáčku nebo osmažit na plotně cibuli a na to dávám maso a pak s tím do trouby. Nezamažu zbytečně další nádobu. Dávám to teda přes dvě plotýnky a stačí to, zas až tak často to nepoužívám.
  • Citovat
  • Upravit
Brunifid
19.8.10 07:41

Tak zrovna ten pekáč není starý smalt, ale skoro funglovka od Tescoma, jak jsem psala :mrgreen:
Je to takovýhle:
 http://www1.tescoma.com/…i/713066.jpg

Ale ostatní nádobí mám smaltované a skutečně funguje bezvadně :wink:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí