Robotický vysavač- ano nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Robotický vysavač ano nebo ne???
Ahoj holky,
chtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenost s robotickým vysavačem? A jak jste spokojené?
S manželem uvažujeme o koupi této mašinky. Nejdříve jsem byla dost skeptická a za ty prachy se mi to zdálo jako docela rozmařilost! Ale, pak jsem to viděla, něco jsem si o tom načetla a ta potvůrka získává více a více mé sympatie.
Máme totiž pejska, který dost dost líná. Každý den musím nejméně dvakrát denně zamést, každý den se luxuje, obden vytírá. Střídáme se v tom s manželem, ale už to někdy člověku leze krkem, hlavně když to člověk udělá a za hodinu může znovu
V listopadu čekáme miminko a já si říkám, že už kvůli němu potřebuju aby tu vážně bylo čisto a ne všude prach a psí chlupy. Tak si říkám, jestli by tahle potvůrka asi maličko neulevila. Je mi jasné, že stejně se vysavače a hadru na podlahu nezbavím, ale alespoň maličko.
Máme vyhlídnutý tenhle: Robotický vysavač CARNEO SmartCleaner 610 - http://shop.mio4u.cz/?…
Díky za každej názor. Veronika
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, urcite bych zvolila tip vysavace, ktery pocita se zvirecimi chlupy. Jinak budes furt cistit kartac a bude ti na prd. Roomba vyrabi primo model „pet“ pro domacnosti s chlupatymi mazlicky, u jinych znacek nevim.
Z moji zkusenisti je roboticky vysavac fajn vec, ale nesmi mit moc clenity teren. Takze pokud mas treba v obyvaku na zemi kvetinace, gauc a kresla na vyvysenych nozickach, hodne zidli v kuchyni, tak bude furt do neceho narazet a nevysmejci vsechny kouty. Zidle se daji resit zvednutim, ostatni mista je potreba vykryt elektronickymi „zdmi“, aby se nekde nezamotal, nespadnul a tak.
Bohuzel vysavace byvaji dost poruchove, bud uz rovnou z vyroby, nebo po case pouzivani se projevi nejaky problem.
A jedna rada na zaver, vysavac musi byt v dobe necinnosti NEUSTALE v nabijecce. Ma specialni baterii, ktera kdyz se vybije, tak ji to pomerne dost ponici. Sice to vetsinou vydycha, ale pokud se rozbije, tak to neni reklamovatelne a nova baterka je pekne draha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme Roombu 563 Pet - tedy přímo na zvířecí srst ![]()
Aááá nemůžu si ji vynachválit…pouštíme ji obden a domácnost je bez chlupů.
Normální vysavač nepoužíváme vůbec, ale teda nemáme žádný koberec..jen plovoučku.
Já vysávání totálně nesnáším a tohle je fakt úleva.
Perlička na konec
Máme doma přechlapíno tak manžel pojmenoval robota Eva (íva) ![]()
Už i tchýně si na ni zvykla a říká jí Ivušo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
jinak s tím narážením do věcí by neměl být problém - na robotovi jdou nastavit virtuální zdi - takže do objektů takto vyznačených robot nenarazí ![]()
ještě nutno podotknout, že robot nevidí černou, takže kdo má hodně tmavý podlahy (např. moji rodiče mají tmavě šedou, tkže mj smůlu) tak na ní nepojede…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky holky!
Rybana: : Máme taky plovoučku a v kuchyni dlažbu. S tou barvou jak jsi psala, tak máme docela tmavou podlahu - je to třešeň. To by mě docela naštvalo, kdyby kvůli podlaze to nešlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, také máme tento vysavač. je fajn, chlupy od kočky vyluxuje, ale jemný prach a písek z podlahy bohužel ne, takže je to ušetření práce půl na půl…nehledě na to, že pod gauč, kde je cca 5 cm mezera, se nedostane, a jako na potvoru se tam těch chlupů nahromadí nejvíc. s baterkou to také žádná sláva není, než mi vyluxuje byt, tak se musí 2× nabít
na to, že ten vysavač stál 11 tis, tak teda nic moc
ale možná, že jsem od toho čekala až moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kubik: Díky
No taky mě pořád zaráží ta cena… Jako že to je docela pálka a co vše by se jinak dalo pořídit. Tak pořád nevím. Jsem jak schizofrenik, chvilku jo - chvilku ne… šmarjá a to jde o pitomej vysavač, jsem fakt magor
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahojky
tak my ho máme i ten naty zvířecí chlupy.co mě naněm vadí to že vydrží na nabití moc málo a dost dlouho vysává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my máme Roombu, ale ne PET, jen tu nejzákladnější, plovoucí podlahu máme tmavou třešeň a jezdí v pohodě. Je pravda, že když se chystám vysávat, zvedám židle, křeslo a kontroluji, jestli něco nezůstalo na zemi. Vzhledem k tomu, že normálně jsem vysávala denně, teď pouštím denně Roombu, tak mě to vyhovuje. Když potřebuju rychle vysát, vezmu náš starý vysavač, ale jinak denně jede Roomba. Jediné, co je trochu blbý je to, že se musí denně čistit (obě nádrže na prach) a určitě jedno týdně vyndat kartáče a pořádně vyčistit). Mě pak totiž připadám, že třeba na přechodech mezi kobercem a plovoučkou nechává občas chuchvalce prachu, když není vyčištěný. Co se týče virtuální zdi, zatím jí nemáme, ale plánuji jí koupit, nicméně zatím to řeším zavíráním dveří do pokojů. Jsem spokojená, ušetří mi to hodně práce, ale abych pravdu řekla, ten základní model bohatě stačí, dát za něj víc peněz, asi bych se hodně rozmýšlela. Jo a ještě - plochu cca 45m2, kde máme plovoučku (kuchyň, obývák a chodby+koupelna se záchodem) mu trvá cca 60 minut-máme to hodně otevřené a poměrně členité.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme ho od vánoc a můžu jen doporučit. Taky máme psa a souhlasím, že v kombinaci s plovoučkou a dlažbou je to docela hrůza. Každý den se u nás muselo vytírat, protože se tvořily chuchvalce. Pořídili jsme tento http://www.alza.cz/…-d139902.htm?… a když ho u nás viděli moji rodiče, kupovali jsme hned druhý
Osvědčil se i u rodičů na kobercích a dokonce si poradí i s poměrně vysokými prahy.
Je super, že dojdeš domů z práce a máš uklizeno, jen vysypeš zásobník. V říjnu čekáme rodinu a myslím, že pomocníkovi přibude za pár měsíců ještě o trošku víc práce
Opravdu jsem ráda, že ho mám. Měli jsme půjčený i vytírací variantu, ale ta se neosvědčila. Byl tam problém s tím, že za sebou zanechával hodně mokro. Vysavač nad hlavu stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
navíc co se týká baterky, tak ten náš, když se náhodou během úklidu vybije, si sám zajede do nabíječky a pomocí věží se vrátí tam, kde přestal a douklízí to… A kupodivu se ho nebojí ani pes, a to když vidí běžný vysavač, berou ho můry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem našla na netu obchůdek, kde nám ho zdarma půjčí. Tak hned zítra si tam zaběhneme. ale co Vás tady tak holky čtu, tak nejspíš neodolám ![]()
Akorát se chci zeptat, každá co ho máte, tak máte značku Roomba. Myslíte teda, že jiné značky Samsung, Carneo atd raději nemá cenu kupovat? Mě přijde, že ta Roomba je fakt dost drahá… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
I ten základní ( Roomba 520), když se vybije, dojede si na základu-pokud není zavřený v pokoji..A co se týče Scooby (vytírací), já slyšela, že se nehodí na plovoucí podlahy právě proto,že nechává dost mokré stopy..
A co týče jiných značek, nepátrala jsem, ještě jsem koukala na Robzone, ale ten mi přišel vyšší a dražší (má ale větší nádrž na prach) a do levnějších bych nešla, bála bych se. Výhodou IRobotu je kompletní servis a když se rozbije, dojedou pro něj a pak ho i přivezou. Já jednou s technikem řešila, že se mi netočí ten pomocný rotační kartáček a po telefonu jsme to vyřešili. Byl ochotný, že pokud se nám to nepodaří opravit (byli na něm namotané vlasy), dojede pro něj a opraví ho.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme šli jen po Rumbě. Máme obchůdek kousek a zalíbilo se nám to. Jak říkám, do vytíracího jsme nechtěli, protože nechávalo hodně vody na zemi a měli jsme strach, aby se nám za chvilku nezvlnily plovoučky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kailovka píše:
Díky holky!Rybana: : Máme taky plovoučku a v kuchyni dlažbu. S tou barvou jak jsi psala, tak máme docela tmavou podlahu - je to třešeň. To by mě docela naštvalo, kdyby kvůli podlaze to nešlo
myslím že jde vyloženě o tmavě šedou a černou
ale dá se kdesi objednat na zkoušku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit