Robotický vysavač- ano nebo ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Imkova Pouštíme ho jen, když jsme doma, vždy do jedné místnosti a zavřeme dveře. Kočka se ho bojí, takže se od něj vždycky žene co nejdál, když náhodou zůtane v místnosti zavřená, většinou vyleze na nábytek a čeká, až dovysává. Co se hluku týče, žádný problém.
Když ho pustím na záchod, je to občas legrace jít vykonat potřebu (jako těhotná teď chodím pořád
), ale jinak se pod nohy neplete vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme Roombu již několik let, kočku s polodlouhými bílými chlupy, já dříve dlouhé, teď kratší vlasy, batole, podlahy plovoucí, dlažbu a pár kusových koberců, vše uklidí výborně, neměnila bych. Pod nohy se neplete, pouštím ji, když jdeme pryč. Kočka se jí bojí, ale ona je taková bojácnější. Když Roomba jede a náhodou se k někomu přiblíží, maximálně lehce ťukne a jede jinam. Dokáže namést i vysypané knoflíky. Nyní zvažujeme koupi i vytíracího robota.
- Citovat
- Upravit
@Imkova píše:
Ja mam prosim dotazy- nepletie sa vam ten vysavac pod nohy? A co zvierata, nenahanaju ho po byte? Pustate ho aj ked ste doma alebo musia vsetci z bytu von? Mame poschodovy dom 140m2,dcerka ma 1,5roku a coskoro pribudne stena zlateho retrievera a casom aj druhe mimi. Vazne uvazujem o roombe ale musim si byt ista ze to nebudu vyhodene peniaze. Niekde som citala ze sa daju roomby vypozicat na skusku pred zakupenim…?
Neplete se pod nohy - ne, pouštím ho, když nejsme doma (obývák s kuchyní). Když jsme doma, pouštím ho v místnostech, kde zrovna nejsme (ložnice, děcák, chodba). Dělá hluk. Ve vedlejší místnosti za zavřenými dveřmi je to bez problémů. Děti mám dvě, psa jsme taky měli, vzhledem k výše napsanému s tím vůbec není problém. Pes se sám vždycky uklidil.
Ano, my jsme měli roombu půjčenou před koupí, moc jsem se toho bála a dnes nelituju ani koruny. Nemusím se hrbit u vysávání, nebere mi to čas a čištění Roberta je rodinná záležitost, sednem s dětma u odpaďáku a oni jsou nadšení ze všech těch hejblat ![]()
Dělám před koupí čehokoli vždycky průzkum, nemáme peněz nazbyt, ale tohle můžu fakt jedině doporučit.
Jediné, co mě mrzí, že jsem si vydupala do koupelny kachličky na zem, co jsou obklad
Chlap měl pocit, že Robert ty kachličky škrábe, tak ho do koupelny nepouštíme. V chodbě máme klasickou dlažbu a tam teda neškrábe nic.
- Citovat
- Upravit
Jaký roboťák je nejlepší na zvířecí chlupy a prach?
Holky… poraďte prosím… hledám vhodný robotický vysavač, aby krásně bral zvířecí chlupy (pes a králíci) a sem tam i stéblo sena a králičí bobek ![]()
Za každé doporučení budu ráda - všichni píší, že Roomba, ale ráda bych osobní zkušenost - máme plovoucí dřevěnou podlahu.
Děkuji předem všem =).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kac.kacenka1 2 kočky, pes a dlouhé vlasy - máme roombu 2,5 roku a nedám na ni dopustit, TOP! Chce to ale koupit z těch novějších typů, aby neměla kartáče, ale ty válce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kac.kacenka1 Máme kočku a Roombu, kočka je občas úplně praštěná, takže se lekne a pustí chlupy. Roomba bere všechno, tam chuchvalec chlupů, tam krystalek z toalety, nějaké seno už domů starší dcera taky dotáhla a Kvído (vysavač) to zvládnul levou zadní.
Za mne naprostá spokojenost
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kac.kacenka1 píše:
A můžu prosím vědět přesný typ?
Model vybírej podle toho jaké budeš chtít využívat funkce atd. Dá se ušetřit slušných pár tisíc ![]()
Jinak je dobrý si robota předem u sebe doma vyzkoušet nebo někde šel i předvést.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chtěla bych se zeptat na zkušenosti s robotickým vysavačem. Mám 3 děti pořád drobky na zemi, k tomu miminko, které začíná chodit po 4. Tak přemýšlím, že pořídím robotický vysavač, ale jaký? A vysaje tento vysavač dobře? Potřebuju takový, který vysává jak koberce, tak lino, ale ne moc drahý. Máte zkušenost s takovým vysavačem a jste spokojeni? Děkuji za odpovědi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží co od něj čekáš. Mám dvě děti a papouška, všude prach, peří a drobky. Máme dřevěnou podlahu - vysál vše. Ale co mě fakt lezlo na nervy je, že vysavač je fakt hloupý.
Měla jsem představu, že si nějak zmapuje místnost a tu systematicky vysaje.
Náš obývák asi 20m2 vysává 2 hodiny. Náhodně opakuje 3 způsoby jízdy. Navíc máme obité nohy od gauče i stolu a v rozích nevysaje. Teď se rozbil a už ho opravovat nebudeme. Vezmu klasický a mám za 10 min hotovo.
Jinak jsme měli Roombu ( nevím jaký typ, ale ´před 5.ti lety stál 10 000kč)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Máme roombu a super, neumím si to bez něj představit. Vysaje i rohy obouchané nic nemáme
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám taky Roombu. Drobky a chlupy vysaje, ale ne tak do hloubky jako klasický vysavač, ale to je i zmiňováno v návodu, že ho nenahrazuje dokonale. Máme modrou britku a dvě stále drobící batolata, dcera je ještě víc na 4 než na 2. Já bych ho neměnila ani za nic. Než jdeme ven, nahážu hračky do beden popř. zvednu židle v kuchyni a vypustím robota. To, že 2 hodiny jezdí úplně pitomě semtam mě neirituje, protože se na něj nedívám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já taky stále uvažuji, že bych si ji koupila. Amatérské i yo mokré mytí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo plete, zapinam ho na odchod. Protoze kdyz se odeme odrazi, tak si uvnitr zmeni rozlozeni mistnosti a je mozne, ze se nekam nevrati. Jinak to nehrozi. Takze ho zapinam kdyz odchazim nebo vim, ze budu delsi chvili sedet na gauci s notasem. Jinak ho v kazde mistnosti zavru, on si zazvoni az skonci. Hodim ho do jine.
Ano, civavy z nej silely. Uz si zvykly, stejne je radeji zazenu do jine mistnosti nebo vezmu na gauc
140m myslim bude na sekce, ty novejsi to mozna zvladnou, ale myslim ze moje verze by se ztratila. Ja mam rada prehled, takze frcim po jednotlivych mistnostech, nez ji vysaje uklidim treba pradlo a pak ji presunu do druhe casti bytu.