Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, malej už mi sní celou přesnídávku - jablíčko první lžička od Hami. Tak bych mu už chtěla dávat domácí jablíčka - podušená. Jaká značka jablíček je nejlepší. Zelená asi určitě ne (ty jsou moc kyselá), že jo? Jaká kupujete pro mimy vy? Díky moc za rady ![]()
ahoj Valentynko,já kupuji Barči jen zelené jablíčka když tak přisladím (glukopurem)a dávám jablko syrové přijde mi,že podušené ztrácí vitamín.jo a někde jsem četla že červené je více alergizující pro začátek.Někdy ji dám půl hrušky smíchané s půl jablkem moc to malé chutná.
dobrý výběr.
Ahoj Val,
já jsem první jablko podusila a když bylo vše v pohodě, žádná reakce, tak jsem ho začala dávat syrové. Kupuju i červený a nepřislazuju.
Ahoj Valentynko, máš pravdu, červená jablíčka by měla být pro nejmenší vhodnější než zelená, alespoň se to píše v každé příručce o výživě. Po pravdě, o tom, že by měly víc alergizovat, jsem nic nikde nečetla ani neslyšela. Myslím, že jinak je jedno, jaký druh jablek koupíš. Taky jsem začala s lehce podušeným a asi po měsíci přešla na syrové, ale musela jsem mixovat na hladké pyré, jen postrouhané mi to malá odmítala.
Jendys
Ahoj Valentýnko,
nevím, které jablíčka jsou víc alergizující, jak píšou holky, ale já bych určitě kupovala červené. Goldeny(zelené, které já miluju) jsou podle mě kyselé.
Jinak bych asi koupila od každého kus, ochutnala, a to nejlepší pak mimískovi koupila.
Přislazovat bych taky moc nechtěla - já osobně - myslím, že pak bude těžké mimčo odnaučit.
Jo a nejdřív se má jablíčko trochu povařit a když uvidíš, že je mimi v pohodě, tak pak jen např. nastrouhat a papat už syrové.
Kamarádka mi říkala, že malé pak tu vodu dává na pití - myslím, že je to celkem dobrý nápad - dobrá, sladká a zdravá vodička ![]()
Nákupům zdar a dobře vyber
Ahoj
Ahojky,
ja jsem Lukymu davala jablicka nejdriv v kombinaci s bananem, jak poradila dr., takze bylo celkem jedno, kdyby byla malinko kyselejsi..
Az pozdeji jsem se docetla, ze ze zacatku je lepsi je chvilku podusit, coz je asi pravda..
Nicmene davam prckovi vetsinou goldeny - zkousim vybrat zlutejsi a nebo jakakoli cervena a ted uz i treba na pul s hruskou, jak se psalo vys..zelena Granny Smith jsem jeste nezkousela, ta mi prijdou kysela dost..
Prakticky je to asi jedno, stejne nejdriv ochutnas a nic kyseleho mimiskovi urcite nedas…:o)
Hezke papani
,
Andrea a Luky
Ahoj holky, díky moc za tipy. Vyzkouším tedy více druhů (na sobě) a pak to nejsladší krátce podusím malému ![]()