Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte,
minuly tyzden som bola na Slovensku a zabudla som tam kvapky Vigantol (dufam ze som napisala ten nazov spravne)
Moja dcerka ma 10 tyzdnov, podavam jej ich kazdy den aj kvoli tomu ze mame trosku problem s klbikmi.
Moja pediatricka ma 2 tyzdne dovolenku a v lekarni mi to nechcu predat bez predpisu
Ani preparat pre dospelych - rozmyslala som zze by som to tie 2 tyzdne brala ja a snad by sa to dostalo do MM.
Nemate nejaky napad ako sa v tejto situacii vynajst???
Som na seba taka nastvana, nechapem ako sa mi to mohlo stat
![]()
Tak si zajed na detskou pohotovost,jestli to opravdu tak nutne potrebujete,urcite vam ho napisou.Nebo tam predem radeji zavolej,at nejedete zbytecne,kdyby s tim meli nejaky problem.Bubo
Ayrinko, ja teda nejsem pediatr, ale myslim si, ze kdyz dva tydny vynechate, tak se nic nestane. Jinak kdyz neni pritomna vase pediatryne tak musi mit urcen zastup, ktery vam bez problemu vitamin D predepise. Jana
Ahoj Ayrinko,
myslím, že nejsi jediná, komu se takové věci stávají...... ![]()
myslím si, že pokud kojíš, tak to mrňousek vydrží těch 14 dní bez kapiček. Hledala jsem na netu, jaké jsou volně prodejné preparáty s vitamínem D pro Tebe a zatím jsem našla toto:
http://www.lekarna.cz/…ejem-cps-50/
nebo si kup nějaké multivitamíny a tam bude taky určitě obsažen.
Ale hlavně si z toho nedělej těžkou hlavu. Kojíš a to by mělo být v pořádku ![]()
Pavla
Ahojky, před odjezdem na dovolenou jsme doma zjistili, že nám dochází vitamín D, bylo to v sobotu. Manžel došel na dětskou pohotovost a tam mu to bezproblému vystavili. Tak držím palce ![]()
Vendy
Ještě jedna zpráva z netu o vitamínu D.
** //Odkud ho získáte?
Osmdesát procent denní potřeby vitamínu D by měl člověk získávat ze slunečního záření. Zbytek bude v rybím tuku, játrech, vejcích a mléce. Špatná zpráva pro vegetariálny, z rostlin ho nezískáte.// **
Dávkování
Denní doporučená dávka pro dospělé = 200-400 I.U. (5-10 mikrogramů)
Denní doporučená dávka pro děti = 400 I.U. (10 mikrogramů)
Denní doporučená dávka pro těhotné ženy = 400 I.I (10 mikrogramů)
Pokud se domníváte, že vám chybí vitamín D, můžete ho užívat jako některý z potravinových doplňků. Doporučujeme konzultovat jeho užívání a vhodnou dávku s lékařem, především u dětí a v těhotenství - nebezpečí předávkování.
Na netu jsem nasla ze si dosti casto nato kupuji Vigantol, mate nekdo ho ozkouseny?
Příspěvek upraven 02.05.16 v 19:29
Jo jo davam ho detem, nekolik kapek denne a je to znat, jen se to musi brat pravidelne
Neni hlavne proti krivici? Je pravda teda ze jsem cetla na netu ze deti jsou i tak celkove imuni
Máte někdo zkušenosti s tímto doplňkem stravy http://www.vigantolvit.cz/.
Dobrý den, tento doplněk stravy užívám z důvodu deficitu vitamínu D. Musím užívat celoročně.