Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, ocením vaše zkušenosti s výrobky HIPP - kaše, mléka, příkrmy. Minule jsem se tu v diskuzi ptala na mléka, odpovědi nebyly příliš nadšené, spíše mléka kritizovaly. Máte s jinými výrobky jiné zkušenosti? Díky, Ziza.
Ahoj, co se tyce vyrobku od Hippu-dcerce (6m) chutnaj, UM pije Nutrilon (uz od 1m-melo by to byt nej UM co je u nas k dostani). Jinak nemame vyhranenou znacku basty, spis kupuju podle druhu, no proste Hami, Sunarka, Hame, Deva atd. U nas neni problem, mala basti vse. Sany.
Ahoj,
dle zkušeností našeho Vojty, jsou příkrmy Hipp (zeleninové) ty úplně nejlepší jaký existujou! Konkurovat může akorát Lečo s kuřetem od Hami ![]()
Jako sponzor výše zmíněného dodávám, že jsou asi fakt dobré, ale taky drsně drahé ![]()
Peta
U nas taky vedou masozeleninove i ovocne prikrmy zn. Hipp. Nektere ovocne prikrmy a jediny zeleninovy (jehneci se zeleninou) syn sni i od Sunarku. Hami mu uz tak moc nejede. Kasi pouzivame jedine Sunarku. Ale podarilo se mne to ted zlomit a donutit ho jist i moje jidlo, driv totiz doma varene uplne odmital- pry tak dobre jako od Hippu to neni
Jana
Ahoj,
Hipp sice možná dětem chutná, ale složení některých výrobků není zrovna nic moc. Některé zeleninové příkrmy doporučované už od pátého měsícé obsahují sůl
Ovocné přesnídávky bývají zase přislazované (pravda, ne všechny). Chce to pozorně číst složení výrobku. Osobně mám lepší zkušenost s Hami..
Pa, měj se
S prikrmy mam jen jednu zkusenost, jelikoz jeste miminko nemame: moji kamaradce jsem je posilala do USA, jelikoz nic tak dobreho a kvalitniho na jejich trhu pry neni.
Marka
Ahoj,
My baštíme skoro všechno od hippu, jen špenát a cuketa nám nejede.
Dle pediatričky, ale zároveň velké kamarádky od mého muže je údajně nejlepší hipp, HA mlíčko od hippu má být také nejlepší, dále Beba a až na třetím místě Nutrilon.
Pouze říkám, co jsem od ní slyšela.
Nejlevnější to není, ale pokud nemáme vlastní zahrádku, tak mi to příjde jako nejleší řešení.
Zdravíčko
Ahoj,
my papáme také Hipp v kombinaci s domácí stravou. Moc nám vyhovují ovocné, zeleninové a masozeleninové příkrmy, protože se dá vybrat řada hypoalergenních a bio, což nám vyhovuje. Také jíme rýžovou kaši nemléčnou a také jsme spokojené.
Zdraví Edita a Madlenka (za týden 9 měsíců)
Ahoj,
náš Honzík baští výhradně příkrmy od značky Hipp nebo domácí stravu a jsem maximálně spokojená. Část výrobků je doporučeno pro děti ohrožené alergií (to je právě náš případ), většina masozeleninových příkrmů je bio (u nás ve městě se holt bio-masíčko sehnat nedá). Moc nám, teda neleze mořská ryba (i mě to divně voní). Ovocné přesnídávky bez cukru jsou ale dost malé, dnes už by je Honzík spořádal tak 2
a ty větší s cereáliemi mu moc nechutnají, bohužel.
Baštíme také kaše - mléčné - k věčeři, sice jsou slazené, ale ne moc (zkoušeli jsme kaši od Hami, mě přišla příšerně přeslazená a do Honzíka jsem dostala jen jednu lžičku). Testovala jsem i kaše na dobrou noc (hotové ve skleničkách), jezdíme do přírody i přes noc, tak abych nemusela nikde nic míchat a Honzíkovi chutnaly (akorát mě překvapilo, že mají v sortimentu čokoládovou a doporučeno od 6-ti měsíců).
U nás tedy rozhodně vede Hipp, akorát bych uvítala sponzora:-))), nejlepší ceny mají většinou v DM drogerii (většinou i široký výběr), Droxi drogerii, dražší jsou v supermarketech a nejhorší je to v lékárnách (zase tam ale nekdy mají kompletní nabídku).
Jinak veškeré info mají na stránkách www.hipp.cz (dá se tam najít, v jakém obchodě je který sortiment).
Mlíčko nepoužíváme, máme zatím pořád vlastní:-)))
Naši malou jsem krmila kupovanými příkrmy do roka a Hipp jí vůbec nechutnal. No mě taky ne, když jsem ho ochutnala
A co mě překvapilo nejvíc, že i příkrmy od nějakého pátého měsíce jsou solené. Takže Hipp jsem úplně zavrhla. My máme nejlepší zkušenosti se Sunárkem a s Hami.
Lenka a Pája (13 měsíců)
Ahoj,
ja vetsinou varim, z babicciny zahradky, ale kdyz jeste nic nebylo kupovala jsem HIPP a Hami. Obcas, kdyz nestiham,davam Julde Sunarek, ten nam asi jede nejvic a maji docela dobry vyber, na druhem miste je HIPP, ale ty sklenicky uz jsou pro nas vetsinou male a je dost drahy. Hami uz ted nechce vubec, nedivim se, myslim, ze to vsechno chutna stejne. Ovocne presnidavky taky vetsinou vyrabim, jinak opet Sunarek a Deva.
Mroe
Ahoj Zizo, co se tyce prikrmu od Hippu, tak radeji kupuji od Hami, jsou podle nazoru me male
chutnejsi a navic maji lepsi vyber ![]()
Simona&Kristy(13 mesicu)
Nam taky Hipp chutnal a me vyhovovalo ta pestrost a taky dobre rozsortovane treba podle alergii a tak. Navic teta zije od 68 v Rakousku v horach, kus od farem Hipp a skutecne mi potvrdila, ze maji vsechno prisne kontrolovatelne.
A co se tyka mlek, tak to ze Nutrilon je nejlepsi je takova zazita predstava, ktera se prechovala po revoluci - tehdy to bylo prvni „cizi“ a „drazsi“ um.mleko. Kamaradka dela ve farmaceuticke firme a doporucovala mi Bebu a Hipp.
Ahoj holky, no ja hledam spis neprislazovane a nesolene vyrobky. Take me odrazuje kyselina citronova. A u hippu jsem nenasla presnidavku, ktera by neco z toho neobsahovala. Mozna kdyby syn nemel atopicky ekzem, tolik bych to neresila. Ale radsi vybiram ze Sunarku, Hami a i od Devi jsem nasla nedoslazovanou presnidavku. No taky radsi varim malemu sama. Jasne, ze kdyz je to dochucene a dosolene, ze jim to pak chutna vic. Nebo delam sama presnidavky a dosladim je maximalne hroznovym cukrem nebo nesladim.
Aladino, já jsem naopak zjistila, že jedině Hipp má (některé!) ovocné příkrmy úplně bez přislazování, tj. bez sacharózy i bez fruktózy (namátkou třeba hrušky Wiliams-Christ, hruška-jablko, jablko-borůvka (brr, to je to kyselé… ale malé to chutná
), banán-meruňka , nebo i ovocno-obilninové přesnídávky ) - bez cukru, bez soli, bez dalších pří:,–(.
Totéž u některých ovocných šťáv ( jablečno-hroznová, hrušková, červené plody ).
Proti tomu v Sunárku i v Hami je většinou buď rovnou cukr, nebo fruktóza.
U Hippu (i u ostatních je zkrátka nutné přečíst si na obalu složení): brambory se špenátem jsou bez soli (ale pozor, s mlékem!), rýže s brokolicí (náš favorit
), zeleninová směs, mrkev s brambory … bez soli a bez mléka.
Hippova rýžová kaše má taky úspěch, je to sice trošku složitější si kvůli ní to mlíčko odstříkat
, ale když nechci do děťátka lít kravské mléko, na oběti se nehledí
.