žluťásek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
169
22.8.05 14:26

žluťásek

Ahojky, mám doma již osmi týdenní holčičku, která je den co den žlutší :? . V porodnici to bylo dobré, žádnou žloutenku neměla, ale po dvou týdnech zežloutla a nechce ji to zmizet :( . Snažím se malou dávat na světlo, ale je to těžké a ona pořád stejná (tohle léto je sluníčko každý 3 den). Julinka má ráda teplo, v tom je po mě, proto ji nemůžu svléknout do plenky a nechat tak. V paneláku máme max. 23 stupňů a to na holou není. Žádný ohřívač či ele.kamínka nemáme, manžel říká, že je to zbytečné a topná sezóna ještě nezačala. Četla jsem už nějaké diskuse o novoroz.žloutence, kde holky radily pasterizovat své mléko alespoň 2 dny, jenže bych ráda vyzkoušela nějaký způsob vyžloutnutí než přistoupím k odstříkávání :roll: . Na krev jedeme zase za měsíc, tak doufám, že do té doby to zvládneme - proměnit žluťáska na růžovou panenku. Mate s tím zkušenosti? Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
116
22.8.05 15:34

Ahojky Gabčo,
Jáj sem poporosu řešila stejný problém jako ty.Taky jsem měly silnou žloutenku,ale užv porodnici.Ta nám vydřela do 10 týdnu malé. K tomu nám zjistili špatné jaterní testy,takže nás čekala hospitalizace v nemocnici, ale na druhý den nás poušťeli domů.Taky mi radili pasr¨terizovat MM, ale byloto moc pracné a Terezky ze sxtříkačky nechtěla pít, takže jsem tohonechala ještě ten den.Nakonec to odeznělo samo od sebe.Terezka taky nemá ráda zimu takže jsem ji ani moc neslunila.Prostě jsme chodili na odběry ale nikdo s tím nic nedělal.Budeš uset být trpělivá.První fotky Terezky jsou dcocela legrační, protože na nich vypadá jak by přijela někde z dovolené u moře. :oops:
Měj se a přeji rychlé odbarvování.Pa Míša

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8276
22.8.05 16:13

Měla bys s malou zajít k doktorce. Nabrat jaterky.
 Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
22.8.05 16:30

Na testech uz jsme byli, mame pry vse v pohode, jen ten bilirubin je zvyseny.. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
22.8.05 17:25

ahoj tak naše malá když se narodila tak to bylo v pohodě sledovalo se to každý den jak se to v porodnici dělá,ale po čtyrech dnech to stouplo a museli jsme pod lampu,tam byla celý den pak následovalo propuštění domů,tak jsme mysleli ,že je vše o.k nikdo neříkal abychom ještě přijeli na kontrolní odběry.Až snad za 14 dní malá trochu víc zežloutla tak jsme navštívili Dr. a ta nás poslala na onu pediatrii do naší nemocnice a vzali krev a čekali jsme snad hodinku,ale bylo to v pohodě trochu zvýšený ,ale né na hospitalizaci,ale pozvali si nás ještě raději za čtyři dny znovu.Ale u nás to zmizelo tak nějak samo,ale myslím si ,že kdyby se ti zdála nějak víc žlutá raději to skus znovu,aby vám to přeměřili.At se vám to brzy spraví
Eli :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
22.8.05 21:46

Ahojky,
já z jiného soudku...........
Pokud bydlíte v paneláku, alespoň podle mých zkušeností není topení do el. vůbec zbytečné.............
My tu máme přes zimu dost málo stupňů a třeba jen vytopit koupelnu pro mimčo nebo pokoj po koupání (abych ji mohla v klidu převlíct a namazat) nás sice stálo asi víc peněz (děravý paneláky :evil: ), ale zase jsme to zvládly téměř bez nemoci.
Barunka se ale narodila v září, takže byla na zimu „čerstvá“ :D .

Veronika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
23.8.05 09:51

Nastesti my mame malinkou koupelku, kdyz jdem koupat, staci pustit na chvili horkou vodu a uz je tam teploucko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí